|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου ίσως να βοηθήσει και εσένα.
Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η διαφορά όμως φαίνεται όταν δεις σε πόσο χρόνο μηδενίστηκαν και αν δεν είχες κάνει αλλαγή πόσο χρόνο θα έκανα να μηδενιστούν. Εκεί έχω παρατηρήσει διαφορές, χωρίς αλλαγή , ειδικά τα νιτρώδη σκαλώνουν, ενώ μετά την αλλαγή μηδενίζονται πιο γρήγορα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Αλλαγές κάνω υποχρεωτικά κάθε εβδομάδα λόγω ΕΙ, διαφορετικά θα πνιγώ στις άλγες.
Αυτή η αλλαγή που έκανα προχθές, ήταν περίπου 60%, όχι μεγαλύτερη. Βασικά και να θέλω δεν μπορώ λόγω μικρού βαρελιού. Πάντως συνεχίζω (σύμφωνα με αυτά που είδα εγώ) να πιστεύω ότι μόλις εμφανιστούν νιτρώδη, πρέπει να ρίχνουμε την μισή ποσότητα αμμωνίας. |
|
||||
|
||||
![]()
οχι βρε, γιατί να βάζεις μισή ποσότητα αμμωνίας ;
Το θέμα είναι να υπάρχει αμμωνία συνέχεια, για αυτό ή βάζεις πολύ και κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα ή βάζεις λίγο αλλά τακτικά, το όλο θέμα είναι να μη μηδενίζεται η αμμωνία και όχι η ποσότητα
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί είδα ότι αν ρίχνω κάθε μέρα ποσότητα αμμωνίας ίση με 4ppm, η βιολογία αδυνατούσε να την μετατρέψει όλη αυτή σε νιτρώδη και έφτασα σε σημείο να μετρήσω 8ppm αμμωνία (ίσως και παραπάνω), τα νιτρώδη στο τέρμα και γενικά έναν "φρακαρισμένο" κύκλο.
Υποθέτω ότι αυτό έγινε σταδιακά αφού δεν έκανα καθημερινές μετρήσεις, δηλαδή την πρώτη μέρα αποτοξικοποιούσε 3,5ppm αμμωνία, μετά 3ppm, μετά 2.5ppm και ούτω καθεξής μέχρι που έφτασε σε αυτό το σημείο. Σκέψου ότι Παρασκευή είχα 8ppm αμμωνία, Σάββατο χωρίς να ρίξω τίποτα είχα λίγο κάτω από 8ppm, Κυριακή με 60% αλλαγή είχα 3-4ppm και Δευτέρα 1ppm. Δηλαδή απ' την Παρασκευή μέχρι την Δευτέρα, δεν κατάφερε να αποτοξικοποιήσει 8ppm αμμωνία, εκεί που μηδένιζε σε 24 ώρες τα 4ppm. |
|
||||
|
||||
![]()
Αδυνατούσε γιατί η βιολογία δεν ήταν ακόμα δυνατή, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό, για αυτό θα πρέπει να προσέχουμε να μη μηδενίζει η αμμωνία, τίποτα άλλο
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρώσιμο. Όταν η αμμωνία γίνει μηδέν... | ΧΑΡΗΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 13-07-14 07:35 |
Στρώσιμο με αμμωνία... | Esprit | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 03-01-11 11:55 |
Στρώσιμο με αμμωνία βοήθεια | agapanthos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 28-09-10 22:05 |
Eρώτηση για στρώσιμο ενυδρείου με αμμωνία | GoRanZi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 29-11-09 19:25 |
Στρώσιμο του ενυδρείου μου χωρίς ψάρια. | george | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 18-12-02 19:36 |