|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Βασιλη το εχεις αναγει σε επιστημη !!!
Εγω τις μισες φορες τα καταφερα με αποχη και με χερι στην αντιθετη πλευρα να του περιοριζει χωρο ωστε να παει στην αποχη, και τις μισες φορες προφανως στρεσαριστηκε και αφησε τα αυγα μεσα στην αποχη Αν σκεφτω σαν μανα θα ηθελα μια ησυχη γωνια περ απο φασαριες και κυνηγητα οποτε εβαλα ενα γλαστρακι κομενο αναποδα να δημιουργησω κινητρο για να φωλιασει και να το κλεισω. Το αποτελεσμα ? μεσα σε 5 λεπτα το κυριαρχο αρσενικο το ειχε κανει δικο του και δεν πλησιαζε τιποτα ![]() Εχω την πεποιθηση οτι θα υπαρχει κατι σαν παγιδα που θα προσελκυει τη μανα να μπει μεσα. Οχι με τροφη σιγουρα γιατι της ειναι αδιαφορη αλλα κατι. Ισως πχ ομοιωματα αυγων ... δεν ξερω. Μ αρεσει αυτος ο προβληματισμος ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
με υπομονη ολα γινονται!!
αφηστε τα βρε να γεννανε με την ησυχια τους..μην τα κυνηγατε τα ψαρια. |
|
||||
|
||||
![]()
Γενικα συμφωνω..Με την καταλληλη διαρυθμιση -αρκετες μικροτερες πετρες μου δημιουργουν στενα περασματα που δεν χωρουν τα ενηλικα- θα γλυτωσουν καποια μικρα ισως..Αλλα μερικες φορες θελουμε να αναπαραγουμε εντατικοτερα καποια ψαρια,λογω σπανιοτητας ή οτι αλλο..-οποτε τιθεται το προβλημα..
|
||||
|
||||
![]()
βρε εγω συμφωνω μαζι σου Bill
![]() ![]() μακαρι να υπαρξει ζητηση και θα κανω κι εγω το ιδιο.ετσι κι αλλιως θελω να ανεβει επιπεδο στην Ελλαδα το ενυδρειο μαλαουι. |
|
||||
|
||||
![]()
Τωρα θα γενικευσουμε στο θεμα του Χαρη..αλλα μια και ηρθε η κουβεντα..Οι αναπαραγωγη απο τους χομπιστες επαιξε ρολο και στην εξαπλωση του χομπυ σε ενα βαθμο αφου τα ψαρια μεταξυ μας τα δινουμε σε συμβολικο κοστος..καποτε ενα λαμπιντο το πουλαγαν τα πετσοπ 16 ευρω και ενα ασει 18..Ειχα πληρωσει τρεις λιθοβατες 48 ευρω..!Θυμαμαι ρεντ τσερυ 4 ευρω η μια..Τωρα εχουν πεσει αισθητα οι τιμες σε αυτα τα ειδη αφου οποιος θελει πρωτα τα αναζητα εδω και τα βρισκει φθηνα..Θελω να πω οτι οι αναπαραγωγες γενικα βοηθουν το χομπυ.
|
||||
|
||||
![]()
αυτο ελειπε!!κι εγω θα προτιμουσα να αγορασω ψαρια απο εδω μεσα!!μακαρι να μπορειτε να βγαζετε γεννες και να δινετε στα παιδια να καμαρωνω κι εγω ενυδρεια!!
εγω δυστυχως ακομα δεν θα το κανω γιατι ειμαι σιγουρος οτι κανεις δεν θα τα παρει ακομα κι αν τα χαρισω.ειναι και οι απαιτησεις σε χωρο τετοιες που δεν βοηθανε.οποτε θα αρκεστω στο να τα μεγαλωνω και να τα χερομαι μονος μου ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
με σωστή διαρρύθμιση/αναλογία πληθυσμού/κρυψώνες για τα νεογέννητα, θα διασωθούν τα πιο ανθεκτικά ψαράκια. Υπάρχει και η λογική να στηθεί ένα ενυδρείο μόνο για αναπαραγωγή (λίγες πέτρες που βγαίνουν εύκολα, λίγη άμμος στο βυθό, 1 αρσ. και αρκετά θηλυκά). Έτσι απομακρύνουμε εύκολα το μπουκωμένο θηλυκό χωρίς πολύ στρες. Αυτό όμως αξίζει να το κάνουμε για είδη που είναι σπάνια είτε στη φύση είτε στην αγορά. Κάτι τέτοιο είναι το ενυδρείο του Πασχάλη http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=87965 που αναπαράγει saulosi (αν και κατά τη γνώμη μου το αρσενικό του δεν είναι σωστή επιλογή άψογου μορφολογικά/χρωματικά απόγονου ![]() Να υπογραμμίσω επίσης ότι ένα ενυδρείο για τέτοιο σκοπό πρέπει να είναι species αφού ακόμα κι αν έχουμε συγκάτοικους συμβατά είδη σε σωστό αριθμό, πάντα υπάρχει η πιθανότητα στα mouthbrooders να υπάρξει τυχαίος υβριδισμός ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τα μπουκομένα Mbuna φοβούνται και κρίβονται πολύ... είναι λογικό. Υπολογίζεις πόσες μέρες ειναι μπουκομένη και ανάλλογα το είδος ξέρεις πότε πρέπει να την πας σε άλλο ενυδρείο μόνη της να γεννήσει. Το πιο εύκολο είναι το ενυδρείο να είναι lite από πέτρες και αυτές έτσι τοποθετημένες που να μπορεις να πιάσεις το ψάρι. Η πιο κοινή μέθοδος είναι να γνωρίζεις που κοιμάτε το ψάρι, και πριν σβήσουν τα φώτα αφαιρείς λίγες πέτρες. Μετά από ώρες με σβηστά φώτα αφαιρείς νερό και μερικές πέτρες ακόμα, ανοίγεις φώτα και πιάνεις εύκολα τα ψαρι με απόχι ή με γυάλινο βάζο τοποθετημένο σε κάποιο περασμα. Εναλάκτικά αφερείς το αρσενικό
![]() Ανάλογα το είδος ψαριού και το aquascape του ενυδρείου ο καθένας μας προσαρμόζει την τεχνική του... που μπορεί να διαφέρει πολύ μεταξύ μας.
|
||||
|
||||
![]()
γιατι λοιπον να μην ειναι αυτη η λυση ?
σκεφτειτε ενα ενυδρειο με πετρες αλλα ουσιαστικα χωρις κρυψωνες εκτος απο μια προφανης η οποια μπορει να ειναι πχ ενα βαζο οπως λετε αλλα οχι γυαλινο να μπαινει φως αλλα κεραμικο οποτε οταν προσπαθεις να το πιασεις λογικα θα δοκιμασει να κρυφτει εκει το κλεινεις και τελος το ενδεχομενο αγχους του ψαριου βεβαια δεν μπορω να το προβλεψω |
|
||||
|
||||
![]()
ανχος δεν θα εχει αμα κλεισεις το δοχειο με το ψαρι μεσα.ισα ισα ειναι καλυτερο απο την αποχη.το θεμα ειναι αν θα τα καταφερεις..γενικα δεν εχω δει να αποδιδει πολυ καλα το θεμα 'παγιδα'.φυσικα αν το καταφερεις δωσε μας πληροφοριες!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Χαχαχαχα ! Υποσχομαι θα εισαι ο πρωτος που θα το ανακοινωσω. Εξαλλου σου ανηκουν πολλα δικαιωματα των ψαριων μου ετσι κι αλλιως ... ![]() Μηπως να εριχνα μεσα ενα μπουκαλι με κομενο το στομιο αναποδα και τα γνωστα και απ εξω να εχει μια φωτογραφια τετοια ???? ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ξανα απο την αρχη. | Andros | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 79 | 04-03-16 23:17 |
Ξανα απο το 0 | tsoui | Ψάρια "ουράνια τόξα" (rainbowfish) | 212 | 02-08-15 11:26 |
και ξανα εδω | Singha | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 28-04-13 18:55 |
ξανα απο την αρχη | λατσε τζενη | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 13-01-10 18:00 |