Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > DIY . Φτιάχτο μόνος σου

DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 07-11-15, 11:46
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Κοιτα, το αισθητικο είναι καθαρα υποκειμενικό.
Το ξύλινο δεν έχει πριονίδια και τιποτα απο αυτά, παιρνεις τα κομμάτια έτοιμα κομμενα, εσυ μόνο βιδώνεις, τωρα αν δεν εχεις εργαλεία είναι άλλο, στο φτιάχνουν άλλοι, και πάλι πιο οικονομικο θα είναι.
Οταν είπα 100 Ευρω ακομα για τα πλεξι εννοω πως θα κανουν γυρω στα 150 τα ξύλα + 20 Ευρώ (το πολύ να βάψεις απεξω, πήγαμε στα 170 +150 το τζαμι πηγαμε στα 320, ε βαζεις και 100 για πλεξι, που θα εβαζες σε μονωτικο και πολυεστερα, 600 δεν είναι, αλλά και ακομα και 500 να φτασει πάλι δεν είναι το ίδιο.
Θα σου δώσω ενα μέτρο σύγκρισης, το δικο μου το ξύλινο μου στοιχισε 350 χωρις τα πλεξι, τα παντα όμως , φίλτρα ηλεκτρολογικα υδραυλικα αντλιες αυτοματισμους, ολα, αν αγοραζα και τα πλεξι τα έδινα ακομα άλλα 150, 500 δηλαδή, και έκανα και κάποια λάθη που αν προσεχα θα είχα 50 Ευρω τουλάχιστον λιγότερα, αλλά έστω, με 500 Ευρω όλα έτοιμο, είναι πολλά ; Τα έφτιαξα βεβαια μόνος μου, ε αυτο είναι το DIY , το φτιαχνεις όπως θες και κανεις τα κουμαντα σου στο κοστος, αν στο φτιαξει άλλος θα το πληρώσεις, και το δικο μου αν το έφτιαχνα για εσωτερικό χώρο θα μου κόστιζε ακομα λιγότερα, μόνο τα συντηριτικά που το περασα για να αντεχουν ολα στη βροχή φτάνει, που με ένα κουτι λαδομπογια το έβαφα όλο
Για την αντοχη δεν εννοώ μόνο τις σιλικονες, αλλά όλη η κατασκευή, τα τζαμια. Στο λεω, δεν έχει καμια σχεση, μόνο αν το δεις απο κοντα θα καταλάβεις τις διαφορες.
Ολα αυτα είναι θεμα επιλογης του καθενος

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-11-15, 12:55
Sakisdraminos Ο χρήστης Sakisdraminos δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Φίτζι,Σούβα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από takis_gt Εμφάνιση μηνυμάτων
Κοιτα, το αισθητικο είναι καθαρα υποκειμενικό.
Το ξύλινο δεν έχει πριονίδια και τιποτα απο αυτά, παιρνεις τα κομμάτια έτοιμα κομμενα, εσυ μόνο βιδώνεις, τωρα αν δεν εχεις εργαλεία είναι άλλο, στο φτιάχνουν άλλοι, και πάλι πιο οικονομικο θα είναι.
Οταν είπα 100 Ευρω ακομα για τα πλεξι εννοω πως θα κανουν γυρω στα 150 τα ξύλα + 20 Ευρώ (το πολύ να βάψεις απεξω, πήγαμε στα 170 +150 το τζαμι πηγαμε στα 320, ε βαζεις και 100 για πλεξι, που θα εβαζες σε μονωτικο και πολυεστερα, 600 δεν είναι, αλλά και ακομα και 500 να φτασει πάλι δεν είναι το ίδιο.
Θα σου δώσω ενα μέτρο σύγκρισης, το δικο μου το ξύλινο μου στοιχισε 350 χωρις τα πλεξι, τα παντα όμως , φίλτρα ηλεκτρολογικα υδραυλικα αντλιες αυτοματισμους, ολα, αν αγοραζα και τα πλεξι τα έδινα ακομα άλλα 150, 500 δηλαδή, και έκανα και κάποια λάθη που αν προσεχα θα είχα 50 Ευρω τουλάχιστον λιγότερα, αλλά έστω, με 500 Ευρω όλα έτοιμο, είναι πολλά ; Τα έφτιαξα βεβαια μόνος μου, ε αυτο είναι το DIY , το φτιαχνεις όπως θες και κανεις τα κουμαντα σου στο κοστος, αν στο φτιαξει άλλος θα το πληρώσεις, και το δικο μου αν το έφτιαχνα για εσωτερικό χώρο θα μου κόστιζε ακομα λιγότερα, μόνο τα συντηριτικά που το περασα για να αντεχουν ολα στη βροχή φτάνει, που με ένα κουτι λαδομπογια το έβαφα όλο
Για την αντοχη δεν εννοώ μόνο τις σιλικονες, αλλά όλη η κατασκευή, τα τζαμια. Στο λεω, δεν έχει καμια σχεση, μόνο αν το δεις απο κοντα θα καταλάβεις τις διαφορες.
Ολα αυτα είναι θεμα επιλογης του καθενος

Ολα ειναι μεσα στο προγραμμα. για να γλητωσεις λεφτα απο την κατασκευη μπορεις να κανεις ανετα και στο τζαμενιο εσωτερικο φιλτρο και με μια αντλια και ενα θεμαντηρα να εισαι κομπλε....
Οι τιμες που δινεις ειναι παντα ειναι απο μαγαζια που δεν υπαρχουν παντου.
Απο εκει και περα για μενα μετρανε ολα και το μονο θετικο ειναι το οικονομικο και θα μου επιτρεψεις να διαφωνισω καθετα για την αξιοπιστια του και αυτο γιατι θελει πολυ λεπτομερια που για σενα μπορει να ειναι απλο αλλα για αλλους βουνο.
Πριν απο περιπου δυο χρονια ειχε γινει ενα μπαμ για τα ξιληνα αλλα απο οτι βλεπω και δεν ξερω το λογο οι περισοτεροι δεν γραφουν πια βασικα παλιοτερα ειδα και καποιες αγγελιες.
Και εμενα με τρελενει η ιδεα του diy αλλα ποτε δεν διαλεξα να βαλω στο σαλονι μου μια κατα εμενα βομβα!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-10-16, 12:55
invisiblesurfer Ο χρήστης invisiblesurfer δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Νεα Σμυρνη
Προεπιλογή

Καλησπέρα σε όλους,

Επαναφερω το θέμα γιατί ψήνομαι και εγώ για ενυδρείο σε αυτές τις διαστάσεις περίπου, δηλαδή 200*55*70.

Έχω δει τα Rehau και Αnubias, και δε μου γεμίζουν το μάτι. Από την άλλη, οι κατασκευές όπως εκείνες της Dream Waters είναι καταπληκτικές αλλά πανάκριβες.

Θα ήθελα να μάθω τελικά τι αποφάσισε ο συγγραφέας του ποστ αυτού.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-10-16, 23:21
dragonld Ο χρήστης dragonld δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Νεαπολη-Νικαια
Προεπιλογή

Τελικα πηγα στο Rehau 600.
Το DIY κακα τα ψεμματα για να σουλουπωθει και να γινει οπτικα σαν ενα εργοστασιακο θα παει πολυ ψιλα.
Βεβαια καποιους δεν τους απασχολει η εμφανηση και επιλεγουν να εχουν μια "γυαλα" κυριολεκτικα χωρις καπακια και με κρεμαστα φωτιστικα η' λαμπες.
Σαν κατασκευη ειναι πολυ καλυτερη απο οτι περιμενα και τα φωτιστικα του σταθερα χωρις να παιζουν μπρος πισω σαν τα Juwel.
To αρνητικο που βρηκα ειναι οτι το εργοστασιακο επιπλο εχει στενα ντουλαπια με αποτελεσμα να μη χωρανε τα 2080 και fx-6.
Eκει η' το αγοραζεις χωρις βαση και φτοιαχνεις μια απο κιλοδοκο να εχεις απλα
η' περιοριζεσαι στις επιλογες των φιλτρων με 30cm φαρδος καδου
οπως πχ JBL e1901.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-10-16, 23:45
Το avatar του χρήστη alexis cosmo
alexis cosmo Ο χρήστης alexis cosmo δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: θεσσαλονικη
Προεπιλογή

κάνεις λάθος γιατί τα diy. Μπορείς να τα κάνεις καλύτερα από εργοστασιακά σε θέμα Αντοχης σιγουρα και με λιγο κοπο και εμφανησης. χωρίς να ανέβεις ψηλά.
και γω αρχάριος έκανα 2 ενυδρεία ένα 300λιτρα και ένα 126 λίτρα και τις βάσεις τους και τα έχω στο σαλόνι και είναι πιο όμορφα από εργοστασιακά που έβλεπα.
το θέμα για την εμφανηση είναι στον καλό και προσεκτικό καθαρισμό της σιλικόνης.
και ένα τελευταίο που κολησα για έναν φίλο που το ήθελε rimless αν το δεις θα πάθεις πλάκα.
και πίστεψε με τα κάνεις όπως θες αλλά αυτό με την ομορφιά ότι τα diy δεν είναι για σαλονι δε συμφωνώ.
είναι πολες φορές ομορφότερα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-10-16, 00:24
Το avatar του χρήστη bloskas
bloskas Ο χρήστης bloskas δεν είναι συνδεδεμένος
Moderator

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από alexis cosmo Εμφάνιση μηνυμάτων
και ένα τελευταίο που κολησα για έναν φίλο που το ήθελε rimless αν το δεις θα πάθεις πλάκα.
και πίστεψε με τα κάνεις όπως θες αλλά αυτό με την ομορφιά ότι τα diy δεν είναι για σαλονι δε συμφωνώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-10-16, 13:21
dragonld Ο χρήστης dragonld δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Νεαπολη-Νικαια
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από alexis cosmo Εμφάνιση μηνυμάτων
κάνεις λάθος γιατί τα diy. Μπορείς να τα κάνεις καλύτερα από εργοστασιακά σε θέμα Αντοχης σιγουρα και με λιγο κοπο και εμφανησης. χωρίς να ανέβεις ψηλά.
4 λαμπες T5 150cm 90W,ballasts,1 αξιοπρεπεστατο καπακι και επενδυση ξυλου σε ενυδρειο και βαση δεν πεφτεις κατω απο 300€ μονο για αυτα + βαση κιλοδοκου +τζαμια σιλικονες εχεις φτασει τα 1200-1500€ καπου τα διπλασια με τριπλασια απο το να το αγοραζες ετοιμο που και παλι θα ηταν wanna be RIO.
και γω αρχάριος έκανα 2 ενυδρεία ένα 300λιτρα και ένα 126 λίτρα και τις βάσεις τους και τα έχω στο σαλόνι και είναι πιο όμορφα από εργοστασιακά που έβλεπα.
το θέμα για την εμφανηση είναι στον καλό και προσεκτικό καθαρισμό της σιλικόνης.

9/10 DIY δεν εχουν καν καπακι η' εχουν πολυκαρβονικο λες και βλεπεις παραγκα με ελενιτ σκεπη.
Τα φωτιστικα ειναι κρεμαστα απο το ταβανι,ledοταινιες η' κρεμαστα τυπου GLO.

To εργοστασιακο εχει κανονικο καπακι με flaps (rehau,juwel rio,anubias)
Kανονικο φωτιστικο που δεν φενεται "ξενο" πανω του σαν προχειροδουλεια και εχει 4 λαμπες Τ5 ΅των 90W που οι 2 ειναι daylight και οι αλλες 2 η' nature η' color.

To τι θελει ο καθε ενας και το τι θεωρει ωραιο διαφερει παρα πολυ αλλιως ολοι θα ειχαμε το ιδιο σπιτι,το ιδιο αυτοκινητο και θα κυνηγουσαμε την ιδια γυναικα.
Εγω μιλησα για το δικο μου γουστο και το τι θεωρω ωραιο με βαση το εργοστασιακο.
Οπως και στις DIY κατασκευες γενικως,ασχετα απο τα ενυδρεια,καποιοι προτιμουν την λειτουργικοτητα και το τι παραπανω προσφερει ενω εγω πχ θαυμαζω τις DIY κατασκευες που μοιαζουν με εργοστασιακες και δεν ξεχωριζεις αν αυτο φτοιαχτηκε με το μερακι καποιου η' αν το αγορασε ετσι ετοιμο.

Παραθετω και μερικες τυχαιες φωτο απο το google χωρις να θελω να προσβαλω τους ιδιοκτητες αλλα για να τονισω τη διαφορα.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-10-16, 17:22
Το avatar του χρήστη alexis cosmo
alexis cosmo Ο χρήστης alexis cosmo δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Αυτά που έβαλες έτσι όπως είναι δεν είναι για σαλονι αλλά αν φτιαχτούν θα γίνουν τέλεια.
τα εργοστασιακά δεν τα πολύ εμπιστεύομαι γιατί τα περισσότερα είναι κινέζικα.
εγώ σου λέω κάτι τέτοιο για σαλονι με φωτιστικό το ένα κρεμαστο και το άλλο με glo.
και απλά πιάνουν τα χέρια μου δεν είμαι μάστορας.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  image-0-02-05-442630d1a7d4765457a90d9f738238ab3975295cf67011a004be58adde1185d0-V-1.jpg
Εμφανίσεις:  395
Μέγεθος:  34,2 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  image-0-02-05-743724d14347795c4e1aa86f0e20e635e35489e5b367c62d1993cfa4968138c4-V-1.jpg
Εμφανίσεις:  372
Μέγεθος:  30,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  image-0-02-05-2d8a70b422ec2502c5ce01b95b172de62e189cc01f4a2d7bf98cc5e02b037714-V-1.jpg
Εμφανίσεις:  408
Μέγεθος:  34,1 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  image-0-02-05-3fa0a0d5ffb4676c49eb961f089cc563df7f92dbeb9a2653645922abe449b77c-V-1.jpg
Εμφανίσεις:  408
Μέγεθος:  28,0 KB  
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές