|
|
||||
|
||||
![]()
Είναι αλήθεια όλα αυτά, αλλά το πήρα απο καινούρια παραλαβή που είχε το συγκεκριμένο pet-shop, τα είχε παραλάβει τη προηγούμενη ημέρα. Το θέμα είναι πως εγώ το έχω 1,5 μήνα, θεωρώ ότι ταλαιπωρία είχε τραβήξει στη μεταφορά την είχε ξεπεράσει, για αυτό ψάχνομαι αν έχω κάνει και εγώ κάποιο λάθος και τι λάθος, τουλάχιστον να μη το ξανακάνω.
Θα δώ το απόγευμα πως είναι , αν είναι καλύτερα θα αποφύγω τη θεραπεία με Flagyl, και δεν θα το βγάλω από το μεγάλο. Στο μεγάλο οι παράμετρες του νερού είναι πάρα πολύ καλές και πολύ σταθερές. Πιστεύετε πως ένα μπάνιο σε αλατόνερο θα βελτιώσει τη κατάσταση ;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
καλύτερα κάντου ενα βραχύ μπάνιο με διάλυμα οξυζενέ. Είναι πιο δραστικό(καυστικό)σε εξωπαράσιτα που πιθανόν να ταλαιπωρούν το ψαράκι σου. Η ανορεξία είναι και σύμπτωμα ύπαρξης δακτυλόγυρων(παράσιτα βράγχεων) . Παρατήρησε τα βραχιακά επικαλύμματα αν ανοιγοκλείνουν ανεμπόδιστα. Η δοσολογία σύντομου μπάνιου σε οξυζενέ ειναι 1 μέρος οξυζενέ σε 10 μέρη νερό και εμβύθιση του χρυσόψαρου για 10 δευτερόλεπτα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Σήμερα το πρωί τα πράγματα σαν να είναι καλύτερα, έριξα κανα 2 φυλλαράκια σπιρουλίνα και αμέσως βγήκε και έφαγε, άρπαξε μερικά, έριξα και κανα 2 φυλλαράκια sera και έφαγε και από αυτά, το είδα πιο ορεξάτο, ξανα πήγε όμως στη γωνία πάλι, μετά που τάισα δίπλα τα συννεφάκια τον είδα και έκανε κανα 2 βόλτες και έκατσε στη γωνιά του. Τον έπιασα και με την απόχη και τον έβαλα σε ένα μπολάκι να δω καλά τα βραχιακά επικαλύμματα, δεν παρατήρησα τίποτα παράξενο, ανοιγοκλείνουν κανονικά και η αναπνοή του ψαριού δείχνει φυσιολογική. Το απόγευμα θα κάνω το μπάνιο με τον οξυζενέ. Το πρωί έκανα και μια αλλαγή 50 λίτρα φρέσκο νερό χωρίς θειικό μαγνήσιο αυτή τη φορά, άρχισα να το αφαιρώ σιγά σιγά
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 10-10-14 στις 11:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Οκ με τα αλατια και το μαγνησιο,, αλλα μη το πλακωσεις στα φαρμακα/αντιβιωσεις χωρις εμφανη δειγματα προβληματος.
Κι εμενα ο Γουλανδρης παει κι αραζει για πολυ ωρα και συχνα κατω, στη σκια κατω απο την τεραστια ανουμπια. Ειναι το μερος και οπου κοιμαται το βραδι. Το συνηθιζει οταν ειναι αναμενα τα φωτα. Μιλαμε για χρονια οτι το κανει. Αν ηταν καμια αρρωστια, δεν θα τα ειχε κακαρωσει? Αυτος εχει γινει τερας αντιθετα. Μαλλον κανει καποιου ειδους σιεστα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Εχω ευχάριστα νέα, γύρισα σπίτι και το μικρό fantail έκοβε βόλτες, έριξα λίγα φυλαρακια σπιρουλίνα και έπεσε με τα μουτρα, είναι πολύ καλύτερα, άλλαξα και 60 λίτρα νερό και τα άφησα στην ησυχία τους. Αύριο θα βάλω και βιταμίνη Seachem στο φαί τους να πάρει τα πάνω του
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 10-10-14 στις 20:47 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
αντε μπραβο Τακη!
μια χαρα το βλεπω! Υ.Γ : Πρεπει να ζευγαρωσουμε τα veiltail μας, εχω ολοιδιο!(ο αδερφος μου δηλαδη) ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αμέ, γιατί όχι, το δικό μου 99% μάλλον είναι αρσενικό
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρησμένο μάτι | Angel_Nick | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 4 | 04-10-11 16:12 |
Πρησμένο maingano!! | \/ag | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 04-05-11 19:58 |
Πρησμένο cherry barb | george1981 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 17 | 02-12-09 16:08 |
SOS-Πρησμένο frontosa | Xotikouli | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 18-03-07 21:42 |
Πρησμένο μάτι σε Platy | xouxou | Ζωοτόκα | 3 | 29-05-06 08:48 |