|
|
||||
|
||||
![]()
ναι, το αλατι 30γρ/10 λιτρα νερο.
Και η θερμοκρασια 22 καλα ειναι
|
|||
|
|||
![]()
Σήμερα οι κοκκινίλες είναι περισσότερες και κάποιες φαίνεται να έχουν στο κέντρο ένα ασπρο κεφαλάκι με κάτι σαν κοντή κλωστή να προεξέχει. Λέει τίποτα αυτό; Επίσης το ψάρι σήμερα δείχνει φοβισμένο και αντιδρά υπερβολικά όταν πλησιάζω το τζάμι (οπότε δεν μπορώ και να βγάλω καμια καλή φωτογραφία). Ξεκίνησα να ανεβάζω πάλι την αλατότητα. Να ρίξω και το esha 2000 ή κάτι άλλο;
|
|
||||
|
||||
![]()
Μηπως είναι σκουλίκια ; Μη βάλεις ESHA , πάμε για πιο δυνατη θεραπεια
|
||||
|
||||
![]()
Nομίζω ότι είναι anchor worm , θέλει γρήγορη καταπολέμηση αλλιώς τα πράγματα θα εξελιχθούν άσχημα ....
Αν το ψαράκι τα καταφέρει πρέπει να γίνει απολύμανση σε όλο το ενυδρείο ![]() ------------------------- Μπορείς να το πιάσεις το ψάρι με το χέρι σου και να κάνεις μια μικροεπέμβαση να σου πώ ?? το αντέχεις?? έτσι τα αφαιρείς : https://www.youtube.com/watch?v=yskQSsh9cG4 η μπλέ πάστα είναι υπερμαγγανικό κάλιο , αλλά σε αυτη την φάση μπορεί η ασθενεια να έχει προχωρήσει στα βράγχια και θέλει και αντιβίωση .... Επίσης με την χρήση potassium permanganate απαγορεύεται η χρήση αλατιού .
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 22-12-15 στις 17:50 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν μου εχει τυχει, σου γραφω από όσα διαβάζω
για παρασιτα εχω διαβασε αυτα τα φαρμακα, αλλα περιμενε και αλλους να σου πουν τη γνωμη τους https://www.sera.de/gr/sera-produktw...-baktopur.html https://www.sera.de/gr/sera-produktw...-baktopur.html https://www.sera.de/gr/sera-produktw...l-nematol.html και γενικα εδω διαβασε μηπως βρεις κατι https://www.sera.de/gr/sera-produktw...deln-5604.html
|
||||
|
||||
![]()
Tάκη μακάρι να μην τυχαίνει σε κανέναν αλλά ....
έγω ότι έγραψα το ξέρω απο τα Κόι , απο εκεί και πέρα τα φάρμακα δεν τα ξέρω καθόλου ειδικά για χρυσόψαρα .... Θα περιμένουμε αν κάποιος μπορεί να σε βοηθήσει παραπάνω .
|
||||
|
||||
![]()
Ευτυχώς Αρτεμις δεν μου έχει τυχει, οτι εχω διαβάσει μόνο, και όπως ειπες και με υπερμαγγανικό κάλιο έχω διαβάσει οτι αντιμετωπιζεται αυτο το πρόβλημα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Σας ευχαριστώ και τους δυο για το ενδιαφέρον. Καλά, Αρτεμισια, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω τέτοιο πράγμα με τη λαβίδα... Καταρχάς μιλάμε για ψαράκι 5cm, οπότε και να ήξερα να το κάνω, μάλλον ο χειρισμός θα ήταν πολύ δύσκολος.
Γενικά έχω μπλεχτεί πολύ με όλα αυτά τα διαφορετικά φάρμακα και δεν έχω ιδέα τι είναι καλύτερο να πάρω. Το αλάτι το έχω σχεδόν ρίξει, οπότε έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσα να το αφαιρέσω άμεσα, άρα μιλάμε για κάτι επιπρόσθετο σ' αυτό. Κάθε συμβουλή ειναι πολύτιμη! |
|
||||
|
||||
![]()
Eυχομαι ότι καλύτερο πραγματικά , ξέρω ότι είναι δύσκολο και για σένα και για το ψάρι .
Όσο για το μέγεθος , εμένα πόναγε η μέση μου κάθε φορά που έπρεπε να επέμβω στα Κόι μου . Μισό μέτρο και περίπου 2 κιλά να το κρατάς κάτω χωρίς αναισθησία είναι πολύ δύσκολο ..... στα χρυσόψαρα μου απλά έρχονται στο χέρι μου . Εύχομαι τα παιδιά εδω να σε βοηθήσουν ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ψάξε για τα μπανια με υπερμαγγανικο καλιο, δεν χρειάζεται να βγαλεις το αλατι, μπανια θα κανεις το ψαρι εξω απο το ενυδρείο
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Χρυσόψαρο με άσπρα στίγματα στα πτερύγια | George.GL | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 10 | 17-09-18 13:01 |
μικρά άσπρα σκουληκάκια | nitroqqq | Αναγνωρίσεις ειδών | 4 | 28-03-13 01:55 |
Μικρό μου χρυσοψαράκι... | in the pond | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 3 | 15-06-09 19:00 |
Gripensis με άσπρα στίγματα και πρισμένο μάτι | Alex_Salonica | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 14-12-08 00:40 |
Μικρά άσπρα στίγματα σε Blue (Regal) Tang | Stathis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 14 | 14-04-04 04:15 |