|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδια.
Τελικά μιλώντας με τζαμτζιδες κατέληξα σε διαστάσεις 160χ60χ70 με 12αρι τζάμι όλες οι πλευρές. Και βγαίνει 672 λίτρα. Αύριο περιμένω καλή προσφορά μέσω ενός φίλου και λογικά θα μου τα ετοιμάσει μέχρι τέλος του μήνα. Τώρα γι αυτά τα λίτρα λογικά δεν κάνει το φίλτρο μου και μάλλον θα πάω σε diy που θα κάνω εγώ αλλά τι αντλια θα χρειαστώ γι αυτά τα λίτρα? Βγήκαμε εκτός σχεδίου δυστυχώς,... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() δεν ξερω απο sump αλλα ισως θα ηταν μια καλη ιδεα για την περιπτωση σου. Θα σ'το φτιαξει ο ιδιος που σου φτιαχνει και το ενυδρειο και λογικα η τιμη θα ειναι πολυ χαμηλοτερη απο εξωτερικο φιλτρο τερας που θα χρειαστεις... Μια ιδεα ριχνω χωρις να εχω γνωση/εμπειρια γυρω απ'το θεμα. Ας πουν καλυτερα οι γνωστες του θεματος... Καλη συνεχεια!Αυτη ειναι η καλυτερη φαση...το στησιμο ενος καινουριου ενυδρειου! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το μόνο κακό που έχουν τα σαμπ είναι η κατανάλωση ενέργειας λόγω υψομετρικής διαφοράς και ανοιχτού κυκλώματος κυκλοφορίας του νερού, σε αντίθεση με τα έτοιμα φίλτρα που λειτουργούν σε κλειστό κύκλωμα και ισοβαθμίζεται σε ένα βαθμό η υψομετρική διαφορά. Από την άλλη μεριά όμως, τα σαμπ έχουν λιγότερα προβλήματα και λιγότερες ζημιές , και η αντλία να σε κρεμάσει , έχεις μια εφεδρική και κάνεις τη δουλειά σου, σε αντίθεση με τα έτοιμα φίλτρα που πρέπει να έχεις εφεδρική ολόκληρη κεφαλή. Επίσης στο σαμπ , αντί να έχεις 1 μεγάλη αντλία, μπορείς να έχεις 2 μικρότερες , που σε περίπτωση πάθει κάτι η μία, η 2η θα σου κρατήσει ζωντανή τη βιολογία αλλά και θα αποροφάει την αμμωνία και τα νιτρώδη άνετα.
|
||||
|
||||
![]()
Πιό μοντέλο εξωτερικό φίλτρο της Tetra έχεις?
Με ένα ακόμη εξωτερικό με μεγάλο κάδο, από άποψη βιολογικής φίλτρανσης θα είσαι εντάξει. Το πολύ να χρειαστείς κι ένα κυκλοφορητή για ενίσχυση της κυκλοφορίας. Τι ψάρια σκέφτεσαι να βάλεις? |
|
||||
|
||||
![]()
Το φίλτρο δεν θυμάμαι μοντέλο θα σας πω αύριο που θα το δω τα έχω στο υπογειο.
Λοιπόν για τζαμια πήρα προσφορά από έναν γνωστό φίλου μου. τελικές διαστάσεις 160χ60χ70 12αρια clear όλα ρονταρισμενα 230 ευρώ. Ψάρια δεν ξέρω ακόμα θα φτιάξω το ενυδρείο θα το κάνω έτσι όπως το θέλω και θα το ποστ άρω να μου πείτε τι ταιριάζει. Μαρεσουν πολύ τα θαλασσινά αλλά ξεφεύγει το κόστος στα 576 λιτρα δυστιχως ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μήπως το πήγες λίγο ανάποδα? ![]() Εννοώ πρωτα κολάς το ενυδρείο και μετά θα διαλέξεις ψάρια? ![]() Πες πχ οτι σ αρέσουν τα τέτρα - πόσα θα βάλεις? 300? ![]() Κι αυτά που σου προτείνουν για το 576λιτρο δεν σ αρέσουν? Δεν ξέρω - ισως σκέφτομαι λάθος- αλλά εγώ θα το πήγαινα : πρώτα διαλέγω ψάρια και μετά μελετάω ποιες διαστάσεις ειναι οι σωστές Η ερώτηση του Κλεόβουλου ειναι η πλέον βασική : Τι ψάρια σκέφτεσαι να βάλεις? ΥΓ : Θαλασσινό σε τόσα λίτρα, πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη (πολλών παντελονιών!!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το ενυδρείο θα γινει taivan style Και έχω καταλήξει ότι θα βάλω μικρο κοπάδι μέσα αλλά δεν ξέρω ακόμα τι. μισό να δείξω τι ακριβώς θα κάνω. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
https://m.youtube.com/watch?feature=...&v=lwODyFMsxN8Αυτό ακριβώς με γκαζόν στον πάτο και 2 με 3 δενδρακια
ψάχνω τα ψαράκια που είχα δει αλλά δεν τα βρήκα ακομα |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Για να πετύχεις αυτό στο βίντεο, πρέπει να έχεις διαβάσει πολλάααααααα, πριν το επιχειρήσεις (πχ η ερώτηση με τα κοκκινα ![]() Δεν αρκεί μονο το μεράκι (ειναι προυποθεση, αλλά δεν αρκεί) Μακάρι να το δεις, όπως επιθυμείς. Αλλά ξαναλεώ, θέλει διάβασμα και πολυ ψάξιμο ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ChocolatePuma : 16-04-15 στις 21:51 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Διαβάζω κάθε μέρα αλλά στο τέλος θα το κάψω γιατί δεν λένε όλοι τα ίδια για τα ενυδρεία τους. μακάρι να γι ει έτσι τι να πω. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευή ενυδρειου | kostas ate | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 15-09-13 19:45 |
Κατασκευή ενυδρειου-κουτιου | tsoum | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 60 | 08-01-11 04:39 |
Κατασκευή ενυδρειου | Eric | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 13-06-10 12:19 |
Κατασκευή ενυδρειου 300 litra | bella | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 27 | 26-10-08 19:34 |
Κατασκευή ενυδρείου 278 λιτρα... | aaaooll | Γλυκό νερό - Γενικά | 30 | 12-10-08 00:49 |