|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
7-8 ψαρια σχεδον 1 μετρο σε μηκος σε ενυδρειο 1000 λιτρα;;;και αντε πες οτι χωρανε που δεν το νομιζω,θα βαλει 1 τονο στο μπαλκονι του;;
Γι αυτο ας μεινουμε στο θεμα καλυτερα γιατι με ενδιαφερει κι εμενα αν υπαρχει λυση για μπαλκονι σχετικα ευκολη. |
|
||||
|
||||
![]()
Με 150-250 λίτρα λιμνούλα έτυμη τοποθετείς κουνουπόψαρα η guppy και είσαι ο.κ . Χωρίς υπερβολές για βιολογία .
Αν θέλεις φτιάχνεις ένα ενυδρείο στο μέγεθος που θέλεις και το τοποθετείς σε μια βάση όχι πολλή ψιλά το ντύνεις από την έξω πλευρά με Dow διαμορφωμένο σαν βράχο έτσι<<d.i.y 3d bacrground>> έχεις και σχέδιο και μόνωση βάζοντας γλάστρες γύρο και η επιστροφή του νερού την περνάς στην πλάτη του ενυδρείου από ψιλά δημιουργώντας σαν καταρράκτη . Όσο για το βάρος στατικά είναι μικρό. Υπάρχου πολλή έξυπνες και οικονομικές λύσης. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτο με τον τεχνιτο βραχο που λες πως μπορω να το πετυχω τι υλικα πρεπει να παρω? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε Yo13 , για τα ΚΟΙ σίγουρα ο Γιάννης ξέρει καλύτερα, αλλά και εγώ θεωρώ πως δεν μπορούν να μπουν σε λιμνούλα που θα είναι σε μπαλκόνι, επομένως τα ξεχνάς.
Πάμε για τα χρυσόψαρα, αν μπορείς να βρεις μια λιμνούλα 200 λίτρα ή μεγαλύτερη ,για μικρότερη δεν θα το συνιστούσα με τίποτα, γιατί βάζοντας χαλίκι και καμια γλάστρα με φυτά τα λίτρα θα μειωθούν αρκετά, θα μπορέσεις να βάλεις σχετικά άνετα 2 χρυσόψαρα Common/Comet/Shubunkin. Να έχεις υπόψη σου πως αυτά τα ψάρια θέλουν ελάχιστο 80 λίτρα ανά ψάρι και να υπάρχει μήκος πάνω από 1,20 (1,50 θα ήταν ακόμα καλύτερα). Δεν θα σου πρότεινα Funcy, εκτός και αν μπορείς να θερμαίνεις τη λίμνη το Χειμώνα, γιατί καλό είναι για τα Funcy να μη πέσει η θερμοκρασία κάτω από 13-14 βαθμούς , ενώ για τα κλασσικά χρυσόψαρα (Common/Comet/Shubunkin) ζουν και κάτω από 10 βαθμούς (ο Γιάννης Tsala φέτος το Χειμώνα τα άφησε και σε 0 βαθμούς), αρκεί να μη τα ταΐζεις όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 10 βαθμούς. Βυθό να βάλεις ψιλό χαλίκι ή χοντρή άμμο, για να μπορείς να φυτέψεις αλλά και να σκαλίζουν τα χρυσόψαρα, και να είναι χαλαζιακή για να μη σου ανεβάζει σκληρότητες. Θα πρέπει να έχεις δυνατή φίλτρανση σε βιολογία, τα χρυσόψαρα είναι ρυπογόνα. Για κάποιο έτοιμο φίλτρο δεν ξέρω να σου πω (είμαι της ιδιοκατασκευής) αλλά αν πιάνουν τα χέρια σου θεωρώ πως θα ήταν καλύτερο να φτιάξεις μόνος σου φίλτρο με κανα βαρελάκι βάζοντας μια αντλία 1000-1500 Λ/Ω θα είσαι μια χαρά. Καλό είναι επίσης να προσέξεις τη θερμοκρασία το καλοκαίρι , τα χρυσόψαρα είναι ψάρια κρύου νερού ------------------------- Παράθεση:
![]()
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 20-08-15 στις 10:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε μου δεν είπα να βάλει ένα τόνο ενυδρείο στο μπαλκόνι (γι"αυτό αλώστε υπάρχουν και ιδικοί όπως μηχανικοί που κάνουν τη στατική μελέτη) απλά λέω να κόψετε την καραμέλα ότι το ένα Koi θέλει ένα τόνο νερό,γιατί και σε τόσο νερό αν δεν έχεις αυτά που προανέφερα το KOI θα είναι δύσκολο να επιβίωσή.¶ντε και να σου πω ότι εγώ έχω τόση ιχθυοφόρτωση σε 1000 λύτρα νερό (και με επιλεγμένα ζώα )τα όπια και χωράνε και είναι υγιέστατα..
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τι αλλο θα ακουσουμε
![]() 1 μετρο ψαρι σε 1,5 μετρο ενυδρειο.. 3 κυπρινους εχω δει σε 2000 λιτρα (2 μετρα μηκος) και πηγαιναν περα-δωθε.. οκ, ηταν 7-8 χρονων ...δεν θα ψοφησουν.... αυτο μας ενδιαφερει ή η ευζωια τους? αλλο το ενα κι αλλο το αλλο... common-comet και shumbunkin σε 1.20 cm μηκος και καμια φορα τα βλεπεις και λες... γιατι δεν το εκανα μεγαλυτερο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
συμφωνω.υπαρχουν αυτοι που τα εχουν τα ψαρια και αυτοι που τα θελουν.
οι αποψεις τους ειναι συνηθως πολυ διαφορετικες ![]() αλλα εδω πολλες φορες οι αποψεις ειναι διαφορετικες ακομα και μεταξυ αυτων που τα εχουν ηδη,οποτε τι να λεμε. αλλοι τα βαζουν σε 300λιτρο και λενε μια χαρα και αλλοι ψαχνουν πως θα κανουν αναβαθμιση σε περισοτερα λιτρα. |
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικά βρε παιδιά δεν θα έβαζε koi σε 300l εκτός αν τα έπαιρνα γόνο και όταν έφταναν 15cm το έδινα σε ιδιοκτήτη 1000l. Όσο για την διατήρηση τον ψαριών μας καταλαβαίνουμε με το χρόνο ότι δεν τους είναι αρκετά τα λίτρα όπου τα διατηρούμε. Πάντα τα περσότερα λίτρα είναι σύμμαχος στην διαβίωση.
|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά συγγνώμη έχετε δίκιο, μπορεί τόσα χρόνια να κάνω λάθος. θα ακούσω της πολύτιμες συμβουλές σας ίσως να με βοηθήσουν μήπως δω και καλύτερα αποτελέσματα…….Όσο ζεις μαθαίνεις
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ενυδρειο στο μπαλκονι.....!!!! | douran_p | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 13-07-13 16:54 |
Μια γλαστρολιμνη στο μπαλκονι !!! | nxr26 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 19 | 05-11-12 12:54 |
απορια για μπαλκονι! | Ektorakos | Γλυκό νερό - Γενικά | 22 | 01-01-12 19:11 |
Γυαλα στο μπαλκονι!! | tsilojohn | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 24 | 30-08-10 00:55 |