|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
η αυξηση που λεω στο προηγουμενο ποστ,δεν ειναι τα δυο-τρια ψαρια παραπανω,μιλαω για τους αριθμους που εγραψες εσυ πιο πανω.(60 κλπ)
ουτε λεει κανεις πως δεν μπορεις να αυξησεις τα ψαρια.σου εγραψα τι θα εκανα εγω προσωπικα κ σου ειπα κ τους λογους. εσυ αν θες μπορεις να βαλεις κ 200 ψαρια μεσα ![]() το ποσα θα μεινουν τελικα κ για ποσο,ειναι αλλο θεμα ![]() το γιατι φτανουν τα νιτρικα σου 25 εσυ το ξερεις. εσυ κανονιζεις κ το ταισμα κ τις αλλαγες κ την καθαριοτητα του ενυδρειου σου. παρε τη φορμα απτις παρουσιασεις κ συμπληρωσε τη εδω αν θες να παρεις πιο συγκεκριμενες γνωμες. |
|
|||
|
|||
![]()
Οκ σε λιγο θα το κανω
|
|
|||
|
|||
![]()
Διαστάσεις:1,10x45/50 (περιπου)
Όγκος:230 λιτρα Κατηγορία:ξεκινησε για βιοτοπος και κατεληξε κοινωνικο Φυτά:Cryptocorine wendtii/Microsorum Pteropus/Echinodorus bleheri/ Micrathemoides/anubias nana/egeria densa/pistia stratiotes/Hygrophilla Corymbosa/Hygrophilla Polysperma Ψάρια / ¶λλα είδη:2 Pearl Gourami / 13 Corydoras Sterbai / 8 Rasboras harlequin/ 4 zebra nerite / Melanoides tuberculata Διακοσμητικά υλικά:2 ριζες red moore / μπεζ χαλαζιακη αμμος ψιλοκκοκη 0,1-0,5 (χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.) Φόντο:μαυρη ζελατινα Φωτισμός:2χ39w (η μια ειναι ροζ) Διάρκεια φωτισμού:8 ωρες Φιλτράρισμα:fluval fx5 Θερμοστάτης:2x150 Λίπανση:2ml την εβδομαδα Flourish Παροχή CO2:- Παράμετροι: pH:8 (παλευω να το κατεβασω) Γενική σκληρότητα (GH):4 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):3 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Υγρο Tetra Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):20-25 / Salifert Αλλαγές νερού:40 λιτρα καθε εβδομαδα 38 λιτρα οσμωση 2 λιτρα βρυση με διαφορα θερμοκρασιας 0,3 το πολυ μετρημενα με STC Θερμοκρασία:26,5 ¶λλες πληροφορίες:Το ενυδρειο αγοραστηκε μεταχειρισμενο απο συχνοχομπιστα κ ετσι εχει αρκετες γρατσουνιες στο μπροστινο τζαμι στο οποιο θα δειτε παρακατω κ συγγνωμη κιολας/ υπηρχε ετοιμη βιολογια που συντηρουσαν στην αρχη 2 χρυσοψαρα τα οποια επιστραφηκαν κ ξεκινησε το aquascape κ μετα μπηκαν τα υπολοιπα ψαρια αυτα για την ωρα τα επομενα στη παρουσιαση μολις τελειωσει. (εχουν γινει καποιες αλλαγες στα φυτα οπως το κορυμπροσα κ το πολυσπερμα εχουν φυγει απο μπροστα) Φωτογραφία: |
|
||||
|
||||
![]()
απο αυτα που γραφεις και μονο(γιατι μπορει να ειναι κιαλλα που ξεχασες η σου ξεφυγανε να τα γραψεις)οι αλλαγες σου ειναι μικρες.
θα επρεπε να ειναι διπλασια ποσοτητα νερου απο αυτη που αλλαζεις. 80 λιτρα δηλαδη και οχι 40. αντε μινιμουμ 60 λιτρα τη βδομαδα,αλλα με την προυποθεση πως θα ρυθμιζεις και το ταισμα αναλογως και θα κανεις και μετρησεις. εγω θα αλλαζα 80 παντως.τα 40 δεν ειναι τιποτα. οι σκληροτητες σου ποσο καιρο ειναι ετσι? εισαι σιγουρος πως μετρας σωστα και τα τεστ ειναι ενταξει? για το στησιμο δεν εχω να πω κατι,μου αρεσει. με την ψαροσυνθεση σου εχω μερικες αντιρησεις αλλα αν διαβαζοντας τα προφιλ των ψαριων σου πιστευεις πως ειναι συμβατα,τοτε παω πασο. προσπερναω(σχεδον) οτι ειναι απο διαφορετικες ηπειρους ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Οντως κάνεις μικρές αλλαγές, ίσως και αυτός είναι ένας λόγος που έχεις ψηλα τα νιτρικά, κάνε όπως σου είπε ο Γιώργος 80 λίτρα αλλάγες και παρακολούθησε τα νιτρικά σου, και να συνεχίσεις να ταίζεις καλά, έτσι θα κρίνεις αν μπορείς να αυξήσεις την ιχθυοφόρτιση
|
|||
|
|||
![]()
Οκ ξεχασα να αναφερω το ταισμα
Ταιζα 1 φορα την ημερα 2 ταμπλετες viformo κ φυλαρακι Supervit mix 8 κ μια φορα τη βδομαδα κατεψυγμενο bloodworm Τωρα εδω κ λιγες μερες αλλαξα τροπο ταισματος 1 ταμπλετα κ φυλαρακι το πρωι κ το ιδιο το βραδυ.. Απλα σκεφτομαι μηπως ειναι πολλες οι 2 ταμπλετες.. Αλλα δε βλεπω να μενει κατι.. Οι σκληροτητες ειναι ετσι 3 μηνες περιπου |
|
||||
|
||||
![]()
η γνωμη μου ειναι να αυξησεις και το ταισμα και την ποσοτητα νερου στις αλλαγες.
------------------------- τοτε εισαι σιγουρος για τα τεστ σου? ειναι λιγο περιεργες οι μετρησεις σου,αν και ισως δικαιολογουνται με τις μικρες αλλαγες που κανεις... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 10-06-15 στις 21:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ερωτηση περι τεστ | nio1981 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 07-12-13 20:35 |
Ερωτηση περι φιλτρου | mantharas2001 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 11-04-09 19:06 |
Ερωτηση περι φιλτρου | DIMITRIS72 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 12-02-09 09:15 |
μια ερωτηση περι Acei | saxo_29 | Malawi | 2 | 06-10-08 14:21 |
Ερωτηση περι MOONSTONE | nkmyrtos | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 05-07-06 23:12 |