Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > DIY . Φτιάχτο μόνος σου

DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-11-14, 08:35
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Diskus fan Εμφάνιση μηνυμάτων
Έχω εκδηλώσει ενδιαφέρον από την αρχή (#2)... ελπίζω να ΜΗΝ χρειάζεται να το επαναλάβω.
Αν και προβλέπω να μου χρειάζεται εγχειρίδιο χρήσης... που θα έχει το μέγεθος πολύτομης εγκυκλοπαίδειας!!!!!
Το κακό είναι ότι... έχω πολλά ενυδρεία... και ποίο να πρωτοκαλύψω;
Θα πάρεις τόσα, όσα τα ενυδρεία σου, και τότε θα δεις πως θα πέσει το κόστος, μόνο με αυτά που θα πάρεις εσύ το κόστος θα πέσει κάτω από 100 Ευρώ το ένα
Αντε βάλε το χέρι στη τσέπη
Ο χειρισμός είναι τόσο εύκολος , όπως όταν γράφεις εδώ, μερικά κλικ μόνο

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-11-14, 21:43
Το avatar του χρήστη jimbit22
jimbit22 Ο χρήστης jimbit22 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ελληνορώσων
Προεπιλογή

πως πάει μέχρι τώρα

30lit amano-red cherry shrimp
60lit blue pearl shrimp
130lit hi-tech φυτεμένο RIP
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-11-14, 22:52
elatos Ο χρήστης elatos δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Αθήνα
Smile Άλλος ένας που θέλει να συμμετάσχει στο project!!

Υπολογίστε με και μένα στο project!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-11-14, 23:14
Το avatar του χρήστη stanisalus18
stanisalus18 Ο χρήστης stanisalus18 δεν είναι συνδεδεμένος
Το πολυεργαλείο

Προεπιλογή

πολύ ωραίο φαίνεται μπράβο είναι κ μίνιμαλ κιόλας
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-11-14, 01:51
Το avatar του χρήστη Diskus fan
Diskus fan Ο χρήστης Diskus fan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαϊδάρι, Αθήνα.
Προεπιλογή

Γράψτε και τι θα απαιτηθεί επιπλέον... για να καταλαβαίνουμε και οι άσχετοι (λες να είμαι μόνο εγώ; Πλάκα θα έχει!!!!! ).-
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-11-14, 13:02
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stanisalus18 Εμφάνιση μηνυμάτων
πολύ ωραίο φαίνεται μπράβο είναι κ μίνιμαλ κιόλας
Ευχαριστώ πολύ αλλά η τέχνη είναι στη πλακέτα.. Εάν ξεχάσω κάτι απλα σβηνω γράφω.. Είναι έτσι λιτό για να μην είναι δύσχρηστο από κινητό και ταμπλετ..
-------------------------
Παράθεση:
Γράψτε και τι θα απαιτηθεί επιπλέον... για να καταλαβαίνουμε και οι άσχετοι (λες να είμαι μόνο εγώ; Πλάκα θα έχει!!!!! ).-
Τι εννοεις?
και από κινητό

60lit blue pearl shrimp

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jimbit22 : 07-11-14 στις 13:02 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-11-14, 14:48
japetus Ο χρήστης japetus δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Προεπιλογή

Γιατί δε βάζεις το πρότζεκτ σου στο kickstarter, μπορεί να βρεις πολλούς υποστηρικτές που να σε (προ)ενισχύσουν οικονομικά ..
Θεωρώ ότι η πλακέτα σου είναι ικανή για να στηρίξει και θαλασσινά ενυδρεία, στο χώρο των οποίων σίγουρα θα βρεις πολλούς περισσότερους εν δυνάμει πελάτες, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάποια πολύ διαφορετική παραμετροποίηση -τα βασικά που μπορώ να σκεφτώ είναι υποστήριξη probes όπως αυτό για το pH και για άλλες μετρήσεις (πχ.αλατότητα, φωσφορικά), λεπτομερέστερη διαχείριση led φωτισμού (πχ. ανά χρώμα) και υποστήριξη για ένταση του κυκλοφορητή ή wavemaker.. Δες αντίστοιχα πρότζεκτς που υπάρχουν στο δίκτυο για να πάρεις μια ιδέα.
Επίσης, αρκετός κόσμος έχει παλιά raspi (εγώ πχ. έχω τρία) και θα ήταν καλό να υπάρχει μια compatibility και με αυτά (μια εξωτερική κλέμα με καλωδιάκια φερ'ειπείν για τη σύνδεση στην πλακέτα) για όποιον ήδη έχει τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-11-14, 16:15
Το πολυεργαλείο

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από japetus Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιατί δε βάζεις το πρότζεκτ σου στο kickstarter, μπορεί να βρεις πολλούς υποστηρικτές που να σε (προ)ενισχύσουν οικονομικά ..
Θεωρώ ότι η πλακέτα σου είναι ικανή για να στηρίξει και θαλασσινά ενυδρεία, στο χώρο των οποίων σίγουρα θα βρεις πολλούς περισσότερους εν δυνάμει πελάτες, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάποια πολύ διαφορετική παραμετροποίηση -τα βασικά που μπορώ να σκεφτώ είναι υποστήριξη probes όπως αυτό για το pH και για άλλες μετρήσεις (πχ.αλατότητα, φωσφορικά), λεπτομερέστερη διαχείριση led φωτισμού (πχ. ανά χρώμα) και υποστήριξη για ένταση του κυκλοφορητή ή wavemaker.. Δες αντίστοιχα πρότζεκτς που υπάρχουν στο δίκτυο για να πάρεις μια ιδέα.
Επίσης, αρκετός κόσμος έχει παλιά raspi (εγώ πχ. έχω τρία) και θα ήταν καλό να υπάρχει μια compatibility και με αυτά (μια εξωτερική κλέμα με καλωδιάκια φερ'ειπείν για τη σύνδεση στην πλακέτα) για όποιον ήδη έχει τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-11-14, 16:30
Το avatar του χρήστη abrous
abrous Ο χρήστης abrous δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ν.Ηρακλειο
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην abrous
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από japetus Εμφάνιση μηνυμάτων

To Kickstarter δυστυχως δεν παιζει απο την Ελλαδα. Χρειαζεται να εχεις τραπεζικο λογαριασμο και διευθυνση σε UK, USA, Αυστραλια, Καναδα και μερικες αλλες χωρες. Μεχρι προσφατα η Ελλαδα δεν ηταν μεσα σε αυτες.

Το θαλασσινο θα μπορουσε να γινει αλλα οπως εχω ξαναπει δεν εχω ιδεα απο θαλασσα.

Το παλιο raspi εχει λιγοτερα διαθεσιμα i/o που δεν αρκουν για τις λειτουργιες. Τα extra ΙΟ υπαρχουν πανω στα board αλλα απο οσο ξερω δεν καταληγουν σε καποιο connector . Για αυτη την περιπτωση θα επρεπε να χρησιμοποιηθει ενα I2C io extension αλλα επειδη εγω ειχα το B+ δεν επελεξα αυτη την οδο. Καποιος που εχει ασχοληθει μπορει να φτιαξει ενα Patch για αυτη την περιπτωση.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-11-14, 14:13
johnrc Ο χρήστης johnrc δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: αθηνα
Προεπιλογή

Καλημέρα παιδιά, με ενδιαφέρει και εμένα , θα ήθελα να με υπολογίζετε
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-11-14, 23:51
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από jimbit22 Εμφάνιση μηνυμάτων
Ευχαριστώ πολύ αλλά η τέχνη είναι στη πλακέτα.. Εάν ξεχάσω κάτι απλα σβηνω γράφω.. Είναι έτσι λιτό για να μην είναι δύσχρηστο από κινητό και ταμπλετ..

Τι εννοεις?
Για μένα όλα αυτά είναι σαν κινέζικα.... είμαι πανάσχετος
Επειδή λοιπόν ΔΕΝ έχω ιδέα... απλά υποθέτω πως... αυτό θα είναι κάποιο πρόγραμμα ή αν κάνω λάθος... μάλλον θα είναι κάποια συσκευή.
ΔΕΝ αντιλαμβάνομαι λοιπόν... πέραν του κόστους (στο περίπου) που γράφτηκε... τι άλλο θα απαιτηθεί να διαθέτω... για να λειτουργήσει.
Η αλήθεια είναι πως εγώ... για ένα σύστημα που να κάνει ανατολή-δύση κυρίως ψάχνομαι (αν κάνει και κάποιες μετρήσεις... ακόμα καλύτερα).-
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-14, 03:08
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Για μένα όλα αυτά είναι σαν κινέζικα.... είμαι πανάσχετος
Επειδή λοιπόν ΔΕΝ έχω ιδέα... απλά υποθέτω πως... αυτό θα είναι κάποιο πρόγραμμα ή αν κάνω λάθος... μάλλον θα είναι κάποια συσκευή.
ΔΕΝ αντιλαμβάνομαι λοιπόν... πέραν του κόστους (στο περίπου) που γράφτηκε... τι άλλ θα απαιτηθε να διαθέτω... για να λειτουργήσει.
Η αλήθεια είναι πως εγώ... για ένα σύστημα που να κάνει νατολή-δύση κυρίως ψάχνομαι αν κάνει και κάποιες μετρήσεις... ακόμα καλύτερα.
Ναι, καλά κατάλαβες είναι μια συσκευή που αποτελείται από ένα υπολογιστή τσέπης (raspberry pi http://www.digitallife.gr/raspberry-pi-b-review-28738) μια πλακέτα και από ένα πρόγραμμα που τα σχεδιάζει ο abrous και μια ιστοσελίδα για να παρακολουθείς το ενυδρείο απο κιν, tablet, pc, mac(στο τοπικό δίκτυο wifi του σπιτιού σου εύκολα και με δουλειά στο internet όπου και να είσαι) που σχεδιάζω εγώ.

Στο ποστ #33 μπορείς να δεις μια γραφική αναπαράσταση της συσκευής, το λευκό κομμάτι είναι ο υπολογιστής τσέπης.

Στο ποστ #34 μπορείς να δεις τι κάνουν τα βύσματα και οι συνδέσεις της συσκευής

Στο ποστ #1 μπορείς να δεις αναλυτικά τι λειτουργίες θα έχει και τι θα διαβάζει-ελέγχει(εκτός από το TDS)

Καλό θα ήταν να βρούμε έναν ηλεκτρονικό να κατασκευάσει τις πλακέτες για όσους δεν μπορούν μόνοι τους. Για να βγει ποίο φθηνά. Όποιος έχει κάποιον γνωστό, αν μπορεί, να τον ρωτήσει εάν θέλει να αναλάβει κάτι τέτοιο..

Εάν υποθέσουμε ότι όλα καλά και έχεις την συσκευή έτοιμη στα χέρια σου θα πρέπει απλά να ξέρεις αγγλικά(ή να φωνάξεις ένα φίλο που να ξέρει 2-3 ώρες) για να περάσεις τα προγράμματα στον υπολογιστή τσέπης (raspberry pi). Όλα τα προγράμματα πού θα χρειαστούν έχουν αναλυτικούς οδηγούς εγκατάστασης στα αγγλικά και τα 2 που φτιάχνει ο abrous και εγώ θα τα γράψουμε λογικά στα ελληνικά.

60lit blue pearl shrimp
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-14, 10:26
Το πολυεργαλείο

Προεπιλογή

για κάποιον τελείως άσχετο με τα ηλεκτρονικά είναι δύσκολο να το κατασκευάσει μόνος του? με τις κατάλληλες οδηγιες κατασκευής για τελείως άσχετους? γίνεται μόνο με τη θέληση κ την καλή υπομονή? η ακόμα κ τότε χρειάζεται να το αναλάβει κάποιος που ασχολείται με αυτα?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-14, 03:13
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από jimbit22 Εμφάνιση μηνυμάτων
Ναι, καλά κατάλαβες είναι μια συσκευή που αποτελείται από ένα υπολογιστή τσέπης (raspberry pi http://www.digitallife.gr/raspberry-pi-b-review-28738) μια πλακέτα και από ένα πρόγραμμα που τα σχεδιάζει ο abrous και μια ιστοσελίδα για να παρακολουθείς το ενυδρείο απο κιν, tablet, pc, mac(στο τοπικό δίκτυο wifi του σπιτιού σου εύκολα και με δουλειά στο internet όπου και να είσαι) που σχεδιάζω εγώ.

Στο ποστ #33 μπορείς να δεις μια γραφική αναπαράσταση της συσκευής, το λευκό κομμάτι είναι ο υπολογιστής τσέπης.

Στο ποστ #34 μπορείς να δεις τι κάνουν τα βύσματα και οι συνδέσεις της συσκευής

Στο ποστ #1 μπορείς να δεις αναλυτικά τι λειτουργίες θα έχει και τι θα διαβάζει-ελέγχει(εκτός από το TDS)

Καλό θα ήταν να βρούμε έναν ηλεκτρονικό να κατασκευάσει τις πλακέτες για όσους δεν μπορούν μόνοι τους. Για να βγει ποίο φθηνά. Όποιος έχει κάποιον γνωστό, αν μπορεί, να τον ρωτήσει εάν θέλει να αναλάβει κάτι τέτοιο..

Εάν υποθέσουμε ότι όλα καλά και έχεις την συσκευή έτοιμη στα χέρια σου θα πρέπει απλά να ξέρεις αγγλικά(ή να φωνάξεις ένα φίλο που να ξέρει 2-3 ώρες) για να περάσεις τα προγράμματα στον υπολογιστή τσέπης (raspberry pi). Όλα τα προγράμματα πού θα χρειαστούν έχουν αναλυτικούς οδηγούς εγκατάστασης στα αγγλικά και τα 2 που φτιάχνει ο abrous και εγώ θα τα γράψουμε λογικά στα ελληνικά.
1. Εγώ μόνο το PC χρησιμοποιώ... με κινητό στο διαδίκτυο ΔΕΝ μπαίνω... αλλά σίγουρα ΑΝ κάποιος λείπει από το σπίτι του πχ. διακοπές και μπορεί να κάνει ελέγχους, θα είναι πολύ μεγάλη βοήθεια (ΔΕΝ ξέρω ΜΗΠΩΣ κάνω λάθος... και ΔΕΝ έχω καταλάβει καλά... τον τρόπο λειτουργίας).
Για το κάθε ενυδρείο... φαντάζομαι θα χρειάζεται και διαφορετική συσκευή;
Τα στοιχεία... θα μπορούν να αποθηκεύονται... κάτι σαν ημερολόγιο;
2. Και μόνο που το διάβασα... "έπηξα". ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
3. Στα Ελληνικά... θα είναι καλό... ΑΝ τα καταλαβαίνεις κι όλας... αυτά που διαβάζεις!!!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-12-14, 15:58
aquadominus Ο χρήστης aquadominus δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Μαρούσι
Προεπιλογή

Πόσο δύσκολο είναι να προσθέσουμε στο PCB και BNC για TDS Probe καθώς και δυνατότητα για δοσομετρικές και για αυτόματες αλλαγές νερού;;;;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-12-14, 17:48
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από aquadominus Εμφάνιση μηνυμάτων
Πόσο δύσκολο είναι να προσθέσουμε στο PCB και BNC για TDS Probe καθώς και δυνατότητα για δοσομετρικές και για αυτόματες αλλαγές νερού;;;;
Ολα γινονται αλλα θα ανεβει η πολυπλοκοτητα του pcb και η τιμη του. Αυτο θα επιβαρυνει με κοστος ολους αυτους που δεν τα χρειαζονται ολα αυτα. Ηδη οι περισσοτεροι ενδιαφερονται μονο για τα φωτα. Το TDS και οι δοσομετρικες αφορουν μαλλον λιγους. Παρ ολα αυτα υπαρχει προβλεψη στο board για επεκτασεις. Υπαρχουν 3 εφεδρικα αναλογικα καναλια καθως και ψηφιακα (i/o και i2c) οποτε θεωρητικα μπορει να προσθεσει κανεις ανετα αυτα που ειπες και πολλα ακομα με ενα μικρο plug-in board. Αν βρεθουν contributors να βοηθησουν στο coding μπορουν να γινουν πολλα. Για την ωρα μονο ο Δημητρης (Jimbit22) συμμετεχει ενεργα. Στηνω ενα site στα αγγλικα εδω (Open piAquarium) με σκοπο να μοιραστει η δουλεια αλλα και τα οφελη σε περισσοτερους ενδιαφερομενους. Εινα ακομα πολυ προχειρο αλλα σιγα σιγα θα το στησω καλυτερα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-12-14, 22:22
Member

Προεπιλογή

Οι δοκιμες με CO2 πηγαν καλα. Η τιμη του pH εχει διακυμανση μεταξυ 7.01 και 6.99. Στη φωτο η φιαλη 450gr που χρησιμοποιω.Την ανακαλυψα σε ενα μαγαζι με πυροσβεστικα (10Ε και γεματη!). Και ο ρυθμιστης πιεσης μαρκας Heineken που μου δανεισε ο Δημητρης.

Και το πειραματοζωο οπως ειναι μετα απο 10 μερες λειτουργιας.

Αμα μεγαλωσω θα τον κανω γαριδαδικο
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Co2_450GR.JPG
Εμφανίσεις:  1044
Μέγεθος:  138,0 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  piCube.jpg
Εμφανίσεις:  987
Μέγεθος:  91,8 KB  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-12-14, 23:02
PIMASS Ο χρήστης PIMASS δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Ukraine, Vinnitsa
Αποστολή μηνύματος μέσω ICQ στον/στην PIMASS Send a message via Skype™ to PIMASS
Προεπιλογή

Excellent progress in 10 days!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-12-14, 11:04
Senior Member

Προεπιλογή

Μέχρι το Σάββατο λογικά θα περάσω να σεταρουμε την beta έκδοση του site. Θα φέρω και μερικές blue Pearl για να γίνει γαριδαδικο..

60lit blue pearl shrimp
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές