|
|
||||
|
||||
![]()
Προσωπικα δεν ξερω στους 18-19 πως θα αντιδρασουν τα Helena.
Ας μας πει καποιος που εχει δοκιμασει. Εγω μεχρι 20 τα εχω κατεβασει (στο γαριδαδικο) Γενικοτερα νομιζω πως παρατηρω να πεφτει η δραστηριοτητα τους κατω απο 21 Helena με amano μαζι σε αλλο ενυδρειο μπορεις να βαλεις ανετα. Δεν εχουν προβλημα μεταξυ τους. Συντροφια τα Helena δεν κρατανε σε κανενα ψαρι ![]() Και γενικοτερα αμα ρωτησεις κανενα ψαρι ![]() Τροφη φρεσκια προς το παρον, ξηρες, κανενα ευκολο φυτο που δινεται σε αγγελιες, κανα αγγουρακι κομμενο εγκαρσια, κανα κολοκυθι κομμενο και ζεματισμενο κλπ (παντα αναλογης ποσοτητας που μπορει να σηλωσει το καθε ενυδρειο) και γενικα οτι γραφω στο θεμα "ολα για τα χρυσοψαρα" και αλγες, μπολικες πρασινες αλγες.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Τα σαλιγκαρια επιθυμουν πρωτεινη μιας και ειναι κρεοφαγικα Τα φυλαρακια της tetra που εχω περιεχουν 42-45 δε θυμαμαι ακριβως πρωτεινη... Διαβασα πως τρωνε φυλλα αρα με αυτο το ποσοστο ειμαι καλυμενος; ... Αυτο ισχυει και με της γαριδες; επειδη οπως τα χρυσοψαρα ειναι degeterian.. Παντως κανενα λαχανικο θα πεταω 2-3 φορες/βδομαδα... Απλα πιο πολυ με νοιαζει να ναι χορτατα οταν συμβιωσουν και καθως θα μεγαλωνουν.... Αυτα δε θελω κατι αλλο .... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η διατροφη. Ειναι καθαρα σαρκοφαγα τα σαλιγκαρια αυτα. Τα χρυσοψαρα οσο ειναι μικρα στην αναπτυξη και στις ζεστες, τρωνε και πρωτεινικη τροφη. Και πρωτεινικη τροφη, οχι μονο πρωτεινικη, αλλα σαν συμπληρωμα. Τι θα γινει με τα σαλιγκαρια στις υπολοιπες περιπτωσεις? Αν ριχνεις συνεχεια πρωτεινη, θα παθουν τα χρυσοψαρα τιποτα. Αν οχι, θα παθουν τα σαλιγκαρια. (Κοκκους τους προτιμουν) Ασε που δεν υπαρχει περιπτωση να προλαβουν να φανε Οι γαριδες ειναι ολ-γουδερ. Τρωνε τα παντα. Αν υπαρχουν φυτα και κρυψωνες, μπαινει μεσα και κανα φυλαρακι και προλαβαινουν να τρωνε κι απο αυτα, εκτος των αλγων.
|
|||
|
|||
![]()
Οποτε η μαγικη συνταγη για να μην τα κοψει τα σαλιγκαρια και κυνηγανε της γαριδες κλπ;.....
![]() ![]() ------------------------- http://www.aquavivere.gr/shop-produc...al-krill-flake Ειναι οκ λες για ολα αυτη η τροφη ως γενικη και καθημερινη ;; ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Narvian : 14-12-14 στις 22:52 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() (Δεν κυνηγανε τις amano) σπανιο αν συμβει. Οι amano ειναι πολυ τσαμπουκαδες, μην νομιζεις. Αυτες μπορει να την πεσουν ακομα και σε ψαρια. Βαλε κανα zebra nerite, με επιφυλαξη. Οχι για τη θερμοκρασια. (τα εχω κατεβασει στους 18 και ηταν εν πληρη δραση) Γιατι τα θηλυκα γεννανε παντου κατι ασπρα αυγα σαν γαζι, που δεν ξεκολλανε ουτε με σφυρι και καλεμι. Εμενα μου τη σπανε. Δεν ξερω για σενα. Βεβαια μπορεις να βαλεις μερικα zebra σε ενα αλλο ενυδρειο για λιγο καιρο και να δεις ποια γεννανε (να ξεχωρισεις δλδ τα θηλυκα) και να τα δωσεις. Ψιλομανικι. Αλλα σαλιγκαρια θεικα (και με τις αλγες ιδιως) ειναι τα ramshorn (τα θεωρουν λαθρεπιβατες), αλλα δεν τα εχω κατεβασει κατω απο 19. Τα αυγα τους θα τα τρωνε τα χρυσοψαρα και το πιθανοτερο ειναι να μη δει κανενας, αλλα σαλιγκαρια εκτος απο αυτα τα ενηλικα που θα βαλει στο ενυδρειο. Παράθεση:
Και για Helena, αλλα δεν θα προλαβουν ουτε μπουκια.
|
|||
|
|||
![]()
Οποτε για να βρω την ακρη να ριχνω flakes στο χρυσοψαρο και γαριδα οπως και red mico blood worm να βρισκει και υπολλειματα τα σαλιγκαρια και για τα σαλιγκαρια να ριχνω κανενα ψαρακι κομμενο σε 2-3 εκατοστα οπως ενα σαλιγκαρι απο την καταψυξη τυπου καλαμαρι η χταποδι που ειναι απο τα μαλακά ψαρια; ...
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οτι και να ριξεις μεσα θα το φανε πρωτα τα χρυσοψαρα. Οχι μονο ψαρακι να ριξεις, αλλα και κατσικακι. ![]() Βαλε μερικα ramshorn. Και πανεμορφα ειναι και κανουν και δουλεια (αλγες) και ζουν και στους 17 οπως επιβεβαωνει και ο Τακης και δεν χρειαζονται ταισμα (αφου τρωνε τις αλγες, μονο μη βαλεις τοσα πολλα και δεν φτανουν οι αλγες του ενυδρειου) και ειναι και δωρεαν. Εγω εδινα Helena και επαιρνα ramshorn. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τα έχω στη ταράτσα με τα συννεφάκια στους 17, μια χαρά τα βλέπω
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
black moor σε εξωτερικο χωρο | tolee | Χρυσόψαρα | 23 | 19-07-14 12:08 |