|
|
||||
|
||||
![]()
Αν εχεις εξωτερικο φιλτρο, μπορεις να το βαλεις πριν το σφουγγαρι για να μαζευει τα χοντρα.
|
||||
|
||||
![]()
Έχω μια μεγαλη σακούλα χαλίκι μαζεμενο απο παραλία.Το είχε μαζέψει ο πατέρας μου για το ενυδρείο με τα χρυσόψαρα του και περισσεψε .
χρυσόψαρα δε φάνηκε να έχουν ππρόβλημα, εγώ με τα ζωοτόκα θα έχω πρόβλημα; |
|
||||
|
||||
![]()
Οχι, δεν θα εχεις. Αρκει να το πλυνεις καλα πριν και να το βρασεις.
|
||||
|
||||
![]()
Άρα , νομίζω ότι αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να κάνω ( Διορθώστε με να κάνω μια σωστή αρχή αυτή τη φορα) :
1. Ετοιμάζω εφεδρικό ενυδρείο 20 λίτρων για τα δύο ξιφοφοράκια που έχω στο μεγάλο.Θα χρησιμοποιήσω νερό απο το μεγάλο ενυδρείο στο οποίο βρίσκονται τώρα. 2. Αδειάζω το νερό από το μεγάλο ενυδρείο. 3. Πλένω και καθαρίζω βρώμα που υπάρχει. 4. Αλλάζω σφουγγάρι ,αφήνω το μακαρόνι (θα έχει αποικίες βακτηρίων) και βάζω ελαφρόπετρα στο φίλτρο. 5. Πλένω το θαλασσινό χαλικάκι και βράζω τις πέτρες που θα έχω μαζέψει από την φύση. 6. Βάζω χαλίκι, πέτρες και τυχόν φυτά που θα αγοράσω. 7.Γεμίζω νερό ,Ανόιγω θερμοστάτη και φίλτρο ,ρίχνω αντιχλώριο. Λογικά το νερό θα στρώσει πιο γρήγορα αφού θα αφήσω αποικίες βακτηρίων και στο φίλτρο αλλά και στις σωληνώσεις. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. |
|
||||
|
||||
![]()
Εχω μερικες παρατηρησεις:
Οσο διαρκουν οι εργασιες στο ενυδρειο, το φιλτρο πρεπει να δουλευει για να μη χαθουν οι αποικιες των βακτηριδιων. Κανε τις αλλαγες που θελεις στα υλικα του, αλλα αμεσως μετα προτεινω να λειτουργει στο μικρο ενυδρειο μαζι με θερμαντικο σωμα, ωστε να ειναι καλα και τα ψαρακια. Ετσι θα εισαι και ησυχος και οχι με την ψυχη στο στομα για να κανεις τις εργασιες σου. Παράθεση:
Παράθεση:
Επισης, λιγος ανθρακας στο φιλτρο για μερικες μερες δεν θα εκανε κακο, ωστε να μην υπαρχει περιπτωση να εχει μεινει κατι βλαβερο. Τελος, παντα πριν βαλουμε ψαρια σε νεο ενυδρειο, ειναι καλο να γινονται μετρησεις για να ειμαστε σιγουροι οτι θα ειναι ασφαλη.
|
|||
|
|||
![]()
Μην ξεχνας οτι πλυνεις απο το φιλτρο που λειτουργει να ειναι με νερο του ενυδρειου....
|
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Το τοπίο ξεκαθάρισε λίγο.
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΣΤΗΣΙΜΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | catamaran | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 28-12-12 10:45 |
στησιμο ενυδρειου | giannis vih | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 15 | 29-06-12 22:19 |
στησιμο ενυδρειου | antonis1988 | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 5 | 06-03-11 21:52 |
Νεο στησιμο ενυδρειου | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ. | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 20-12-10 00:02 |
ΝΕΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | enzo | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 27-10-04 13:32 |