Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-02-15, 20:38
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Να λετε τα υλικα συμφωνα με τη ροη του νερου μεσα στο φιλτρο, γιατι αλλα πανε απο κατω προς τα πανω, αλλα αναποδα κι αλλα ανακατεμενα.
Και στο τελος γινεται τσαμπα συζητηση.
Παλιά 01-02-15, 21:18
Το avatar του χρήστη nazgul
nazgul Ο χρήστης nazgul δεν είναι συνδεδεμένος
Pufferator

Περιοχή: ¶νω Πόλη, Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Επειδή το είχα πάντα απορία και βλέπω ότι όλοι εδώ το ίδιο προτείνετε και μάλλον είμαι ο μόνος που το κάνω ανάποδα... να πω τη λογική μου κι εγώ!!
Από είσοδο σε έξοδο, βάζω σφουγγάρι για τα χοντρά, βαμβάκι για τα ψιλά και μετά το μακαρόνι και στο τέλος πολύ λίγο βαμβάκι για ότι σκόνη κάνουν με το τρίψιμο το μακαρόνι κλπ...
Δεν είναι σωστή λογική αυτό??
Η μπίχλα που μου κρατάει το βαμβάκι και δεν πάει μέσα στο μακαρόνι, δεν βοηθάει στο να μην βουλώνει το τελευταίο?
Επίσης επειδή μιλάτε όλοι για την ροή, το έχω κάνει και με την εδώ προτεινόμενη διάταξη και η ροή είναι η ίδια, πως θα μπορούσε να αλλάζει??
Εκτός αν θεωρείτε οτι η μείωση, αν συμβεί στο τέλος, θα ανγκάζει το νερό να έχει πιο τυρβώδη ροή και να μετακινείται περισσότερο χρόνο μέσα στο μακαρόνι...
Πάντως έτσι καθαρίζω σφουγγάρι και βαμβάκι πιο εύκολα και το μακαρόνι είναι πιο καθαρό!!
Το ιδιο πραγμα λεμε, απλα εσυ αναμεσα στο σφουγγαρι και το βιολογικο υλικο, βαζεις και ενυδρειακο βαμβακι.

-Ενα αρνητικο για εμενα σε αυτο, ειναι οτι αν το ενυδρειακο βαμβακι λερωσει αρκετα, γινεται ενα σωμα και ουσιαστικα δεν αφηνει το νερο να περασει απο ολη την επιφανεια του, αλλα μονο οπου δεν εχει μπουκωσει. Το αποτελεσμα θα ειναι να μην περναει το νερο απο ολο το βιολογικο υλικο, αλλα μονο απο οπου βρει τον ευκολο δρομο.

Για να μη γινει αυτο, πρεπει να αλλαζεις το ενυδρειακο βαμβακι σχεδον καθε εβδομαδα, αναλογα με τον τυπο του ενυδρειου. Η δυσκολια σε αυτο υπαρχει, φυσικα, γιατι αν μιλαμε για εξωτερικο φιλτρο, ειναι λιγο μπελας να το ανοιγεις καθε εβδομαδα. Απο την αλλη, παλι μπελας ειναι γιατι ακομα και αν το ανοιγεις καθε εβδομαδα, δεν ειμαι στο επανω μερος, ωστε να το αλλαζεις ευκολα.

Αν τωρα, αντι για αυτη τη διαταξη, βαλεις χοντροτρυπο μπλε σφουγγαρι (και 2 στρωσεις αν αυτο ειναι απαραιτητο), δεν θα αντιμετωπισεις το παραπανω προβλημα και δεν προκειται να μπουκωσει τιποτα τοσο ευκολα.

Στα δικα μου ενυδρεια, βαζω με στην εισοδο του νερου μηχανικο μακαρονι, μπλε χοντροτρυπο σφουγγαρι, βιολογικο υλικο και ενυδρειακο βαμβακι. Τα φιλτρα δεν ανοιγουν πριν το 6μηνο και προβλημα δεν εχω αντιμετωπισει (εξωτερικα φιλτρα).
Παλιά 01-02-15, 21:41
Το avatar του χρήστη pagokoftis
pagokoftis Ο χρήστης pagokoftis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα
Προεπιλογή

Ένα κινέζικο sun sun έχω, που κάνω τις "δοκιμές" μου σε ένα 20άλιτρο για να φτιάξω ένα φυτεμένο σε λίγο καιρό..
Δεν είναι κάτι σπουδαίο, απλά είχα την απορία αυτή!!
Έχω θαλασσινά ενυδρεία τα οποία έχουν sump και τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι με τις εξίσου ωραίες πρασινάδες...
Το ίδιο με τον Τάκη κάνω, ενα σφουγγαρι με χοντρές τρύπες, ένα με λεπτές, βαμβάκι και μετά ελαφρόπετρα και τέλος ελάχιστο βαμβάκι για να πιάνει κυρίως τρίμματα από την ελαφρόπετρα...
Καθαρίζω κάθε βδομάδα, βγάζω μόνο το σφουγγάρι και το βαμβάκι..
Όμως, όντως , αν το καθυστερήσω, ή ανακατώσω λίγο τον βυθό και πιάσει βρώμα το βαμβάκι, γίνεται συμπαγές...
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-02-15, 21:44
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Βρε παιδιά λέτε τρίμματα απο ελαφρόπετρα ή άλλα βιολογικά υλικά, εγω δεν εχω παρατηρήσει τίποτα απο κάτι τετοιο, εχετε παρατηρήσει όντως τρίμματα ή βάζετε βαμβακι για "τυχόν" τρίμματα ;

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-02-15, 21:50
Το avatar του χρήστη pagokoftis
pagokoftis Ο χρήστης pagokoftis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα
Προεπιλογή

Πιο πολύ για τυχόν τρίμματα, μην πάνε στο μοτεράκι.. Δεν έχει δοχεία για υλικά το φίλτρο μου (το είπα είναι ψιλομούφα για δοκιμές), οπότε η ελαφρόπετρα μπαίνει χύμα και κάθεται σε ένα λεπτό στρώμα μερικών χιλιοστών βαμβάκι...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-02-15, 21:53
Το avatar του χρήστη nazgul
nazgul Ο χρήστης nazgul δεν είναι συνδεδεμένος
Pufferator

Περιοχή: ¶νω Πόλη, Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Αν κανουμε αντικατασταση μερους του βιολογικου υλικου ανα 6μηνο/χρονο, δε νομιζω να εχουμε προβλημα με τριμματα βιολογικου υλικου (οχι πως παρατηρησα κατι σχετικο να δεν το κανω με το siporax).

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές