|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά, το έχουμε ξαναπεί, μη κοιτάτε μόνο το κόστος του κάθε τεστ , αλλά και πόσα τεστ μπορεί να κάνει , το περιεχόμενο του τεστ δηλαδή. Να βγάζεται ένα κόστος δηλαδή ανά τεστ που μπορείτε να κάνετε, αν δείτε δηλαδή ένα τεστ που κάνει 10 Ευρώ και έχει περιεχόμενο για 150 τεστ ενώ ένα άλλο κάνει 8 Ευρώ αλλά έχει περιεχόμενο για 75 τεστ , καταλαβαίνεται πως το ακριβό στην αρχική τιμή είναι πιο φθηνό στο τέλος.
Τώρα στο αν ψωνίζουμε από Ελλάδα ή εξωτερικό είναι ένα μεγάλο θέμα. Είμαι της άποψης πως ναι, να προτιμάμε την εγχώρια αγορά αλλά να κοιτάμε και τη τσέπη μας, και όταν υπάρχουν διαφορές του ύψους 200%-300% , ε τότε σίγουρα θα κοιτάξουμε τη τσέπη μας, εγώ αυτό κάνω. Γιατί ξέρω πολύ καλά πως και οι έμποροι κοιτάνε μόνο τη δικιά τους τσέπη αλλά βραχυπρόθεσμα, «όσα αρπάξουν» δηλαδή. Και επειδή προσωπικά μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο, είμαι βέβαιος πως και οι έμποροι εδώ την Ελλάδα μπορεί να είναι ανταγωνιστικοί μέχρι ένα βαθμό με τους ξένους, και ειδικά και με το ebay. Βρήκα και πήρα εδώ στην Ελλάδα από πολύ γνωστό e-shop αντλία SUN-SUN 1000L/H με 8-9 Ευρώ που η αντίστοιχη στο ebay είχε τότε πάνω από 12 Ευρώ. Πως αυτός ο έμπορος δηλαδή μπόρεσε και το έκανε ; Προφανώς αποφάσισε και μπόρεσε και έκανε μία επένδυση, έκανε μια καλή αγορά με πολύ χαμηλό κόστος, και πούλησε με τη σειρά του φθηνά , και έδιωξε το εμπόρευμα μέσα σε λίγες ημέρες, γιατί πήγα μετά από μερικές ημέρες να πάρω και άλλη , και δεν υπήρχε τίποτα, πούλαγε επίσης SUN-SUN 400L/H με τιμή 3,5-4 Ευρώ ενώ άλλοι έμποροι πουλάνε ακριβώς την ίδια 6-7 Ευρώ. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν εγχώριο έμπορο αλλά θεωρώ πως όλοι κάποια στιγμή έχουμε συναντήσει κάτι παρόμοιο. Δεν ξεχνάω που πριν λίγες ημέρες διάβασα κάπου ένα άρθρο που κάποιος πούλαγε το μπουκαλάκι το νερό στην Ακρόπολη 3 Ευρώ , και όταν τον ρώτησαν γιατί το κάνει αυτό απάντησε, «τόσο θέλω και αν δεν σας αρέσει να πάτε στο παρακάτω περίπτερο να το πάρετε πιο φθηνά». Τέτοιου είδους απαντήσεις τις έχουμε ακούσει όλοι. Με αυτό το σκεπτικό στο τέλος δεν βγαίνει κανένας κερδισμένος. Είδαμε και εδώ στο φόρουμ πριν λίγες εβδομάδες κάποιο e-shop που πούλησε έναν STC-1000 που δεν ήταν τελικά STC-100 αλλά απλός κοντρόλερ σε εξωφρενική τιμή σε σχέση με το e-bay, και έναν έναν να τον αγόραζε είχε κέρδος πάνω από 300%, δυστυχώς έτσι θα κάνουμε πλούσιους τους κινέζους έμπορους. Αυτά μου θυμίζουν εποχές (για όσους το πρόλαβαν) που παρακαλάγαμε όποιον πάει στο εξωτερικό να μας αγοράσει μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κασετόφωνο αυτοκινήτου.
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
test api | stampolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 22-05-12 20:38 |
Δοκιμαστικο paludarium 80l-test-test..1-2...test!! | kwstas_original | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 60 | 04-08-10 11:31 |
Test NO3 | DimmyF | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 24-09-05 23:14 |
marine PH test vs freshwater PH test | DimmyF | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 11-07-05 23:44 |