|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν βαζεις μονο οσμωση το αντιχλωριο δε χρειαζεται ... Δεν κερδιζεις κατι αν βαζεις ...
Αν εχεις CO2 μπουκαλα στο ενυδρειο το ph θα πεφτει κατευθειαν ... απο προσωπικη εμπειρια το ph στο ενυδρειο ακομα και με 0 kh δεν εχει σκαμπανεβασματα (μετρημενο για μηνες με ηλεκτρονικο πεχαμετρο) απλα σιγα σιγα θα βλεπεις να πεφτει (εκνευριστικά αργα θα ελεγα)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οπότε δεν υπάρχει θέμα σκαμπανεβάσματος λογικά! |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια να ρωτήσω κατι μιας και θίξατε το θέμα του co2 θελω να φτιάξω μια diy κατασκευή για την παροχή διοξειδίου του άνθρακα στα φυτά μου, ποσο ρίχνει το ph ; Μπορει να ρίξει και τη σκληρότητα του νερού;
|
|
||||
|
||||
![]()
Οχι ... το diy δε θα κανει και πολλα στο ph ...
Η γενικη σκληροτητα δεν επηρεάζεται απο το CO2 ...
|
||||
|
||||
![]()
Διάβασα κάποια θέματα αλλά κάπου μπερδεύτηκα!
Συγνώμη αν σας κουράζω απλά δεν θέλω να κάνω καμιά γκάφα και δω τα ψάρια μετά από καιρό ανάσκελα! Η απορία μου είναι η εξής! Όταν βάλω το νερό στο βαρέλι θα έχω μετρήσει σκληρότητες και tds! Ph διάβασα ότι και να κάνω μέτρηση είναι εντελώς πλασματική! Τ γίνετε όμως με το ph στην πραγματικότητα όταν το νερό μπει στο ενυδρείο? Το ενυδρείο θα έχει φύλλα catapa, (100% νερο οσμωσης) δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει σκαμπανεβάσματα το Ph? Υπάρχει περίπτωση ακόμα και με χρήση όσμωσης να δω κανά Ph 8? |
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειμαι σιγουρος οτι εχω καταλαβει ακριβως την ερωτηση σου,αλλα θα προσπαθησω να σου απαντησω...
Όταν βάλω το νερό στο βαρέλι θα έχω μετρήσει σκληρότητες και tds! που θα τις μετρησεις?αν μιλας για το καθαρο της ΑΟ,τοτε οι μετρησεις που θα παρεις εκει θα ειναι πολυ μικρες. και ετσι πρεπει να ειναι,εκτος αν υπαρχει προβλημα στα προφιλτρα η/και εχει αρπαξει η μεμβρανη. μην ξεχνας να κανεις flush στην ΑΟ πριν και μετα τη χρηση.ειναι πολυ σημαντικο. Ph διάβασα ότι και να κάνω μέτρηση είναι εντελώς πλασματική! στο καθαρο της ΑΟ,ναι.γιατι ειναι σκετο νερο και δεν ειναι διαλυμα για να εχει πεχα. Τ γίνετε όμως με το ph στην πραγματικότητα όταν το νερό μπει στο ενυδρείο? οταν το βαλεις στο ενυδρειο θα μιξαριστει με το ηδη υπαρχων νερο που εχεις στο ενυδρειο. το αποτελεσμα στις μετρησεις του νερου της "μιξης" θα ειναι αναλογο των μετρησεων που εχεις στο νερο του ενυδρειου. οχι ιδιο,αναλογο. μην ξεχνας πως η ΑΟ θα εχει σχεδον μηδεν ΚΗ,οποτε οτι υπαρχει ηδη στο ενυδρειο θα ενωθει και θα διαλυθει εκει μεσα. το αποτελεσμα εξαρταται απτο ποσο νερο εβγαλες απτο ενυδρειο και ποσο βαζεις απο ΑΟ. Το ενυδρείο θα έχει φύλλα catapa, (100% νερο οσμωσης) δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει σκαμπανεβάσματα το Ph? σκαμπανευασματα με ΑΟ δυσκολα θα δεις.πρεπει να κανεις μεγαλες και αποτομες αλλαγες. το PH το ρυθμιζει η ΚΗ και παιρνει χρονο να εξισοροπησει εκει που εχει τη δυνατοτητα. τα οξεα που θα εχεις στο ενυδρειο απο φυλλα,ρυπους, κλπ θα κανουν το νερο οξινο διαλυμα και αυτο σε συνδιασμο με τη χαμηλη ΚΗ απτο νερο της ΑΟ,θα χαμηλωσει το PH. Υπάρχει περίπτωση ακόμα και με χρήση όσμωσης να δω κανά Ph 8? μονο αν εχεις ασβεστολιθικα στο ενυδρειο,αρα τα ανθρακικα αλατα που αφαιρεις με την ΑΟ και αποτελουν την ΚΗ,θα αναπληρωνονται στο ενυδρειο. οποτε θα βαζεις νερο με χαμηλη ΚΗ απτην ΑΟ,αλλα δεν θα πεφτει στο ενυδρειο.αρα ουτε το PH... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- ------------------------- Το νερό στο ενυδρείο όταν έρθουν τα ψάρια θα είναι νερό βρύσης για αρχή και μετά σιγά σιγά θα γίνει 100% Α/Ο με τ συχνότητα να κάνω αλλαγές και τ ποσοστό για να καταφέρω να φτάσω στο 100% νερό όσμωσης χωρίς να την ακούσουν τα ψάρια? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Savou : 26-04-15 στις 00:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σκευασματα | afg86 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 27 | 12-03-15 22:39 |
ποσο αναγκαιο ειναι τα διαφορα σκευασματα για τα ενυδρεια μας? | georot1981 | Λίγα λόγια για τα "rift lakes" | 4 | 01-10-12 00:10 |
Σκευασματα για την καταπολεμηση της αλγης | abrous | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 24-01-07 10:24 |