|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καμια σχεση με 1000 λ/ω, οπως πχ του eheim 2217.
Η πραγματικη του ειναι πολυ μικροτερη λογω μικρου μανομετρικου. Το εχω σε lido120 και ισα που τρεχει. Το νερο κρυσταλλο ομως. Ασε που εχει και ρυθμιστη ροης και κοβει ροη. .
|
||||
|
||||
![]()
Το fluval 205 ειναι ιδανικο πιστευω για τετοιο ενυδρειο..To 2213 εχει πολυ μικρη ροη..
|
||||
|
||||
![]()
Για 60αρι ενυδρειο δε μιλαμε ή το εχασα καπου? Γιατι εχω το 2213 σε ενα με κιχλιδες Tanganyika και δεν εχει καθολου μικρη ροη για τα λιτρα. Ειναι ιδανικο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Θοδωρη το εχασες καπου ![]() ![]() ειχα το 2213 σε 120λιτρα , θα ελεγα οτι ηταν οκ η ροη , παραπανω καλυτερα βεβαια. |
|
||||
|
||||
![]()
Λεω και εγω? Τα 60 που τα ειδα?
![]() Συγνωμη για την αστοχη παρεμβαση. Συμφωνω με fluval 206, eheim 2215 τοτε. Τα sun sun δεν τα εχω δοκιμασει για να εχω αποψη.
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι λιγο το 2213 για τοσα λιτρα..αν το γεμισεις υλικα πεφτει πολυ η ροη ,αν τα αραιωσεις για να εχει καλυτερη ,δεν εχει αρκετο υλικο..Αν το χεις οκ αλλα αν ειναι να ψαχτεις πας σε μεγαλυτερο..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
νομιζω οτι ειναι καλα .. η αναταραξη ηταν οκ, χωρις φιλμ κλπ και γυριζε το λιγοτερο 3 φορες τα λιτρα του ενυδρειου σε μια ωρα (σχεδον 100 καθαρα ).. οσο για τον καδο, νομιζω ειναι παραπανω απο καλα για τοσα λιτρα. γνωμη μου.. |
|
||||
|
||||
![]()
Ραμς σε νερο βρυσης χλωμο,θελουν μαλακο νερο,θα μειωσεις δραματικα το προσδοκιμο ζωης τους,ειναι πολυ ευαισθητα ψαρακια.
Μια πανομοιοτυπη νανοκιχλιδα που τα παει καλα σε σχετικα σκληρο-ουδετρο νερο ειναι η Mikrogeophagus altispinosus. Επισης η Apistogramma borellii. Εισαι και οκ στα λιτρα αυτα.
|
|||
|
|||
![]()
Αυτα θελουν κοπαδακι .. σωστα ?? για τα πρωτα λεω
|
|
||||
|
||||
![]()
συμφωνω για τα ραμ,μην τα βαλεις σε νερο βρυσης.
αν ειναι και τα πρωτα σου,το πιθανοτερο ειναι πως θα τα χασεις και θα πανε τζαμπα.κριμα ειναι. επισης οταν σου ειπε "κομπλε" οι μετρησεις τι εννοουσε ο πετσοπας? τα νουμερα στα ειπε? αν στα ειπε γραψτα εδω. γιατι το "κομπλε" του πετσοπα εμενα μου ακουγεται να σημαινει πως δεν εχει ξεκινησει το στρωσιμο ακομα ![]() παντως χρειαζεσαι τεστ οπωσδηποτε. ειναι πιο σημαντικα και απτο φιλτρο τα τεστ. |
|
|||
|
|||
![]()
Κλησπερα .. το νερακι μου ειναι ετοιμο ( ετσι λεει ο πετσοπας ) και η σκληροτιτα του νερου κομπλε ( οποτε κομπλε κ οι πετρες ) ..Μετρησεις εγω προσωπικα δεν εχω κανει . Αλλα στο πετσοπ μου ειπανε οτι ειναι πολυ καλες... φιλτρο ψαχνω το 206 η 306 ( μεταχειρισμενο ) .. λεω να βαλω ενα ζευγαρι Ραμιρεζι .. η γνωμη σας ?
το ξανα post-ρω το μυνημα γιατι καταλαθος το διεγραψα ------------------------- οκ τα αφηνω τα ramirezi .. με τα τεστ 6 σε 1 κανουμε τιποτα ? να παρω αυτα για αρχη αν κανουν .. οχι δεν μου ειπε νουμερα . Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alexdimi : 28-03-15 στις 20:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Για φιλτρο δες και αυτο Dophin AS2210 απο petsupermarket.
Για την ροη μην σε φοβιζουν τα λιτρα υπαρχουν τεχνικες για να την σπασεις. Εγω απο την στιγμη που δηλωνει ο φιλος οτι δεν εχει σχεση και ξεκινα τωρα, δεν θα πρωτεινα eheim classic(2213,15,17)παρολο που ειναι πολυ καλα φιλτρα και αντεχουν στον χρονο,γιατι απαιτουν καποια εμπειρια για το ξεκινημα τους και το κλεισιμο τους. Δες αυτο που σου ειπαν τα παιδια,και ποιο πανω για τις πετρες,βαλε οπωσδηποτε ενα εξωτερικο φιλτρο με ελαφροπετρα μεσα και σιγα σιγα αντικαθιστας με siporax οποτε σε παιρνει οικονομικα. |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί να την αντικαταστήσει ; Ας την αφήσει μέσα και κάθε 6-10 μήνες ένα καθάρισμα ή κάθε χρόνο αλλαγή ή βράσιμο το 1/3. Μια χαρά δουλειά κάνει και η ελαφρόπετρα (μη πω και καλύτερη)
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
εργαστηριο η καποιον οργανισμο που να αποδεικνυει κατι τετοιο η το αντιθετο.Παντα προτεινω κατι σε σχεση με το τι θα εκανα εγω,και με τον τροπο που θεωρω ανωδυνο οικονομικα.Εγω δεν θα εμπιστευομουν μονο την ελαφροπετρα, γιατι εχω και εγω τα κοληματα μου,οχι οτι δεν κανει την δουλεια. Στο ενυδρειο μου εχω 20 λιτρα siporax ,και 4 λιτρα substrat pro. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για την ελαφρόπετρα, δες εδώ κάποια άρθρα http://www.aquatek.gr/vb/showthread....F0%E5%F4%F1%E1 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=83903
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν ναι, τοτε μην τη φοβασαι ουτε την ελαφροπετρα. ------------------------- Παράθεση:
Την βαζει στο χωμα του κηπου (οπου ειναι χρησιμοτατη - ιδιως και με τη βιολογια πανω της) και βαζει καινουρια στο φιλτρο. Τσαμπα ειναι. Και δεν γινεται και καμια οικολογικη καταστροφη απο την ελαχιστη (συγκριτικα) ποσοτητα που χρησιμοποιειται για ενυδρειακη χρηση παγκοσμιως. - Και μια φορα το χρονο, αντικατασταση με καινουρια, το 1/3 ή 1/4 της ποσοτητας εναλλαξ, καλα ειναι. Το ζητουμενο ειναι να μη χρησιμοποιειται το ιδιο κεραμικο βιολογικο πορωδες υλικο στο φιλτρο, για πανω απο 3 χρονια περιπου. (αυτο ισχυει για ολα τα κεραμικα πορωδη βιολογικα υλικα) ------------------------- Παράθεση:
Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...7&postcount=20
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 02-04-15 στις 14:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Ειμαι σιγουρος οτι αν η ελαφροπετρα ηταν καλυτερη η ιδια σε αποδοση με το matrix η το siporax θα την εβαζαν οι παντες σε ολο τον κοσμο,και για θεμα κοστους.Αλλα επετρεψε μου αν δεν δω μια μελετη που να συγκρινει τα υλικα οπως ειναι και οχι παρομοια να ειμαι δυσπιστος.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και μη ξεχνάς πως οι εταιρίες κάτι πρέπει να βγάλουν για να πουλήσουν
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |