|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν στεκει απο την αποψη οτι εφοσον ειχε αμμωνια θα επρεπε μετα απο 1.5 ωρα να εχει παραπανω νιτρικα αφου μπορεσε και την μηδενισε.ομως υπαρχει και η περιπτωση να μην εκανε καλη μετρηση πανω στο ανχος του και να ηταν ιδια τα νιτρικα πριν και μετα.ισως εκανε ενα peak η αμμωνια απο αδυναμια της βιολογιας.
|
|
|||
|
|||
![]()
θα κάνω σήμερα 3 μετρήσεις.
1 πριν το ταισμα 1 μετά από 15' και 1 μετά από 2 ώρες. έτσι θα μου λυθούν όλες οι απορίες. Σωστά? |
|
||||
|
||||
![]()
ναι κανε ετσι Λαμπρο.απλα κανε καλο κουνημα στα μπουκαλακια πριν μετρησεις.επισης θελω αν μπορεις να κανεις τη δοκιμη με τροφη σε πελετ η στικ αν εχεις.
|
|
|||
|
|||
![]()
Κώστα έχω μόνο flakes & granules (μπιλάκια).
Να τους δώσω τα granules αντί για flakes? |
|
||||
|
||||
![]()
ναι αν θες κανε μου τη χαρη γιατι νομιζω οτι θα υπαρχει διαφορα.
|
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
ok. Αύριο θα σας έχω απαντήσεις.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε ενυδρείο που δεν έχει στρώσει πλήρως, μπορεί να συμβεί να ανέβει αμμωνία. Αλλά τα νιτρικά να ελλατωθούν 1 ώρα μετά, αυτο δεν γίνεται ποτέ, οπότε κάποιο θέμα υπάρχει στις μετρήσεις μάλλον ή στον τρόπο δειγματοληψίας(καλό ξέπλυμα με νερό ενυδρείου το φιαλίδιο και δειγματοληψία σε μέρος με ροή, χωρίς βιοφιλμ στην επιφάνεια ή αιωρούμενα σωματίδια).
Να δούμε τις καινούργιες μετρήσεις.
"The Catfish is a Plenty Good Enough Fish For Anyone" - Mark Twain Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Kostas G. : 09-03-16 στις 08:44 |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό που δεν καταλαβαίνω πάντως είναι, πως γίνεται σε ενυδρείο που με το που το έστησα (με μπόλι από τα παλιό ενυδρείο) να έχω μετρήσεις για 15 ημέρες Αμμωνιά = 0.
Αλλάζω φίλτρο (το ένα από τα 2 εξωτερικά) με κάποιο πιο ισχυρό (από τα 600 lt/h σε 1350lt/h) με περισσότερο χώρο για βιολογικό υλικό. Συνεχίζω να παίρνω 0 μετρήσεις σε αμμωνία. Και πάντα τα νιτρικά μου ήταν κοντά στο 5. Ξαφνικά είδα αμμωνία για πρώτη φορά (ούτε όταν είχα στήσει το μικρό δεν είδα αμμωνία) και τα νιτρικά για κάποιο διάστημα είχαν ανέβει ψηλά. ![]() ![]() Το πιο πιθανό αν δεν φταίει το ταισμα είναι ότι έγινε κάποιο λάθος στην μέτρηση την πρώτη φορά. Αλλιώς λογικά δεν μπορώ να το εξηγήσω. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα σε όλους (αν και βροχερή μέρα),
Λοιπόν έκανα το πείραμα ξανά χθες. Πριν το φαγητό οι μετρήσεις ήταν: Αμμωνία = 0 NO2 = 0 NO3 = 10 Μετά το φαγητό μισή ώρα(granules) Αμμωνία = 0 NO2 = 0 NO3 = 10 Συνεπώς κάτι έγινε λάθος στην αρχική μέτρηση. ουφ... Τι μπορεί να έγινε, δεν μπορώ βέβαια να το καταλάβω. Με τον ίδιο τρόπο μετράω πάντα, και τις ίδιες κινήσεις κάνω... οπότε τα αφήνω έτσι, αν και χθες παρατήρησα ότι ένα από τα μικρά τα Afra Jalo (το έχω περίπου 3 βδομάδες) είναι εξαφανισμένο. Από προχθες ήταν λίγο απομονωμένο από τα άλλα ψάρια και ήταν κάπως περίεργη η συμπεριφορά του. χθες που ταίσα δεν βγήκε καθόλου να φάει και δεν το είδα πουθενά όλη την ώρα που ήμουνα σπίτι. ίσως το χάσαμε το ψαράκι, ![]() Πάλι μετακομίσεις θα έχουμε στις πέτρες... ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σωστή Ανάγνωση Τεστ Νερού | stephos | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 23-03-14 19:18 |
Wannabe Αρχάρια: Είναι τελικά τα guppies η σωστή επιλογή;;; | Loucritia | Ζωοτόκα | 15 | 27-02-11 03:02 |
νέα αρχή!!! μετρήσεις νερού | spirossd | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 16-08-10 00:02 |
Ποιά είναι η σωστή σειρά στα εξαρτήματα του Co2? | gfdimopo | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 19-03-08 00:36 |
Σωστή αλλαγή νερού | Θανάσης | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 9 | 04-10-06 23:14 |