|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Μα τι παρεξηγηση ειναι αυτη με τους δισκους?
Δεν φταινε τα ψαρια για τις συχνες αλλαγες που χρειαζονται. Φταιει αυτος που επιλεγει υψηλη ιχθυοφορτωση για το μεγεθος του ενυδρειου του. Οποιο ψαρι και να βαλεις σε λιγα λιτρα για το ειδος του, θα θελει συχνες αλλαγες. Και ο μονομαχος σε 10 λιτρα, πιο συχνες αλλαγες θελει απο οτι 8 δισκοι σε 400.
|
||||
|
||||
![]()
Οποιοδηποτε ψαρι,που ειναι πιασμενο στην φυση,για να κανω εω την πλακα μου
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
||||
|
||||
![]()
ναι βρε σπυρο,αλλα δεν παιζει ρολο και το ταισμα?
και οι θερμοκρασιες? ιδια ειναι η ρυπανση σε ενα ενυδρειο με 29 και 30 και 31 βαθμους και ιδια σε ενα με 25? οπως αυξανεται ο μεταβολισμος τοσο αυξανεται και η ρυπανση. ολα αυξανονται. και στο τελος και η αμμωνια και τα νιτρικα. ετσι πιστευω,αν κανω λαθος διορθωσε με. και ολοι αυτοι που εχουν παρατηρησει πως με περισσοτερες αλλαγες πανε καλυτερα τα ψαρια? τι,εχουν ολοι υπερφορτωμενα ενυδρεια? |
|
|||
|
|||
![]()
Νομίζω πως όλα τα ψάρια με πολλές αλλαγές νερού πηγαίνουν καλύτερα ! Επίσης σε αυτές τις θερμοκρασίες υπάρχουν και άλλα ψάρια αλλά δεν έχει γίνει τόσος 'ντορος' ....το θέμα λοιπόν είναι γιατί όλη αυτή η ένταση με τις αλλαγές στο συγκεκριμένο είδος αν είναι σαν όλα τα άλλα? Υπερβολή των δισκαδων ?
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δε θα έβαζα για κανένα λόγο , ακόμα και να είχα τον εξοπλισμό ...
1 ότι είναι σμερνα ή παρόμοιο 2 ζωγραφισμένα 3 το μπλε χταπόδι της αυστραλίας 4 τσουχτρες 5 κιπρινους ... τους κοινούς |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2. Η ρυπανση ειναι ιδια σε οποια θερμοκρασια σε σχεση με τη συχνοτητα αλλαγων. Τα ιδια νιτρικα και φωσφορικα δλδ θα παραχθουν στο τελος Στις μεγαλες θερμοκρασιες απλα χρειαζεται ισχυρη βιολογια γιατι η αμμωνια ειναι σε μεγαλυτερη διαλυση αντι για αμμωνιο. Και τα δυο ομως (αμμωνιο+αμμωνιο) ομως, τα ιδια νιτρικια θα βγαλουν στο τελος. Ακομα ομως κι αν επαιζε ρολο, μη ξεχναμε οτι κανονικα με τους δισκους υπαρχει και χαμηλο πεχα, που κανει την αμμωνια, αμμωνιο. Και οτι το pH επηρεαζει περισσοτερο απο οτι η θερμοκρασσια αυτο το θεμα. Μια η αλλη δλδ. Τουλαχιστον. 3. Με συχνες αλλαγες νερου, ολα τα ψαρια πανε καλυτερα. Εγω ακομα και με τους καρδιναλιους ακολουθουσα ρουτινες δισκων παντως., γιατι η ιχθυοφορτωση, οι απαιτησεις σε παραμετρους νερου και το ταισμα, ηταν αναλογικα ιδια. Τιποτα αλλο?
|
||||
|
||||
![]()
Δε νομιζω οτι οι πολλες απαιτησεις ενος ειδους ειναι αποτρεπτικος παραγοντας για να θελει καποιος να τα φιλοξενησει. Ισως να μην μπορει τωρα (λογο χρονου, χρηματος, χωρου, υποχρεωσεων κλπ), αλλα στο μελλον κανεις δεν ξερει τι θα κανει. Η επιθυμια μπορει να παραμεινει και καποια στιγμη να πραγματοποιηθει, αναλογα με το ποσο το θελει καποιος. Ολα τα ψαρια εχουν απαιτησεις, αλλα μικροτερες, αλλα μεγαλυτερες.
Εμενα προσωπικα οι δισκοι δε μου αρεσουν, γι'αυτο δε θα τους φιλοξενουσα. Οχι γιατι εχουν πολλες απαιτησεις.
|
|||
|
|||
![]()
χωρις να θελω να παρεξηγησω κανεναν, δεν θα εβαζα ποτε καμμια απο τις διαφορες παραλλαγες των χρυσοψαρων.
το κλασικο χρυσοψαρο ειναι πανεμορφο και αν ολα πανε καλα το σκεφτομαι και λιμνη καποια στιγμη στο αμεσο μελλον. ολα τα υπολοιπα δεν τα βλεπω καν σαν ψαρια, αλλα σαν μπουγελοφατσες ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ναι δε λεω,και αλτουμ αν ειχα,παλι τα ιδια πραγματα θα ακολουθουσα.
το ιδιο και με αλλα ψαρια ισως. δεν ξερω,μου φαινεται πως οι δισκοι ειναι πιο απαιτητικοι και σε χρημα και σε ολα παντως. βεβαια αν το καλοσκεφτεις,πανω κατω,βγαινουν πραγματι σχεδον τα ιδια εξοδα και σε εξοπλισμο,και στα αναλωσιμα(νερο,κλπ) απτην αλλη,εξακολουθω να πιστευω πως οι δισκοι θελουν κατι τι παραπανω σε ολα. αλλα παλι οποιος δεν μπορει,απλα δεν βαζει δισκους. εγω πχ δεν θα εβαζα. ειναι αληθεια οτι ολα τα ψαρια πανε καλυτερα με συχνες αλλαγες,αλλα το θεμα ειναι πως πρακτικα δεν μπορει να γινεται παντα αυτο. αλλη ρουτινα ακολουθεις με ενα χαρεμι μονομαχινες,και αλλη με ενα κοπαδι δισκους.ακομα και οταν μιλαμε για πολλα λιτρα. εγω τουλαχιστον αυτο εχω προσεξει πως κανουν οι περισσοτεροι δισκαδες τοσο καιρο και οταν δεν το κανουν εχουν προβληματα. αν ειναι λαθος η παρατηρηση μου,τι να πω? ισως επειδη δεν ειχα ποτε δισκους. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μια απ τα ιδια ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ποιο είναι αυτό το ψάρι? | Peggy | Αναγνωρίσεις ειδών | 3 | 23-06-13 19:00 |
Ποιο είναι το ποιο ευαίσθητο υγρό τεστ για την αμμωνία; | plin | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 01-06-13 12:36 |
Ποιο ενυδρειο ειναι πιο μεγαλο? | delta66 | Γλυκό νερό - Γενικά | 55 | 25-05-12 11:34 |
Ποιο ενυδρειο να διαλεξω | George_K | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 17 | 25-10-11 23:09 |
ποιο ειδος malawi θεωρειτε ποιο ομορφο? | Gladiator | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 01-08-11 09:06 |