|
![]() |
#1 |
Σκευασματα
![]() Αξιολόγηση:
![]() Παιδια το ενυδρειο εχει σχεδον στρωσει. Αν δεν ειναι ακριβως στο 0 ειναι πολυ κοντα σε αυτο. ( το που αρχιζει το κιτρινο να γινεται πορτοκαλι ειναι λιγο σχετικο. )
Απο εδω και περα που θα ειναι στρωμενο θα πρεπει να βαζω καποιο σκευασμα μεσα ? Περα απο το αντιχλωριο που θα βαζω στις αλλαγες νερου. Ας πουμε το nitrivec που ειναι ετοιμα βακτηρια , το αδειασα. Γραφει πανω ομως οτι το ριχνουμε καθε εβδομαδα. Πρεπει να εχω ενα υγρο που υποτιθεται κανει καλο στα ψαρια και την ποιοτητα του νερου ? Επισης εχω υποστρωμα αλλα ειναι αρκετο ? Πρεπει να ριχνω και υγρο λιπασμα για τα φυτα ? |
|
Εμφανίσεις: 6057
|
|
||||
|
||||
![]()
Για εμενα ενα ενυδρειο δε χρειαζεται τιποτα παραπερα απο αντιχλωριο στις σωστες αλλαγες νερου και στενη παρακολουθηση με μετρησεις μεχρι να ωριμασει.
Απο εκει και περα, ενα γενικο λιπασμα με φειδω αν προκειται για ευκολα φυτα ή και καμια ταμπλετα για φυτα που αντλουν θρεπτικα συστατικα απο τις ριζες τους, ειναι αρκετα. Οσο πιο λιγα βαζεις, τοσο το καλυτερο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Πολλοί είναι της σκέψης ότι στρωμένο ενυδρείο δεν ξαναχρειάζεται ποτέ βακτήρια και δεν θέλω να πάρω θέση κατά της θεωρίας τους αλλά μόνο να σε ενημερώσω σε κάτι. Εγώ που έχω χρησιμοποιήσει παλαιότερα το Nutrivec τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο χρησιμοποιώ άλλο καλύτερο που καταπολεμά και την αμμωνία και είναι οικονομικότερο λόγω της τιμής του αλλά και της δοσολογίας του. Σκέψου ότι η συσκευασία των 473ml αρκεί για 3580lt και στοιχίζει μόλις 22¤. Ονομάζεται NITE OUT II και είναι της MICROBE LIFT. ενημερώσου περί αυτού στον επόμενο σύνδεσμο κι αν αποφασίσεις να το χρησιμοποιήσεις και δεν το βρίσκεις στον τόπο διαμονής σου διατίθεμαι να σε βοηθήσω και να σου το στείλω.
![]() http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&...xj9Z1g&cad=rja |
|
||||
|
||||
![]()
Πετρο, η αμμωνια δεν αντιμετωπιζεται με μπουκαλακια, αλλα με επαρκη ποσοτητα βιολογικου υλικου στο φιλτρο, ωστε να μπορεσει να ανταποκριθει στο βιολογικο φορτιο. Οπως και τα νιτρικα, αντιμετωπιζονται με επαρκεις αλλαγες νερου.
Ολα τα χημικα "ζουμια", ποτε δεν ξερεις τι προκαλουν στα ψαρια σου. Ο καθενας κανει οτι θελει στα ενυδρεια του και βαζει οτι θελει, οσα θελει και μπορει να νομιζει οτι κανει το καλυτερο, ειτε γιατι το εχει ψαξει, ειτε γιατι ετσι του εχουν πει. Αλλα καποια πραγματα, αποτελουν τη σωστη μεθοδο, οπως και να το κανουμε.
|
||||
|
||||
![]()
Το NITE OUT είναι άχρηστο όταν έχουμε ένα στρωμένο βιολογικά φίλτρο ικανό να ανταπεξέλθει στην ιχθυοφόρτιση του ενυδρείου μας και κάνουμε τις τακτικές αλλαγές νερού
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ποσο αναγκαιο ειναι τα διαφορα σκευασματα για τα ενυδρεια μας? | georot1981 | Λίγα λόγια για τα "rift lakes" | 4 | 01-10-12 00:10 |
Σκευασματα για την καταπολεμηση της αλγης | abrous | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 24-01-07 10:24 |