|
|
||||
|
||||
![]()
το σιγουρο ειναι οτι κατι δεν παει καλα.το θεμα σου δεν ειναι αν θα ψοφησουν πρωτα τα σαλιγκαρια και μετα τα ψαρια η το αντιθετο..το θεμα ειναι οτι εχεις τις απαντησεις και ψαχνεις σε λαθος μερος.δηλαδη η ιχθυοφωρτοση δεν μολυνει το βυθο ωστε να επηρεασει αμεσα τα σαλιγκαρια?
γιατι μερικοι οταν ακουτε κατι που δε σας αρεσει λετε τους αλλους εξυπνακιδες?το θεωρω αδικο φιλε Bach.τσαμπα εντασεις θα προκαλεσεις. οσοι μπενουν στον κοπο να σκεφτουν και να απαντησουν ειναι αυτοι που ενδιαφεροντε.αρα αξιζουν σεβασμο. ![]() γι αυτο θα σου πω εγω με καθε φιλικη διαθεση,σταματα να ταλαιπωρεις τα ψαρακια σου και αυτοματα θα ζησουν καλα και τα σαλιγκαρια ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Οταν φτανει ενα συστημα στα ορια του (για να μη πω οταν τα ξεπερνα) πρεπει
α) να ειναι ο ενυδρειοφιλος σε θεση να παρακολουθει τα παντα στο ενυδρειο (παρατηρηση, μετρησεις κλπ) β) να ξερει να αναγνωριζει τα προβληματα στην αρχη τους, γ) να ξερει πως να τα αντιμετωπισει και δ) να εχει το χρονο, το χρημα και τον εξοπλισμο, να τα αντιμετωπισει. Ολα αυτα μαζι, δεν τα εχουν οι νεοι στο χομπι. (πολλες φορες και οι παλιοι) Γιαυτο καλο ειναι να πηγαινουν χαλαρα. Αλλα αυτο σπανια συμβαινει, γιατι ειτε υπαρχει η γνωστη "αγνοια κινδυνου", ειτε η γνωστη αδιαφορια.
|
||||
|
||||
![]()
Καρύδα γιατί τα τάισες; Η καρύδα είναι "βαρια" τροφή, πλουσια σε άμυλο, σάκχαρα και λάδι. Μπορεί να κάνει για άλλους οργανισμούς αλλά δεν θα την έβαζα σε ενυδρείο.
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ πραγματικά απορώ, γιατι θελει ο φιλος να μαθει γιατι χανει τα σαλιγκαρια; Τι θα αλλάξει; Αντε και πηρε υγρα τεστ, αντε και φανηκε η αιτια... Θα μπορεσει να επεμβει με καποιο αλλο τροπο εκτος απο το να αλλαξει μια τοσο λαθος ψαροσυνθεση; Θα σταματησουν τα ζωντανα να ζουν το δραμα που βιωνουν σε ενα τοσο μικρο ενυδρειο; Προφανως οχι! Ειναι σαν να καιγεται το αμαξι σου και αντι να το σβησεις να ψαχνεις πως αρπαξε...
Τα στικακια που εχω της JBL παντως μου δινουν αποτελεσματα παρα πολυ κοντα με τα υγρα τεστ. Ακομα και το ΡΗ ειναι κοντα με το ψηφιακο οργανο!
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι ότι δε μου αρέσουν ορισμένες απαντήσεις. Απλώς σχόλια του τύπου "άναψε μια λαμπάδα" ή "άλλαξε ενυδρείο και μετά βλέπουμε", δε βοηθάνε. Αυτά σε ότι αφορά την αναφορά μου σε εξυπνάδες.
Σε ότι αφορά το υπόλοιπο κομμάτι, με ενδιαφέρει σε πρώτη φάση να καταλάβω γιατί πεθαίνουν τα σαλιγκάρια μου, και όχι να μάθω αν το Cae θα επιτεθεί στα neon :/ Αυτά. Αύριο θα σας έρθω με τις μετρήσεις. |
|
||||
|
||||
![]()
ε τωρα συγνωμη βρε bach,αλλα μετα απο ολες αυτες τις απαντησεις που πηρες εδω,ειναι δυνατον να μην απαντησει καποιος με "εξυπναδα" οταν η απαντηση σου ειναι :
"Σε ότι αφορά το υπόλοιπο κομμάτι, με ενδιαφέρει σε πρώτη φάση να καταλάβω γιατί πεθαίνουν τα σαλιγκάρια μου, και όχι να μάθω αν το Cae θα επιτεθεί στα neon :/" και που ξερεις πως το cae δεν επιτεθηκε στα σαλιγκαρια? μηπως διαβασες το προφιλ τους?η για κανενα αλλο απτα ειδη που εχεις μεσα? προφανως οχι.γιατι αν τα διαβαζες,δε θα εκανες ψαροσουπα. σορυ κιολας αλλα η ερωτηση σου εχει απαντηθει ηδη. και η απαντηση δεν ηταν "αλλα λογια να'γαπιομαστε" οπως νομιζεις,απλα εσυ δεν θες να τη δεις. επιμενεις πως η ψαροσυνθεση σου σε αυτα τα λιτρα δεν ειναι το προβλημα. λοιπον αφου ξερεις ποιο ειναι το προβλημα,γιατι ρωτας? ![]() εκτος αν ρωτας,και θες να παιρνεις μονο τις απαντησεις που σε βολευουνε. αν ειναι ετσι πεστο μας,να σου πουμε να βαλεις και ενα κοπαδι δισκους μεσα. μονο αυτοι λειπουνε,σε παιρνει εκει στη δεξια γωνια ειναι λιγο αδειο ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Τα σαλιγκάρια πέθαναν λόγω υπερπληθυσμού ίσως και λόγω του sae. Οταν ειχα ξεκινήσει το χόμπι και δεν ήξερα τίποτα πήγα σε ενα πετ σοπ και ζήτησα εναν καθαριστή "τρομάρα μου "! Μου έδωσαν λοιπον αυτο το ψάρι. Ειναι υπερβολικά επιθετικό και δεν αποκλείεται να σκοτώνει αυτο τα σαλιγκάρια...ο θάνατος των σαλιγκαριών ειναι μια ειδοποιός κατάσταση του τι θα επακολουθήσει. Εφόσον λοιπον θες μια ξεκάθαρη απαντηση για τον θάνατο των σαλιγκαριών σου, σίγουρα ειναι λόγω του υπερπληθυσμού, μπορει να υπάρχει και αλλη αιτία αλλα η κυρια ειναι αυτή
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Help me Υψηλή αμόνια!!!!!!!! | Μαριο+Νατασα | Θαλάσσια Βιολογία | 3 | 03-10-11 09:48 |
Πρόβλημα με υψηλή θερμοκρασία | wcpaeb | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 28-05-09 20:13 |
Υψηλή θερμοκρασία | Moutralewn | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 04-02-08 10:25 |
Υψηλή Θερμοκρασία | Colector | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 21-09-07 16:42 |
θνησιμότητα ramirezi | chris | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 1 | 09-04-03 23:31 |