|
|
||||
|
||||
![]()
προσωπικά το έχω σε ένα 20λιτρο για δοκιμές που κάνω ώστε να πάω σύντομα σε ένα μεγάλο!! Εκτός από κυανοβακτήριο που είχα κολλήσει, τίποτα άλλο, μόνο ελάχιστη τριχοειδή είχα στην αρχή, η οποία μόλις έβαλα το CO2 έφυγε μετά από 4-5 μέρες.. και φαντάσου οτι ξεκίνησα με cuba μόνο, που λόγω αργής ανάπτυξης και μοναδικού φυτού στο ενυδρείο... κλείνεις μάτι στις άλγες...
Έχω πολύ καλό perling, η riccia που έβαλα πρόσφατα δεν φαίνεται από τις φυσαλίδες ![]() Τις άλλες 2 δοκιμές μου τις έχω σε δύο φίλους με 60 λίτρα και 120 λίτρα προς πολύ φυτεμένα και τα 2 και αν και είχαμε θεματάκια με τις μεθόδους όπως είπα πριν, είναι απόλυτα ευχαριστημένοι... Προβλήματα=ανά βδομάδα να ρυθμίζουν λίγο την βελονοειδή γιατί έπεφτε από 60φ/λεπτό σε 55φ/λεπτό, πιστεύω όχι κάτι εντελώς τραγικό!! Αλλά το δικό μου πείραμα πάει σφαίρα!! Για την κατασκευή θα χρειαστείς και 2 ανεπίστροφες βαλβίδες!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ έχω ηλεκτρομαγνητική και ανοιγοκλείνει μαζί με τα φώτα, όμως αφήνοντάς το ανοιχτό συνεχόμενα την τελευταία βδομάδα, είδα οτι η μεταβολή του ph ήταν μικρότερη από ότι όταν το ανοιγοκλεινα...
Οπότε όπως προτείνουν και άλλοι καλύτερα αν μένει συνεχόμενα ανοιχτό!! Εκτός από την παροχή του CO2 μειώνει και το ph του νερού, οπότε πρέπει να έχουμε και αυτό στο νου μας!! Τα βράδια καθώς και τις πρωινές ώρες που παρατηρώ αυτή τη βδομάδα τα ψαράκια όπου τα φώτα είναι κλειστά, δεν έχω δει διαφορά στην συμπεριφορά τους, ή να ανεβαίνουν στην επιφάνεια από υπερβολικό CO2 (έχω και αρκετή ανατάραξη) και το drop checker γίνεται απλά λίγο πιο σκούρο πράσινο!! Μεταβολή του ph ελάχιστη!! Παρήγγειλα και ένα CO2 reactor από ebay, να δω την λειτουργία/αποτελεσματικότητά του και προχωράω σε μεγαλύτερο ενυδρείο ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Ειναι λοιπον λιγο πιο συνθετα τα πραγματα περα απ την τοποθετηση..δηλαδη ποσο μππορει να μεταβαλει το ph;μεχρι και 1 μονάδα(γιατι 1 μοναδα ειναι πολυ..);εγω εχω γκαπυ για αρχη και ph 7.5.. Η ηλεκτρομαγνητικη ειναι ακριβη;CO2 reactor δηλαδη; Δες τι βρηκα:http://www.amazon.co.uk/Aquarium-Pla...DIY+CO2+system και http://www.ebay.com/itm/Pro-DIY-CO2-...item3f1c65ff1f Κοιταζω και amazon επειδη ερχονται πιο συντομα απο ebay μπορει να παρει κανα μηνα.. Παρελαβα τα φυτα, εγινε καταπρασινο ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μπορεί μέχρι και μία μονάδα νομίζω να μεταβληθεί, αλλά όχι παραπάνω πιστεύω.. θα ήταν τόσο το CO2 που τα ψαράκια ![]() Με το CO2 άνοιξε/κλείσε η μεταβολή μου έφτανε μέχρι και 0.6, ενώ τώρα μέχρι 0.3, αλλά παίζει και ρόλο πόσα φυτά και τι κατανάλωση έχεις για να έχεις μεγάλα σκαμπανεβάσματα!! ------------------------- Ηλεκτρομαγνητική πήρα από ebay με 10ευρώ Ριάκτορα παρήγγειλα αυτόν από ebay πάλι... Διαλύει τις φυσαλίδες ιδανικά στο νερό πριν βγει από την επιστροφή του φίλτρου... Από youtube και έναν γνωστό, μέχρι 2-3 φυσαλίδες το δευτερόλεπτο τις καταφέρνει, παραπάνω... αρχίζει και μαζεύεται σιγά σιγά το CO2 στο πάνω μέρος της συσκευής!! Είδωμεν... ![]() ------------------------- Είθε να γίνει καταπράσινο το ενυδρείο σου!!! ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pagokoftis : 04-02-15 στις 16:06 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προβλημα με diy co2 | chrisvari | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 10-02-13 17:42 |
Προβλημα με GBA | ErnieBall | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 17 | 19-03-10 15:27 |
Προβλημα με C02 | kanarini | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 16 | 05-03-10 22:02 |
προβλημα? | Ryu | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 10-12-07 14:33 |
Προβλημα με ΝΟ3 | Cpagr | Δίσκοι | 12 | 07-03-07 12:50 |