|
|
||||
|
||||
![]()
εφόσον το ψαράκι το έχει ο φίλος ήδη θα πρέπει να γίνουν γρήγορες κινήσεις.
δυστυχώς για μενα θα επρεπε από την αρχή που τα είδες σε αυτά τα κλουβιά να την ψιλιαστείς και να έκανες μια μικ΄ρη έρευνα πριν το πάρεις. τώρα ή βάζεις αγγελία το ψαράκι και χωρίς άγχος ξεκινάς σωστά, ή αρχίζεις τα τρεχάματα για ενυδρείο κατάλληλο, φίλτρο και μπόλι. πολλοι υποστηρίζουν ότι και τα έτοιμα βακτήρια κάνουν δουλεία (δεν τα έχω χρησιμοποιήσει). μέχρι να γίνουν όλα αυτά ταίζεις ελάχιστα εως καθόλου και κάνεις καθημερινές αλλαγές νερού. Κάποιος χομπίστας από Ευβοια δεν υπάρχει να βοηθήσει την κατάστραση ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Να προσθέσω κάτι (ένα ένα τα θυμάμαι).
Είναι αναγκαία και η αγορά τεστ, μόνο έτσι θα ξέρεις αν το ενυδρείο σου είναι έτοιμο ή να βρίσκεις τις αιτίες αν δεν πάει κάτι καλά, χωρίς αυτά είναι σαν "να οδηγάς νύχτα χωρίς φώτα". Να υπενθυμήσω πως μέχρι να μπει στρωμένο φίλτρο θα πρέπει να κάνεις τακτικές έως καθημερινές αλλαγές, για το 10λιτρο δε, θα πρέπει ακόμα και 2 φορες την ημέρα, με νερό αποχλωριομένο και όμοιας θερμοκρασίας με του ενυδρείου. Δηλαδή τώρα θα έχεις τον κουβά μόνιμα γεμάτο και πρωι βράδυ θα αλλάζεις νερό , προσεκτικά και απαλά για να μη στρεσάρεις το ψάρι. Και όπως κατάλαβες , οι λάθος διαδικασίες δεν επηρεάζουν και κουράζουν μόνο το ψάρι, αλλά κουράζουν και τον ιδιοκτήτη, εσένα δηλαδη, και στο τέλος τα βαριέσαι και τα παρατάς, και όμως είναι πολύ απλά και σχετικά εύκολα αρκει να ξεκινήσεις σωστά ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ναι συνηθως οταν ξεκινα κατι λαθος κανεις σπασμωδικες κινησεις μετα να σωσεις τα ασυμμαζευτα, ετσι μαλλον την επαθα κι εγω.
Στερεοτυπα απο ταινιες (Βλεπε μεγαλη των μπατσων σχολη) που δειχνουν στρογγυλες γυαλες με χρυσοψαρα και κακιστη ενημερωση απο pet shop η κλπ πλανοδιους, εχουν φερει αποτελεσματα ΔΙΣΤΥΧΩΣ σαν τα δικα μου με θετικο προσημο προσπαθειας και με αρνητικο ελλειμα παιδειας οσον αφορα το ξεκινημα, γιατι οταν ξεκινας κατι μετα ξεδιπλωνονται ολα αυτα που του εδωσες + και - και ενος κακου.. Μυρια επονται λενε. Τωρα πρεπει να προλαβω τον χρονο απο οτι καταλαβαινω ωστε να σωσω το Χρυσοψαρο αν και ανθεκτικα για Begginers εχουν και αυτα ενα οριο σιγουρα στα.. Πειραματα! Κριμα, οχι για το κοστος ενος "ενυδρειου" 25 ευρω που αγορασα ως σωστο με βαση το τι μου προτεινε ο πωλητης του ψαριου, αλλα γιατι θαρρω πως πρεπει να αναπροσαρμωσω αρκετα οπως μια αλλη led ταινια σε χρωμα και μηκος μιας και το dimmer και το τροφοδοτικο τα εχω και αυτο μετραει θαρρω για το φωτισμο, να επενδυσω συντομα σε ενα απλο κουτι τυπου ΙΚΕΑ 30 λιτρων και να διαμορφωσω χωρο για αυτο, οπως και να δω τι θα κανω με το στρωσιμο του φιλτρου αργο με τροφη, η γρηγορο με μπολι και ελεγχο. Θα κανω το καλυτερο που μπορω και οπως ειδα τρωγοντας ερχεται η ορεξη και φυσικα αυτο μετραει! ------------------------- Παράθεση:
Ειναι πια θεμα τι μπορω, για νοεμβρη μαλλον θα καταφυγω στο καλαθι ΙΚΕΑ μαλλον και για δεκεμβρη ωστε να στρωσω αργα μεσω τροφης το φιλτρο, και να αλλαζω 1-2 φορες την εβδομαδα το νερο στο 30λιτρο του ΙΚΕΑ ως του να παρω ενα 30+ λιτρο ενυδρειο με γυαλι οπως θελω εκει γυρω στο δεκεμβρη, θα ενημερωσω για το οτι ειναι σε 30 λιτρα εστω και κακην κακως μεσα στις επομενες ημερες... Ευχαριστω για τον κατατοπισμο, και οσον αφορα τωρα τον ελεγχο με τα τεστ. Τεστ κανουμε στην Βρυση να εχουμε ενα μεσο ορο με αποκλιση +-5% στην μετρηση μας ωστε να ξερουμε στο περιπου τι μας δινει αυτη και μια αλλη μετρηση σε ας πουμε στρωμενο φιλτρο και νερο για να ειμαστε ακριβεις και στις 2 αυτες περιπτωσεις ειτε χωρις φιλτρο που θα δουλευω εγω τωρα μεσω του ΙΚΕΑ και μετα κανονικα, για το ποσο νερο πρεπει να αφαιρουμε και να προσθετουμε στο ενυδρειο ε; p.s. εχω και την γνωση πως οταν στρωσει το φιλτρο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να καθαριστουν τα βιολογικα υλικα και το φιλτρο εσωτερικα με νερο βρυσης γιατι τα καλα βακτηρια θα εξοντωθουν και πλενουμε με νερο του ενυδρειου που συλλεγουμε με την αντικατασταση! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Narvian : 31-10-14 στις 16:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τα τεστ για τα ενυδρεία δεν έχουν καμια σχεση για να μετρας το νερό της βρύσης.
Μετρας αμμωνία , νιτρώδη και νιτρικά , που είναι απαγορευτικό να υπάρχουν σε νερό της βρύσης (θεωρητικά) Από ΙΚΕΑ 60λιτρο να πάρεις, γύρω στα 10 ευρω κάνει http://www.ikea.gr/apothikeusi-gia-v...yti-2454/3585/ Μη ξεκινήσεις με γυάλινο 30+ λίτρα. Τα χρυσόψαρα θέλουν μήκος γιατί είναι ψάρια κολυμβητές, αν ξεκινήσεις με ένα ενυδρειο 80 Χ 30 Χ 30 είσαι στα 72 λίτρα, ένα 80 Χ 30 Χ 40 είσαι στα 96 λίτρα και ένα 80 Χ 40 Χ 40 είσαι στα 128, σαν βασικό κανόνα θα πρεπει να βάλεις το μήκος να είναι μεγαλύτερο ή ισο με 80 εκατοστά. Αν πιάνουν τα χέρια σου , πας σε ένα τζαμα και σου κόβει τα τζάμια και το κολλάς εσυ, θα σου έρθει πολύ φθηνότερο, και κάποια στιγμή φτιάχνεις και ενα καπάκι. Επίσης βάλε μια αγγελία για μπόλι , μπορεί να υπάρχει καποιος κοντα σου και να επιταχύνεις τη διαδικασία στρωσίματος
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Θα εχω το κουτι αυτο για 1-2 μηνακια maximum και θα κοιταξω οτι πιο κοντυνο σε 6ο-80 cm πλατος Χ 30 Χ30 για τελικη αγορα, και εν το μεταξυ θα στρωνω το φιλτρο μεσω τροφης στο 10lt εως οτου βρω μπολι ειτε εως οτου στρωσει το φιλτρο εως την τελικη αγορα ενυδρειου με προδιαγραφες για χρυσοψαρο.. Ευχαριστω για ολα! και θα χω το νου μου να προμηθευτω και τεστ νερου για αμμωνια και νιτρικα μαζι με το νεο ενυδρειο στο δεκεμβρη. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δες εδώ από το 0:58 και μετά τι ανατάραξη εννοώ, και είναι ένα ενυδρείο με αρκετά καλή επιφάνεια 118 Χ 50 περίπου ------------------------- Επι τη ευκαιρία να σου πω και τα εξής. Τα 2 black moor που βλέπεις στο βιντεο είναι 2,5 ετών (τα έχω 2,5 χρόνια), αν παρατηρήσεις όμως το ένα είναι διπλάσιο από το άλλο, και αυτό είναι απο δικό μου λάθος γιατί και έγω έκανα τα ίδια λάθη και τα είχα σε πολύ μικρό ενυδρείο με αποτέλεσμα το ένα να πάθει νανισμό, που μάλλον είναι μη αναστρέψιμο δυστυχώς ![]()
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 31-10-14 στις 17:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
1 - 60 Ως 80 cm πλατος ενυδρειου για το Black Moor. 2 - Αεραντλια = Μια αντικατασταση του Αντιχλωριου + μια μεγαλυτερη αναταραξη της επιφανειας του νερου για θερμοτερες ημερες 3 - Τεστ νερου για προληπτικους λογους νιτρικων και αμμωνιας στο νερο λογω μιας υποθετικης Χ επιβαρυνσης απο της τροφες στο νερο και το διοξειδιο που εκπνεει το ψαρι απο τα βραγχια που ΔΕΝ ξερουμε. Οταν ηδη εχει στρωθει το φιλτρο αρα και το νερο του ενυδρειου κανουμε τεστ πιο αραια φανταζομαι, αλλιως πιο εντατικα τεστ σε αστρωτο φιλτρο και ενυδρειο για να κατανοηθει το % αλλαγης νερου ως τοτε. 4 - Φωτισμο αρκετα ελαφρυ κι οχι εντονο μπλε κλπ, προς το θερμο ασπρο να φανταστω. 5 - Θερμοστατη για 16 βαθμους και κατω στο σπιτι 6 - Υποστρωμα Χαλικι να το βαζει στο στομα και να μην σφηνωνει 7 - Φιλτρο για εως 60 λιτρα που πηρα ειμαι οκ 8 - ... βλεπουμε! οπως ειπα εξ αρχης εχθρος του καλου το καλυτερο παντα... Αυτα... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ κλεινω καπου εδω, και θα παραθεσω πειστιριο εικονα με τον κολυμβητη στο κουτι ΙΚΕΑ σε λιγες ημερες, και μετα τον δεκεμβρη ελπιζω σε 60Χ30Χ30 τουλαχιστον γυαλινο ενυδρειο!! Καλπαζω ενημερος πλεον! ------------------------- Παραγγειλα αυτο το ενυδρειο τελικα μιας και ηταν αρκετα οικονομικο και ακυρωσα το κουτι ΙΚΕΑ. http://www.igna.gr/index.php/eshop/e...0x30x30-detail Υποστρωμα;; Τα Χρυσοψαρα αντεχουν σε σκληροτητα νερου αρα αν βαλω ασβαστολιθικη πετρα απο την θαλασσα ζεματισμενη με καυτο νερο να σκοτωθουν βακτηρια θα πειραξει το ψαρι αυτο; Μιας και το νερο της βρυσης λεγεται ουτως η αλλως περνα απο ασβεστολιθικα πετρωματα...Λεω εγω τωρα, αλλιως: Διαβαζω πως ηφαιστειογενη πετρωματα χαλαζιακες αμμοι ενδυκνειται για να μην αλλαζουν την σκληροτητα κλπ, ομως μια τετοια επιλογη ειναι ασβεστολιθικη η οχι; http://www.palaskas-katoikidio.gr/%C...-3mm-10kg.html 10 κιλα τετοιου κοκκου (πιο πολυ ογκος σε επιφανεια σε σχεση απο 10 κιλα ενος .. τσιμεντολιθου!) αρκει σε ενα βυθο 55 λιτρων του ενυδρειου που πηρα; Αυτα, καποια στιγμη αλλαγη και στην ledοταινια σε θερμο ασπρο, καπακι φτιαχνεται με υποδοχεις για καλωδια και των αλφαδολαστιχων του φιλτρου, πιστευω πως παμε καλα ε; ** Ειπα παντως πως θα στρωσω το φιλτρο που περιμενω στο 10lt ενυδρειακι με τροφη σε 3-4 εβδομαδες ενω θα αλλαζω τακτικα 2 φορες την εβδομαδα 15-20 λιτρα την αλλαγη στο 55 λιτρο που θα βαλω το ψαρι, ενω εφαρμοζω και το Nitrate Minus της Tetra** Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Narvian : 01-11-14 στις 17:42 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
black moor σε εξωτερικο χωρο | tolee | Χρυσόψαρα | 23 | 19-07-14 12:08 |
Black moor | eleniko | Χρυσόψαρα | 9 | 22-11-12 12:45 |
Black moor ? | aldus | Χρυσόψαρα | 7 | 21-11-09 00:32 |
Black Moor | Marios-cy | Χρυσόψαρα | 17 | 24-11-07 00:15 |