|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
"Σκουπισα" λιγο το θεμα να παραμεινει "καθαρο" ...
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα σε όλους,
Μετά τις τελευταίες αλλαγές στην ψαροσύνθεση (έβγαλα 5 Acei & 3 Saulosi) και αφού έκανα και κάποιες αλλαγές στην διάταξη των πετρών, παρατήρησα ότι τα 4 από τα 5 Demasoni, έχουν πιάσει από μια σπηλιά μέσα στις πέτρες και δεν βγαίνουν για κανένα λόγο. Ούτε για φαγητό καλά καλά. Είναι κάτι που θα πρέπει να με ανησυχεί, ή θα συνέλθουν με τον καιρό ? πριν ήταν συνέχεια έξω και τα 5. ------------------------- Παράθεση:
Χθες που γύρισα από τη δουλειά βρήκα 2 Demasoni πεθαμένα. ![]() ![]() Από τα 5 που είχα λογικά έχουν μείνει 3 αλλά εγω μετά από πολύ ώρα που παρατηρούσα κατάφερα να βρω μόνο τα 2. Υποθέτω λοιπόν ότι και άλλο ένα θα πρέπει να έχει πεθάνει και απλά δεν το βλέπω. ![]() ![]() ![]() Μετρήσεις αμέσως έκανα στο νερό και όλα δείχνουν άψογα. Τι να πω? Να στρεσαριστήκανε τόσο πολύ από την αναδιάταξη στο ενυδρείο ??? ![]() Να γίνονται μάχες όταν σβήνουν τα φώτα και να μην το βλέπω εγώ ??? Θα δω και σήμερα τι εξέλιξη θα έχω... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Λάμπρος.Τ : 16-03-16 στις 09:27 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
δυσκολο το βλεπω να στρεσαριστουν απο τις πετρες που αλλαξες.μπορει να πεφτουν καρπαζιες αλλα λογικα θα εβλεπες και την ημερα μερικες.
πριν δεν ειχαν δειξει καποιο σημαδι?δεν χανονται ετσι ξαφνικα τα ψαρια. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Πριν που το ενυδρείο ήταν γεμάτο ψάρια, όλα ήταν μια χαρά (έτσι έδειχναν), όλα κολυμπούσαν παντού, βγαίνανε και τρέχανε για φαγητό μόλις με βλέπανε, όλα σουπερ. Την προηγούμενη βδομάδα, αποφάσισα να αλλάξω το στήσιμο στις πέτρες και να βγάλω κάποια ψάρια για να αραιώσω την ιχθυοφόρτωση. Από τα 23 ψάρια που είχε, άφησα μέσα 13 (γρουσούζικος αριθμός μάλλον). Ε, από τότε, τα demasoni κρυβόντουσαν στις πέτρες και δεν βγαίνανε με τίποτε έξω. Μόνο κάνα 2 (αυτά που έχουν μείνει προς το παρόν). Τα υπόλοιπα ήταν εξαφανισμένα. Κυνηγητά δεν έχω παρατηρήσει. Αυτή τη στιγμή έχουν μείνει μέσα στο ενυδρείο 5 Cynotilapia Afra jalo (1 μικρό και 4 μεγαλύτερα (1 αρσενικό & 3 θηλυκά), έχω επίσης 3 Labidochromis caeruleus (μικρά δεν ξέρω φύλλο), και έχουν μείνει και 3 demasoni (αλλά μάλλον είναι 2 γιατί το 3ο αγνοείται, μικρά αλλά μάλλον το ένα πρέπει να είναι αρσενικό και το άλλο θηλυκό). Μετρήσεις κάνω συνέχεια και δεν βρίσκω κάποιο πρόβλημα. |
|
||||
|
||||
![]()
μονο στο στρες μπορω να αποδωσω την ευθυνη ετσι οπως τα λες.
απλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι να στρεσαριστουν.επειδη αναταραξες το ενυδρειο?δεν ειναι δισκοι να παθουν ψυχολογικα προβληματα ![]() ισα ισα που τα δικα μου οταν κανω διαφορες εργασιες στο ενυδρειο τους αρεσει κιολας..φαντασου οτι οταν αδειαζω το νερο,καθαριζω τζαμια,μετακινω καμια πετρα και ταυτοχρονα μπορουν να φανε η και να ζευγαρωσουν παρολο που εχω τα χερια μου μεσα. γι αυτο μου κανει εντυπωση.σιγα το προβλημα να μετακινησεις μερικες πετρες..δε μασανε τα mbuna απο τετοια.ειλικρινα δεν ξερω τι μπορει να συμβαινει. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή ρε γμτ, έγινε όταν έφτιαξα σωστά τα είδη. Όσο καιρό είχα μέσα 5 είδη, όλα μια χαρά. Τώρα που μείνανε λίγα και καλά, αρχίσανε τα ζόρια !!! ![]() Τέλος πάντων όταν γυρίσω από το γραφείο θα δω πως πάνε τα πράγματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ξαναπειράζω τίποτε. ¶στο έτσι και όπως πάει. Θα κάνω και την καθιερωμένη μεγάλλη αλλαγή νερού την Παρασκευή το πρωί και θα δείξει. |
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ πιστεύω πως είναι από το στρες Λάμπρο και ίσως τα ψάρια δεν είχαν συνηθίσει ακόμα τέτοιου είδους ενοχλήσεις. Αστα λίγο στην ησυχία τους και μη βάζεις χέρια μέσα στο ενυδρείο για λίγο καιρό
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
στησιμο malawi(Labidochromis Caeruleus sp "Electric Yellow") | kikonec | Malawi | 19 | 24-01-12 13:34 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |