|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά μιας και είδα το θέμα να πω και την γνώμη μου.
Όσο έχει να κάνει με τα πλακέ φίλος ξυλουργός μου έχει πει... Όσο πιο πολλα φύλλα ξύλου είναι πιο κακής ποιότητας. Ο λόγος είναι ότι αντί να έχει πολύ ξύλο σαν υλικό εχει παραπάνω κόλλα. Οπότε όπως είδα τις φωτο ή αριστερή είναι πιο καλό το πλακέ.... Αν και ακόμη νωρίς.... Πως έχεις σκεφτεί την μόνωση...;;;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() αυτο που λες για τα κοντρα πλακε δεν το εχω ακουσει.θα το ψαξω ομως. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν δεις ένα κινεζικό πλακέ είναι φουλ στις στρώσεις ξύλου και γι αυτό φουσκώνουν... Επιδη έχω φτιάξει 2 ξύλινα στο λέω γιατί το είχα ψάξει... Όσο τον την μονωση θα εβαζα εποξικη ρητίνη ή, θα το περναγα όλο μέσα με πολυεστέρα, που είναι αθάνατος.... ------------------------- Δες εδώ ένα κακό πλακέ θαλάσσης... https://www.google.gr/search?q=καλο+...zuT4sQybniM%3A Αν δεις έχει χαλάσει στις κολλήσεις... Όσο πιο πολλές κολλήσεις τόσο πιο καλό πλακέ... Κοιτά πόσες φλούδας ξύλο έχει...;; Πάνω από 10....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 14-03-16 στις 19:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
σαν παχος τι να διαλεξω?20αρι πιστευω ειναι καλα?δεν θα εχω πολυ υψος.περιπου στα 60 cm θα ειναι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πιστεύω πως το 20αρι είναι καλά, και με τα δεσίματα που θα του κάνεις και 18αρι κάνει.
Ο Θανάσης το είχε φτιάξει με 15αρι , εγώ με 18αρι ------------------ Αυτό που είπε ο Θανάσης για το κόντρα πλακέ , για τις πολλές στρώσεις ή τις λίγες δεν το ξέρω, από την άλλη είναι λογικό πως οι πολλές στρώσεις να έχουν και πιο πολύ κόλλα, και ίσως για αυτό να είναι και πιο βαρύ, θα πρέπει να ρωτήσουμε ξυλουργό για να μας πει με σιγουριά. Θεωρώ πως εξίσου σημαντικό είναι και η ποιότητα του ξύλου που είναι φτιαγμένο αλλά αυτό αντε να ξέρεις ---------------------------------- Βρήκα αυτό http://xyloefarmoges.com/%CE%BC%CE%B...3%CE%B7%CF%82/ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ: 1. Κόντρα πλακέ Marine, το καλύτερο κόντρα πλακέ θαλάσσης, κατάλληλο και για κατασκευές τμημάτων σε σκάφη. 2. Κόντρα πλακέ Σημύδα, παραγωγή Ρώσικο, κατάλληλο για επιπλοποιία. 3. Κόντρα πλακέ οκουμέ, από τα καλύτερα κόντρα πλακέ, κοκκινωπό. 4. Κόντρα πλακέ Poplar, μοιάζει αρκετά με την σημύδα, με χαμηλότερη πυκνότητα, κιτρινωπό. 5. Κόντρα πλακέ Aniegre, κοκκινωπό με τεχνητά νερά ισόβενα καρυδιάς. 6. Κόντρα πλακέ Κινέζικο , η φτηνή λύση. Πάρε ένα τηλέφωνο να δεις τιμές, στο Μοσχάτο είναι, δεν είναι μακρυά http://xyloefarmoges.com/%CE%B5%CF%8...3%CE%AD%CF%82/
|
||||
|
||||
![]()
δεδομενου οτι το ενυδρειο δεν θα εχει πολυ υψος και επισης λογω μηκους θα εχει δεσιματα μεσα-εξω,τι παχος προτεινεις εσυ Τακη?να το κανουμε 18?το προβλημα δεν ειναι το κοστος αλλα το βαρος.αν μπορω να γλυτωσω και απο εκει μερικα κιλακια καλα θα ειναι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Με 2 κόντρες κατά πλάτος και 18αρι θεωρώ πως θα είναι υπερβολικά καλά. Το λέω συγκρίνοντας το δικό μου που είναι 1,20 με 18αρι χωρίς καμία κόντρα, το 20αρι ίσως να είναι και υπερβολή. Ακόμα και το τζάμι , με 4-5 εκατοστά περιφερειακά και τις 2 κόντρες , με 10αρι θα είσαι εντάξει.
Παιδιά το έχω ξαναπεί, το πάχος δεν είναι απαραίτητο να δώσει αντοχή, το σχήμα και τα δεσίματα δίνουν την ίδια και καλύτερη αντοχή και είναι και πιο ελαφριά κατασκευή
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οπότε με 15αρι είσαι υπερρρρρρ καλυμμένος
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τακη το εχω δει αυτο με τους τυπους του κοντρα πλακε.θα ρωτησω και μερικους γνωστους μηπως μαθουμε κατι παραπανω.εσυ απο λερου δεν ειχες παρει?καλη δεν ηταν η ποιοτητα? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
είμαι πολύ ευχαριστημένος. Βέβαια ο χρόνος θα το δείξει , αλλά έως τώρα δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα, καθόλου στρεβλώσεις και εξωτερικά , παρόλο που είναι στη βροχή και στον Ήλιο, δεν έχει πάθει τη παραμικρή αλλοίωση ------------------ Φέτος το ενυδρείο κλείνει 2 χρόνια ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευη ξυλινου 450 λιτρων | ScorpionGr | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 366 | 04-10-17 19:09 |
Κατασκευη ξυλινου ενυδρειου... | thanasis76 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 424 | 07-08-15 06:18 |
Κατασκευη ξυλινου ενυδρειου 2,5 μετρων | cbr929 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 225 | 22-06-14 15:51 |
Κατασκευη Ξυλινου ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ | Stivv27 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 21-04-12 21:00 |
Τελος ξυλινου ενυδρειου | ANEMOS | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 11-10-07 20:23 |