|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα και πάλι στο φόρουμ
![]() -Camboba Caroliana -Ludvigia Repens -Eleocharis Parvula -Java moss πάνω σε ξύλο -Hygrophila Polysperma rosanarvig ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δες αυτό το κατατοπιστικότατο άρθρο
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76809 αν και έχεις τα περισσότερα από αυτά. ακόμα και το diy co2 να βάλεις με αυτά θα ξεκινήσεις,άντε κάνα 2 ακόμα. Περίμενε να δεις πως θα αναπτυχθούν. Σιγά σιγά θα δοκιμάζεις και νέα,με σκοπό να μπορέσεις να τα διατηρήσεις. Τώρα κάθε φυτό που σου αρέσει κοιτάς αν θέλει α. co2 β. παραμέτρους νερού γ. φως Ανάλογα τι έχεις τοποθετείς. Αν θες κοίτα και εδώ http://tropica.com/en/plants/ να δεις για τα φυτά σου κάποιες πληροφορίες. |
|
||||
|
||||
![]()
E ηταν καιρος για ενα update στο ενυδρειο τοσο απο πλευρας φυτων αλλα και ενα χαρεμακι ακομη γκαπυ!!Σας παραθετω φωτο παρακατω.Μετακινησα και το φιλτρο στην πλατη, τραβηχτηκε ο θερμοστατης στη γωνια, ετσι εξοικονομησα χωρο στην πλατη για φυτα!! Προσθεσα λοιπον μερικα θυληκα ακομη οποτε τωρα εχω 2 αρσενικα κ 6 θυληκα..Και σταματαμε εδω.μελλοντικα καμια γαριδουλα amano τι λετε;
Φυτεψα λοιπον hygrophila polysperma επι 2 κοντα στο φιλτρο θερμοστατη, limnofilla sessiliflora,hygrophila corymposa,ludwigia perens(το περιμενα κοκκινο αλλα ειναι πρασινο.. ![]() Κανω αλλαγες νερου 30/100 καθε βδομαδα μηπως ειναι υπερβολικο;Επισης εκοψα το λιπασμα για την ωρα και βλεπω την αλγη στο τζαμι μπροστα να εχει ελαχιστοποιηθει!ακολουθησα τη συμβουλη ενος φιλου πιο πανω!!! Μεχρι στιγμης μια χαρα παει και βλεπουμε! Λετε με τοσα φυτα και το κερατοφυλλο στην επιφανεια να χω θεμα με λιγα νιτρικα;Τωρα ειναι γυρω στο 5-10..Ενα flourish excel θα βοηθουσε με το co2; ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
όμορφο!
έχεις co2 η θα βάλεις? το excel βοηθάει.. και ταυτόχρονα να το βάζεις με το co2 δεν υπάρχει πρόβλημα.. γνώμη μου είναι αν έχεις co2 και θέλεις να βάζεις και excel (για καλύτερο αποτέλεσμα) επιδή είναι χημικό η δόση να είναι η μισή απο αυτήν που δίνει ο κατασκευαστείς... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() οχι δεν εχω βαλει co2 το σκεφτομαι για diy πιο αργοτερα..Ναι εχω διαβασει για το excel οτι βοηθαει και με τις αλγες αλλα και οτι μπορει να καψει ορισμενα φυτα κι αυτο με προβληματισε.. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
είχα διάφορα φυτά ανουμπιες εχινοδορους λιμνοφυλλα μυριοφυλλα μπακοπα λουντβιγκια υγροφυλλα κρυπτοκορινα μαρσιλια υγροκοτηλ απονογκετον πογκοστεμον δεν θυμαμάμαι και ποια άλλα... σε εμένα κανένα φυτό δεν έκαψε..
δεν είχα όμως βαλισνεριες και κερατοφυλλο αυτά τα δυο έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ οτι σε κάποιους τα έλιωσε... αλλά όχι υπέρ-δόση...την κανονική η και την μίση απο αυτήν που λέει ο κατασκευαστείς ανάλογα και την ποσότητα των φυτών... |
|
|||
|
|||
![]()
Έχω βαλισνερια και κερατόφυλο ρίχνω εξελ και είναι και τα δυο μια χαρά η βαλισνερια τρελή ανάπτυξη.
------------------------- Έχω βαλισνερια και κερατόφυλο ρίχνω εξελ και είναι και τα δυο μια χαρά η βαλισνερια τρελή ανάπτυξη. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tkalamat : 11-02-15 στις 13:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αρχάριος με 25 λίτρα ενυδρείο | manolistone | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 20-12-12 22:15 |
Αρχάριος (25λ ενυδρείο) απορίες | Stergios90 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 26-04-12 18:45 |
Πρώτο ενυδρείο (αρχάριος), απορίες :) | Caede | Αρχάριοι γλυκού νερού | 27 | 26-07-10 16:02 |