|
|
||||
|
||||
![]()
το νερό της αλλαγής είναι ίδιας θερμοκρασίας, το πολύ 1-1,5 ποιο κάτω.
αλλαγές μικρές κάνω και εγώ σχετικά συχνά απλά χθες την έκανα μεγαλύτερη.. |
|
||||
|
||||
![]()
Μετρηση ομως θα κανεις πριν την αλλαγη.
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ σωστό και αυτό με τις αλλαγές, γιατί έχω παρατηρήσει επίσης πως όταν υπάρχουν υπερβολικά πολλά νιτρικά μειώνεται και η ταχύτητα ανάπτυξης βιολογίας.
Συγκεκριμένα τώρα τελευταία, σε ένα ενυδρείου ενός παιδιού, τα νιτρώδη δεν έλεγαν να πέσουν για ημέρες με τίποτα, έκανε μια γενναία αλλαγή, έβαλε αμμωνία 3-4ppm , και μηδένισαν όλα σε 24 ώρες
|
||||
|
||||
![]()
μετρήσεις έκανα σήμερα το πρωί ενώ την αλλαγή την έκανα χθες βράδυ.
το μόνο που μέτρησα πριν την αλλαγή ήταν το NO2, τα οποία χθες και σήμερα ήταν εκτός ορίων. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιατι ΝΟ2 ... δεν εχεις υπερβολικα. Μετα την αλλαγη χθες, εβαλες παλι αμμωνια? Μετρησεις παντα λιγο πριν την αλλαγη νερου. Μετα δεν εχει νοημα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
όχι δεν έβαλα χθες ,έβαλα σήμερα όμως. απο εδώ και πέρα αυτό θα κάνω |
|
||||
|
||||
![]()
ΝΟ2 πανω απο μηδεν με ψαρια στο ενυδρειο ειναι οντως απαγορευτικο, αλλα δεν το λες και υπερβολικο το 1ppm οταν στρωνει το ενυδρειο.
Τα ΝΟ3 160ppm ειναι υπερβολικα ακομα και για το στρωσιμο. Οχι πως θα παθει κανεις τιποτα δλδ, αλλα ειναι μπολικα για να κατεβουν ευκολα κατω απο 20 με μια αλλαγη.
|
||||
|
||||
![]()
άρα να κάνω αλλαγές μέχρι να πέσουν ή να το αφήσω έτσι?
νομίζω οτι καλό θα ήταν να τα κατεβάσω ώστε να είναι ελεγχόμενα τα NO3 ή κάνω λάθος? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
στρώσιμο ενυδρείου | george mag | Αρχάριοι γλυκού νερού | 19 | 18-01-13 21:52 |
Στρώσιμο ενυδρείου | Krisos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 22-04-09 16:41 |
Στρώσιμο ενυδρείου | Filotas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 36 | 16-10-07 11:47 |
Στρώσιμο Ενυδρείου | Neoklis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 28-02-07 23:19 |
Στρώσιμο Ενυδρείου | Filippos | Malawi | 4 | 02-04-04 12:50 |