|
|
||||
|
||||
![]()
Μια μικρή "σφήνα" στο θέμα - κι εγώ στο παρελθόν ήμουν κατά των σκευασμάτων, αλλά τώρα που ασχολούμαι με το θαλασσινό βλέπω πως 1ον κυκλοφορούν πολλά σκευάσματα και 2ον πολλά από αυτά ειναι από χρήσιμα έως αναγκαία
Οκ, άλλο το γλυκό κι άλλο το θαλασσινό, αλλά μήπως κάποια από αυτά ειναι τελικά χρήσιμα και στο γλυκό? πχ, γιατί να μην προσθέσει κάποιος βακτήρια - εάν κι εφόσον έχει? Να κάνουν κακό, αποκλείεται. Στη τσέπη του μόνο Και δεν επικεντρώνομαι μόνο στα βακτήρια Αλλά τόσα χρόνια οι συγκεκριμένες εταιρείες, είναι δυνατόν να μας πουλάνε αέρα κοπανιστό? Απορίες εκφράζω και σκέφτομαι δυνατά... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απάντησα σκεφτόμενος δυνατά ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνησω με τον Τακη. Στο γλυκο τουλαχιστον, που ασχολουμαι, προτιμω να βαζω οσο λιγοτερα πραγματα γινεται στο νερο, για να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Δε νομιζω οτι μπορει να εγγυηθει κανενας οτι καποιο υγρο δε μπορει να επηρεασει εστω και πολυ λιγο, εστω και ιδιαιτερα μακροχρονια την υγεια καποιου ψαριου. Αλλωστε, τα περισσοτερα τα θεωρω και μη απαραιτητα, αν μπορω να "φτιαξω" μονος μου το νερο με καποιο τροπο και οχι να ερθει εκει που θελω με καποιο υγρο. Προσωπικη αποψη, παντα.
|
||||
|
||||
![]()
Επειδη απο παλαιοτερα σκεφτομουν φωναχτα(για τα
ετοιμα βακτηρια) και ελεγα πως ειναι δυνατον να εμπιστευομαστε τις εταιρειες σε αλλα προιοντα (αντιχλωριο,τροφες,υλικα φιλτρανσης κ.α) και να μην τις εμπιστευομαστε στα ετοιμα βακτηρια.Βεβαια παντα εχω σαν πρωτη μεθοδο στρωσιματος το μπολι απο υγειες ενυδρειο.
|
||||
|
||||
![]()
Γι'αυτο μιλησα πιο πανω για απαραιτητα και μη προϊοντα. Καποια ειναι σιγουρα απαραιτητα. Αλλα (οπως τα ετοιμα βακτηρια για εμενα) δεν ειναι, εφοσον υπαρχει σωστος και πιο σιγουρος δρομος.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και το αντιχλώριο, αν αφήσεις ένα 24ωρο το νερό να "καθεται" δεν ειναι απαραίτητο, ωστόσο οι περισσότεροι συμπληρώνουν Το ερώτημα του @stav ειναι πολύ σωστό Πως γίνεται να τους εμπιστευόμαστε για ορισμένα από αυτά που πουλάνε και σε άλλα να λέμε ένα ξερό όχι? Με τη λογική αυτή και οι τροφές μπορεί να ειναι μάπα και τα υλικά φιλτραρίσματος το ίδιο και τα φάρμακα επίσης...κλπ |
|
||||
|
||||
![]()
Για το αντιχλωριο υπαρχουν "φυσικοι" τροποι αποχλωριωσης και ειναι γνωστοι. Οσοι θελουν τους εφαρμοζουν. Για το στρωσιμο, επισης. Για πολλα αλλα, επισης. Οπως για παραδειγμα να μαλακωσεις το νερο. Δε χρειαζεσαι buffer, αλλα τυρφη, α/ο κ.α.
Αυτο θελω να πω με λιγα λογια. Οτι καποια πραγματα που μπορουμε να τα κανουμε με πιο φυσικους τροπους, ειναι καλυτερο να τα κανουμε ετσι, παρα με ενα μπουκαλακι υγρο, που στην τελικη δεν ειμαστε σιγουροι τι περιεχει. Φυσικα και εμπιστευομαι πολλα προϊοντα, οπως ολοι μας και θα συνεχισω να το κανω. Αλλα τα περισσοτερα, αν οχι ολα, απο αυτα που χρησιμοποιω, αποτελουν ισως το μοναδικο τροπο να πετυχω αυτο που θελω και δεν αποτελουν "ευκολα" υποκαταστατα. Τωρα για τα φαρμακα (μακρια απο εμας), χημικος δεν ειμαι για να μπορεσω να κανω αναλυση ενος προϊοντος. Αναγκαστικα παιρνω την αποφαση να εμπιστευτω αυτο που αναγραφει το προϊον οτι περιεχει.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ποσο αναγκαιο ειναι τα διαφορα σκευασματα για τα ενυδρεια μας? | georot1981 | Λίγα λόγια για τα "rift lakes" | 4 | 01-10-12 00:10 |
Σκευασματα για την καταπολεμηση της αλγης | abrous | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 24-01-07 10:24 |