|
Φυτά για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Η χλωρίδα σαν σημαντικό συστατικό ενός υγειούς υγροβιότοπου. Ενισχύει το έργο της φίλτρανσης και μετατρέπει το χώρο σε μια γωνιά ξεκούρασης του πνεύματος και των οφθαλμών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Σταύρο βρέχει
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Θα διαφωνήσω με τους 2 πρώτους μύθους, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Θα σου πω εγώ τι έκανα αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος. Πήρα ένα βαρέλι με ύψος 1.20. Γέμισα 40 πόντους με χώμα από τον κήπο. Ψιλό έθαψα ένα νούφαρο. Πρόσθεσα νερό και κουνουπόψαρα. Δεν έχω βάλει ποτέ λίπασμα. Από ότι βλέπω αυτό έγινε το 2012. Η εξέλιξη του σε σχέση με το νούφαρο την λίμνης είναι πολύ καλύτερη. Βγάζει πολύ ποιο νωρίς φύλλα. Τα κρατάει με περισσότερο κρύο. Θα μου κάνει και 3-7 άνθη όλο το καλοκαίρι. Πλέον το χώμα δεν είναι ακριβώς χώμα. Είναι σαν μαύρη λάσπη. Το αρνητικό είναι ότι το βαρέλι δεν έχει μεγάλη επιφάνεια και το ένα φύλλο πέφτει πάνω από το άλλο. Λες αν διώξω το χώμα και βάλω ποταμίσια άμμο να δω του χρόνου περισσότερα άνθη? Στο νούφαρο της λίμνης που πήγα και πρόσθετα χώμα από τον κήπο μου είχε μεγάλη αποτυχία. Το χώμα διαλύθηκε και θόλωσε την λίμνη, παρόλο που είχα βάλει γύρο από την γλάστρα τούλι. Υ.Γ.1. Στην λίμνη φέτος για πρώτη φορά έβγαλα το νούφαρο που είχα (όχι επειδή το τρώνε, αλλά για να δώσω περισσότερο χώρο στα ψάρια να κολυμπάνε). Υ.Γ.2. Πολύ ωραίο και αναλυτικό άρθρο. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ Παναγιώτη ,
"Η εξέλιξη του σε σχέση με το νούφαρο την λίμνης είναι πολύ καλύτερη. Βγάζει πολύ ποιο νωρίς φύλλα. Τα κρατάει με περισσότερο κρύο. Θα μου κάνει και 3-7 άνθη όλο το καλοκαίρι. Πλέον το χώμα δεν είναι ακριβώς χώμα. Είναι σαν μαύρη λάσπη. Το αρνητικό είναι ότι το βαρέλι δεν έχει μεγάλη επιφάνεια και το ένα φύλλο πέφτει πάνω από το άλλο." 1 Ξέρουμε αυτο το νούφαρο χρώμα ποικιλία απαιτήσεις ??? Σίγουρα περιορίζεται πολύ για αυτο ανθίζει τόσο λίγο... όταν δεν έχει χώρο στην επιφάνεια τα φύλλα κιτρινίζουν και σαπίζουν , δεν έχει σωστή ανάπτυξη .... το πιο απλό νουφαρο θέλει 1,5 τ.μ. επιφάνεια - Λες αν διώξω το χώμα και βάλω ποταμίσια άμμο να δω του χρόνου περισσότερα άνθη? 2 Λέω να βάλεις άμμο μην την φοβάσαι ίσα ίσα το φυτό αναπτύσσεται πάρα πολύ εύκολα οι ρίζες παίρνουν αέρα , μεγαλώνουν πιο εύκολα δεν λερώνεται καθόλου το νερό της λίμνης δεν μεταφέρουμε βλαβερά στοιχεία όπως με το κοινό χώμα στα ψάρια . Δες τα φυτεμένα ενυδρεία (υπόστρωμα ) για παράδειγμα ![]() 3. Τα στρόγγυλα δοχεία κάνουν μόνο για τους Λωτούς ![]() ![]() Υ.Γ. Τούλι μην χρησιμοποιείται μετά απο λίγο καιρό λιώνει και μπορεί να το φάνε τα ψάρια ![]() ------------------------- Βάζω link απο Γερμανικό blog "κορυφή" έχει όλα τα νούφαρα , απο φωτογραφίες θα βρείτε ο καθένας το δικό του και οδηγίες και ανάγκες του κάθε φυτού το site έχει μετάφραση σε πολλές γλώσσες οπότε δεν χρειάζεται να γνωρίζετε Γερμανικά ![]() http://www.seerosenforum.de/Seerosen...r/Koi/Koi.aspx
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 28-09-15 στις 19:44 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τώρα τι ποικιλία είναι θα σε γελάσω. Μοιάζει και με κάποια Hardy από το λινκ που έδωσες (έχει μεγάλη ποικιλία αυτό το λινκ). Εδώ καλά καλά δεν ήξεραν τι χρώμα θα βγάλει όταν το αγόρασα από το φυτώριο.
Όντος, τα νούφαρα θέλουν μεγάλη επιφάνεια για να εξαπλωθούν. Στο βαρέλι το ένα φύλλο είναι πάνω από το άλλο. Στην λίμνη άπλωνε αρκετά. ![]() Θα δοκιμάσω την άμμο. Οι ρίζες δυσκολεύονται πολύ να διεισδύσουν στο χώμα που έχω. Το δύσκολο θα είναι να καταφέρω να πιάσω όλα αυτά τα κουνουπόψαρα που έχει το δοχείο και να μαζέψω τα σαλιγκάρια ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα ζωντανά να τα μαζέψεις τώρα που θα χαθεί το νούφαρο απο την επιφάνεια θα είναι ευκολο (σχετικα) . Κάθε φορά που μεταφυτεύω ή χωρίζω φυτο λυπάμαι τα σαλιγκαρια.... Αυτο είναι το νουφαρο σου Παναγιώτη http://www.seerosenforum.de/Gattung/...a/ArtAlba.aspx
|
|||
|
|||
![]()
Ρε παιδιά Μ'αυτα τα κουνουποψαρα τι παίζει?? Τι είναι αυτά?
|
||||
|
||||
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
φύτευση νούφαρου | aquaristas | Φυτά για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 7 | 20-04-15 12:41 |
Νέος με νούφαρα... | Belafode | Φυτά για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 10 | 05-07-11 21:15 |
Νέα φυτά και φύτευση | mezedakis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 22-12-10 22:57 |
Νούφαρα | Hydrus | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 19-11-10 11:57 |
νούφαρα από αμαζόνιο? | aquaristas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 07-11-09 22:34 |