|
|
|||
|
|||
![]()
παιδια εν τελη βρηκα μεγαλυτερο ενυδρειο, και καλυτερο φιλτρο. 200λιτρα το ενυδρειο. και το φιλτρο ειναι το fluval 206. οποτε αφου στρωθει, θα ξεκινησω με σκαλαρια. Τι αλλο ειδος μπορει να συμβιωσει μαζι τους? εχω ακουσει γκρουραμι.
|
|
||||
|
||||
![]()
μικρο και το 206
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κρατάω 8 pterophyllum scalare σ ενυδρείο 1,20χ80( ύψος)χ60 και τα πράγματα είναι οριακά σε 200λίτρα που αναφέρεις απλά απαγορευτικά....Αν θέλεις ν αποφύγεις την ταλαιπωρία των ψαριών,του εαυτού σου και την απογοήτευση διάλεξε άλλη ψαροσύνθεση... Κοίτα και προς Ασία μεριά.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε 150 εκ μηκος ενυδρειο με 10 ψαρια, αν και στην αρχη ολα φαινονταν ιδανικα, οταν τα ψαρια ενηλικιωθηκαν και εγιναν ζευγαρια, τα πραγματα εγιναν δυσκολα, χωροταξικα. Ειναι ακριβως οπως με τους δισκους. Απλα δεν χρειαζεται υψηλη θερμοκρασια.
|
|||
|
|||
![]()
Το fluval 206 ειναι μικρο;;; εντυπωση μου κανει... τι θα ηταν δλδ καταληλο για τα 200 λοτρα μου;
|
|
||||
|
||||
![]()
το 206 το εχω εγω σε 95 λιτρα..εσυ θες τουλαχιστον το 306...και αυτο αναλογα τα ψαρια.εγω πχ σε 200λιτρο με μαλαουι ειχα 2 εχειμ 2215.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το βιοφορτιο που θα εχει, το χρειαζεται. Τουλαχιστον 5-6 λιτρα βιολογικο υλικο για τη μινιμουμ ομαδα (8 ενηλικα ατομα) αγγελοψαρων.
|
|||
|
|||
![]()
Τι λετε ρε παιδια.... απογοητευτικα ειλικρινα. Εχτες το πηρα. Τσαμπα λεφτα. Αφου ειχα διαβασει να περνα τουλαχιστον το νερο 3 φορες την ωρα και αυτο εχει 780λιτρα ανα ωρα. Γιατι να ειναι ανικανο για το ενυδρειο;
|
|
||||
|
||||
![]()
Η ροη του φιλτρου δεν ειναι το βασικο χαρακτηριστικο που το επιλεγουμε για ενα ενυδρειο, αρκει να ειναι στα φυσιολογικα πλαισια (2-3 φορες να γυρναει το νερο την ωρα ειναι επαρκες στις περισσοτερες περιπτωσεις). Το βασικοτερο ειναι ο χωρος για υλικα που εχει, σε σχεση με τους κατοικους του ενυδρειου.
Δεν εχει τις ιδιες αναγκες σε βιολογια ενα ενυδρειο με ενα κοπαδι μικρων φυτοφαγων ψαριων σε σχεση με μερικα σαρκοφαγα ψαρια που χρειαζονται συνεχως τροφη πλουσια σε πρωτεϊνη.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα συμπεράσματα δικά σου...... Εγώ θα σου ξανα πω να πας σε άλλη ψαροσύνθεση και να ξεχάσεις τα σκαλάρια σ αυτά τα λίτρα... Ο Σπύρος πιο πάνε είπε το λόγο..... Τα σκαλάρια είναι κιχλίδες και μόλις ενηλικιωθούν γίνονται πολύ επιθετικά και κατακτητικά και θέλουν πολλά λίτρα.... |
|
||||
|
||||
![]()
Τα ψαρια θα σου πουν πολλοι οτι μπαινουν στο ενυδρειο αυτο και οτι μπορει να καλυφθει και με το 206 το φιλτρο και θα συμφωνησω κι εγω με αυτους.
Εκι πειρας* θα πω και παλι, οτι στην αρχη θα ειναι ανετα και θα φαινονται ολα μια χαρα. Μετα θα αρχισουν τα προβληματα ειτε απο τη μερια του ενυδρειου (ολο και κατι δεν θα πηγαινει καλα και θα θελει κυνηγι να το διορθωσεις), ειτε θα κουραστεις απο το κυνηγι και τα εξοδα και θα το ξεστησεις, ειτε θα το παρατησεις στην τυχη του. Βεβαια καμια φορα αντεχεται η κατασταση (και απο τα ψαρια και απο τον ιδιοκτητη), αλλα για μενα τουλαχιστον που θελω να κανω σωστα για τα ψαρια αλλα και ανετα για μενα το χομπι μου και οχι να εχω ενα ενυδρειο με οριακα επιβιωσαντες οργανισμους, αυτο με ωθει να μη προτεινω αυτες τις εκπτωσεις στον εξοπλισμο. Εξαλλου υπαρχουν τοσα αλλα ψαρια που μπορουν να φιλοξενηθουν με αυτον τον εξοπλισμο. Αυτες ειναι οι προοπτικες κατα την αποψη μου. Η επιλογη φυσικα δικη σου. * Ειχα κι εγω 200 λιτρα ενυδρειο (φιλτρο με 5 λιτρα υλικα, 1000 l/h ροη) και δεν εβαλα αγγελοψαρα που ηθελα. Ευτυχως γιατι οταν τα εβαλα τελικα σε 500 λιτρα (φιλτρο με 13.5 λιτρα υλικα, 1700 l/h ροη) και ειδα τι παιζεται (πχ 4 ζευγαρια, γεννες σε 3 διαφορετικα σημεια στο ενυδρειο και οτιδηποτε κινειται αναμεσα στις φωλιες τρωει ξυλο), ειμαι σιγουρος οτι θα την ειχα πατησει με το 200λιτρο. https://www.youtube.com/watch?v=4LpabuWyfAY https://www.youtube.com/watch?v=re-0f6Z2Cf8 (δεν ξερω αν μπορεις να "διαβασεις" τις συμπεριφορες στο βιντεο, αλλα αυτο γινεται στην ηρεμη κατασταση, οταν το καθε ψαρι ειναι στη θεση του. Υποψιν οτι τελικα αναγκάστηκα κι εβγαλα ολα τα αλλα ψαρια του ενυδρειου που ισως φαινονται, εκτος απο τα cory. Δεν ειχαν προβλημα ευτυχως συμβιωσης να τα κυνηγανε κλπ, απλα τα μικρα ψαρια ειχαν στρες και μονο τα εβλεπαν και επισης το νερο ηθελε πιο συχνα φροντιδα (πιο συχνες και πιο μεγαλες αλλαγες νερου, οι οποιες κοστιζαν και αρκετα, αφου αλλαζα 300 λιτρα την εβδομαδα συνολικα, που ηταν το μισο απο ΑΟ, δλδ συνολικα με το πεταμενο νερο ηταν 750 λιτρα την εβδομαδα, ήτοι 3 κυβικα το μηνα) Το συνολικο νερο που χρειαζεται να αλλαζεται σε μια συγκεκριμενη ιχθυοφορτωση, ειναι ιδιας ποσοτητας παντα, ειτε τα εχεις σε 200 λιτρα ειτε σε 1000. Απλα στα 200 λιτρα κανεις πιο συχνες και πιο μεγαλες αλλαγες για να φτασεις τα λιτρα αλλαγης που χρειαζονται. Ειναι απλο. Τοσοι ρυποι ... τοσο νερο αλλαγη. Το ιδιο ισχυει και για το φιλτρο.
|
|||
|
|||
![]()
καταλαβα. ευχαριστω πολυ για την υπομονη σας. αυριο μπαινει αρχικα ενα κοπαδακι με αρκλεκινους 8 ατομων. πιο μετα θα κοιταξω σε γκουραμι. ψαχνω για dwarf, αλλα απο οτι καταλαβα ειναι δυσκολο να βρω. ετσι δεν ειναι?
μπορω να βαλω κατι αλλο, καποιο αλλο ειδος? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
sos προβληματισμος | h3342 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 11-04-14 22:43 |
Προβληματισμος με moss...!! | kraken21 | Γλυκό νερό - Γενικά | 20 | 26-01-13 12:16 |
προβληματισμος με στρωσιμο | mixalhs1987 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 25-05-11 12:20 |
προβληματισμος... οξυγονο και διαχυτηρας | aaaooll | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 12-01-09 14:47 |
ΝΙΤΡΙΚΑ / ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ | manoussos | Malawi | 3 | 25-11-06 21:47 |