|
|
|||
|
|||
![]()
και οι αλλαγες νερου απο την θαλασσα εχουν κοπο,χρονο,αριαωση
του θαλασσινου νερου με γλυκο(χρηση κυκλοφορητη) για να πεσει η αλατοτητα και ζεσταμα στην επιθυμητη θερμοκρασια(θερμαντηρας). και το λεω εγω που εκανα δυο χρονια αλλαγες νερου απο θαλασσα. εχεις ριξει ενα σκασμο λεφτα.επενδυσε σε μια καλη οσμοση και ενα καλο αλατι μιας και οι αλλαγες απο θαλασσα μοιραια καποια στιγμη θα σε κουρασουν. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αλλα πιο πολυ εγω φοβαμε το τι μπορει να μεταφερω στο ενυδρειο με την θαλασσα...
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παντα θα περνεις ουσιες που δεν μπορεις παρεις απο το αλατι. η αλλαγη νερου κραταει μερικα λεπτα. Μια καθαρη παραλια μακρυα απο κατοικιμενη περιοχη ειναι το ιδανικο. τωρα το αλατι ειναι νεκρο νερο. θελει εμπλουτισμο ιχνοστιχιων και ποτε δεν θα δεις μετα απο αλλαγη το πριξημο που κανουν τακοραλια απο το νερο της θαλασσας. τι θα μπορουσες ναεταφερης απο μια καθαρη παραλια? η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη και σε βαθος χρονου κανειςεγαλη αποσβεση! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
στο θεμα τον αλλαγων ισως να μπορω μια στις τοσες να περνω 2-3 25κιλα μπετονακια, αλλα για να πω οτι θα κανω το αρχικο γεμισμα με νερο απο την θαλασσα με τρομαζει και μονο στην ιδεα... θα πρεπει να παω στην παραλια καμια 10-15 φορες, και να κουβαλισω ολο αυτο το νερο στο σπιτι που ειναι δυσβατο. το αμαξι πλησιαζει σε αποσταση 300-400 μετρα, και πολλα σκαλια... δεν με λυπασε?? θα μου βγει η γλωσσα....
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
εγω παντος θα σου πω οτι αξηζει γην προσπαθεια να το κανεις. Η κουραση θα ειναι γλυκια και θα σε αποζιμιοσει... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτό το πράγμα που έχετε με τις σκάλες, ιδικά στην άνω Σύρο, δεν υπάρχει ρε φίλε. Σε καταλαβαίνω απόλυτα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μετα απο 16 μηνες αλλαγων απο θαλασσα σε νανο, στηνω μεγαλο με τον ιδιο τροπο λειτουργιας, γιατι θεωρω το φοβο τις μεταφορας pest ή αλγων απο θαλασσα, αστικο μυθο........στατιστικα, αν διαλεξεις καθαρη παραλια και οχι συλλογη νερου μετα απο κακοκαιρια, και αυτα για μην συλεξξεις βαρεα μεταλλα απο λιπαματα σε καλλιεργεις που εσυ ετσι και αλλιως δεν το εχεις στη Συρο, οι πιθανοτητες να βαλεις pest ειναι απειροελαχιστες και σιγουρα θα εχεις βαλει μεχρι να συμβει κατι τετοιο, πολλους ανεπιθυμητους οργανισμους απο καποιο εισαγωγη ζωντανου στο ενυδρειο σου, ακομη και την καλυτερη καραντινα στον κοσμο να κρατας. Επισης αν γεμισεις απο θαλασσα, λογω των βακηριων που θα εισαγεις, θα επιταχυνεις το στρωσιμο με ποικιλια βακτηριων αντι να αγοραζεις και απο αυτα, με διφορουμενα αποτελεσματα...οποτε στην θεση σου , θα κουραζομουν....ετσι θα κανω εξαλου και εγω σε λιγο καιρο και εχει -3 εδω πανω τωρα, και οχι τα νερα τα δικα σου! Ασε τα αλατια για τους Αθηναιους. ΥΓ Πανεμορφη η τοποθετηση στου ενυδρειου στον χωρο σου, ευχομαι γρηγορα να το χαιρεσε ακομη περισσοτερο με τα χρωμματα που θα το γεμισεις. |
|
|||
|
|||
![]()
Σάκη καλημέρα συμφωνώ κι εγω με τα παιδιά σχετικα με το θαλασσινό νερό.Κι εγω εδώ και 6 μήνες περίπου κάνω αλλαγές στο reefaki με θαλασσα από το (Αμπελάκι), ξέρεις εσυ...Μιας και είμαστε συμπατριώτες....Το μόνο που θα έχεις να κάνεις θα είναι ένα δρομολόγιο με το αμάξι, το συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ κοντά και τα νερά είναι πεντακάθαρα.
|
||||
|
||||
![]()
Θανάση πως πάει ρε φίλε ;
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ------------------------- Κωστα ειχαμε λιγο παυση μιας και επεσαν γιορτες και περιμενα και φωτιστικο, αλλατι και επιπλο.. τα δυο πρωτα ηρθαν το αλλο αργει λιγο... οποτε θα ξεκινησω και οταν γινει το επιπλο θα βαλω το σαμπ μεσα... ------------------------- παρελαβα και τα 2 σημαντικα πραγματακιαααααααα αλλατακι και φωτιστικο!!!!! ![]() ![]() ![]() το φωτιστικο τα σπαει... αλλα με το κινητο δεν μπορω να σας δειξω ακριβος το χρωματισμο που βγαζει.... ειναι πραγματικα σαν να εισαι στην φυση, στον ηλιο.... απο ενταση τρομερο!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 17-01-15 στις 22:28 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Με το καλό Θανάση.
Το φωτιστικό καλο φαίνεται. Τα κοράλια σου θα στο δείξουν στη συνέχεια. ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ξεκινημα με fish only, με προοπτικες για reef...!!! | thanasis76 | Fish Only | 10 | 19-10-14 11:02 |
ξεκινημα σε reef | gianniwpopi | Nano Reef | 90 | 30-03-14 08:43 |
Ξεκινημα Boyu TL-550 128 lt Reef | konchrist | Reef | 14 | 01-05-09 08:39 |
Ξεκινημα νεου REEF | Gregoris | Reef | 43 | 06-01-09 18:16 |