|
|
||||
|
||||
![]()
το φως σου είναι πολύ λιγο και γιαυτο τα φυτα εχουν ωραια οψη από τη μεση και πανω και χαμηλα πανε χαλια. θελεις τουλάχιστον άλλη μια 18αρα και εννοείται οι λαμπες να μην είναι πολύ παλιες (πεφτει η αποδοση τους).
αν είναι καιρος να αλλαξεις λαμπες σκεψου μηπως κανεις και αλλαγη σε Τ5. από εκει και περα εφόσον θα εχεις και επαρκη φωτισμο και διοξειδιο (ας το πουμε υψηλων απαιτήσεων) καταλαβαίνεις ότι ένα γενικο λιπασμα δε σου κανει τιποτα με το ρυθμο που αναπτυσσονται τα φυτα που εχεις. οι τρυπουλες στα φυλλα είναι προφανως ελλειψη καλλιου. επισης τα νιτρικα πρεπει να είναι μετρήσιμα παντα. να μην εχεις 0 γιατι αυτό μπορει να σημαινει ότι δεν επαρκουν. διαβασε σχετικα θεματα στο φορουμ για να αναγνωρίσεις ελλειψεις στα φυτα σου και να προσθεσεις αν χρειαζεται αζωτο, καλλιο, φωσφορο, μικροστοιχεία ισως.
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω! Οι λαμπες μου ειναι σχετικα καινουργιες.Πως μπορω να βαλω Τ5 πρεπει να αλλαξω και μετασχηματιστη?Εχω και ενα μετασχηματιστη δευτερο 18W.Να βαλω αλλη μια λαμπα? Ποσα κελβιν?Αν παω σε ηλεκρολογιο τι να ζητησω για να μην μου στοιχισει πολυ?Τα νιτρικα μου πως να τα ανεβασω?
|
|
|||
|
|||
![]()
εχεις πολυ λιγο φωτισμο για τα λιτρα σου. και σε μενα για παραδειγμα, η λουντβιγκια πηγαινε χαλια και μολις εφτιαξα το φωτισμο στα 0,7βατ/λιτρο, αλλαξε ολο το φυτο και δεν το προλαβαινω στο κλαδεμα.
πιστευω οτι αν πας σε 0,5βατ/λιτρο θα εισαι καλα για μετριας δυσκολιας φυτα. προτιμησε λαμπες τ5, στο μηκος σου οι τ5 βγαινουν στα 24 βατ, οποτε με 2 λαμπες για αρχη θα εισαι καλα, απο εκει και περα βλεπεις αν χρειαστεις να προσθεσεις ακομα μια. να συνδιασεις λαμπες daylight με λαμπες grolux. |
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου πω κι εγω τη γνωμη μου σαν αρχαριος μποστανας οτι εχω δει μεχρι τωρα
![]() Οσον αφορα τη λιπανση, δεν ξερω αυτο που ριχνεις της sera ειναι κατι αναλογο του flourish γενικο λιπασμα;;Κοιτα κατα αρχην να τα καλυψεις απο καλιο,ιχνοστοιχεια+ 1 γενικο λιπασμα στις προτεινομενες δοσολογιες για τα λιτρα σου.Τα νιτρικα μπορεις να τα ανεβασεις με νιτρικο καλιο αλλα επειδη εισαι στο ξεκινημα καλυτερα αστο, ταισε λιγο παραπανω και μετρησεις μεσοβδομαδα να δεις που βρισκεσαι.Διαβασε εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=88295) για diy λιπασματα να παρεις μια εικονα, ειδικα το καλιο που μπορεις να το ριχνεις πιο αφοβα και το χρειαζεσαι σε μεγαλυτερες ποσοτητες ,αξιζει πιστευω να το φτιαξεις να μη δινεις ενα σωρο λεφτα στα μπουκαλακια.. Απο εκει και μετα καλη κυκλοφορια-φιλτρανση,οξυγονωση επαρκης και αλλαγες νερου πολυ σημαντικο δεν τις παραμελεις αναλογως και τα νιτρικα που μετρας πριν την αλλαγη..Α κατι αλλο το φιλτρο σου κοιτα να μη πεφτει η ροη γιατι νομιζω ειναι οριακο για τα λιτρα σου.Ελπιζω να βοηθησα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω φιλε μοu θεμη.Απο την παρουσιαση που εχεις δει εχουν αλλαξει παρα πολλα μεχρι και το φιλτρο.Εχω γινει μποστανας και εγω τωρα.Συντομα θα κανω μια καινουργια παρουσιαση.Πρεπει απο οτι καταλαβα ενα εβδομαδιαιο προγραμμα λιπανσης και αλλαγη ολου του φωτιστικου μου.Γιατι αλλη μια ιδια λαμπα 18w δηλαδη 54W συνιλικα παλι λιγο ειναι.Εχω σκοπο να βαλω και πιο δυσκολα φυτα.Πως αλλαζουμε τις τ8 σε τ5?
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kosmas : 13-02-16 στις 11:31 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Να σαι καλα
![]() ![]() Βαλε και καμια φωτο αν θες να δουμε την κατασταση ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Επειδη εχω κουραστει με αλλαγες συνεχεια + το κοστος θελω να βαλω κατι σωστο απο την αρχη και μην το ξαναλλαξω.Αν βαλω τριτη λαμπα σαν αυτες που εχω που για να μπει θελει δουλεια στο καπακι και δεν με καλυψει ή ειμαι οριακα τι να την κανω.Καλυτερα να βρω αλλη μονιμοτερη λυση.
Απο Τ8 σε Τ5 γνωριζει καποιος? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια με CIY CO2!! | leonidas87 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 07-03-14 01:11 |
Για μποστανάδες... | ChocolatePuma | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 28-09-13 23:33 |
Help - Βοήθεια!!!! | dessert | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 13 | 04-05-07 13:24 |
Βοήθεια !!!!! | xaris1974 | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 23-10-06 22:30 |
Red mangrove (Αυστηρά για μποστανάδες) | lasal | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 03-03-06 10:38 |