|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Κάτι άλλο , εξαιρετικά σημαντικό, μου το τόνισε και ο φαρμακοποιός. Το χλωροφόρμιο είναι εξαιρετικά πτητικό, και θέλει ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ φύλαγμα, πρόσεξε που και πως θα το φυλάξεις. Επίσης πλαστικό μπουκάλι θέλει δοκιμή μήπως λιώσει, σε γυάλινο σκουρόχρωμα μπουκάλι με πολύ καλό καπάκι ίσως είναι η καλύτερη λύση. Οταν αγόρασα τη κόλλα (που είπαμε πως τελικά μάλλον είναι 100% χλωροφόρμιο) μου την έδωσαν σε αλουμινένιο μπουκάλι με διπλό καπάκι. Μου έχει πει ο Σταμάτης (BOUBOULAS) πως το έβαζε στη κατάψυξη αλλά και πάλι του έχανε. Σε ψυγείο με τρόφιμα βέβαια δεν θα το έβαζα γιατί όπως είδες και πιο πάνω λέει πως προκαλεί καρκινογενέσεις. Και επειδή εδώ μας διαβάζουν πολύ , θεωρώ πως τέτοια υλικά δεν είναι αστεία και θέλουν ΙΔΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. Για αυτό προσοχή παιδιά όταν ασχολείστε με επικίνδυνα υλικά
![]() ------------------------- Παράθεση:
Θανάσση όταν δεις την ευκολία που έχει, σε βλέπω συνέχεια να φτιάχνεις και κατι, μικρό ή μεγάλο.
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 03-07-14 στις 11:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οσο για το μπουκαλακι νομιζω ενα γυαλινο ειναι οτι πρεπει... λογικα και με το πλαστικο δεν εχει θεμα αλλα ποτε δεν ξερεις....!!!! καλα δεν το συζηταω... και μονο το οτι μπορεις να κανεις μετατροπες ανα πασα στιγμη το κανει πολυ ευκολο υλικο. επισης αν παρεις μεγαλο κομματι, μπορεις να του δωσεις ενα ζεσταμα οτι σχημα θελεις... να φτιαξεις οτι σχημα ενυδρειο θελεις... για σκεψου το.... ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Με η Bison έχω κολλήσει ότι έχω φτιάξει χωρίς κανένα πρόβλημα. Το βασικό πρόβλημα που έχει το χλωροφόρμιο ειναι ότι ειναι πολύ πτητικο και δεν "μένει" στην περιοχή που θέλεις να κολλήσεις αρκετά για να "λιώσει" το πλεξι και να κολλήσει με αποτέλεσμα να βάζεις συνέχεια. Βέβαια όλα ειναι θέμα εκπαίδευσης και ευκολίας χρήσης. Πάντως στο θέμα της τιμής θα συμφωνήσω ότι ειναι ακριβότερη απο το χλωροφόρμιο που να σημειώσω ότι λόγω δουλειάς το βρίσκω τζάμπα
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε Τάκη είσαι πολύ καλός μάστορας κρίνοντας από φωτογραφίες κάποιων κατασκευών σου και σε θαυμάζω,δεν μπορώ να σου ζητήσω όμως να κάνεις το οτιδήποτε για μένα για να μην θεωρηθεί ότι σε ''χώνω''.Θα χαιρόμουν να σε βοηθήσω στην επόμενη κατασκευή σου κι έτσι να πάρω τον αέρα και κάποια μυστικά!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγώ συνήθως κάνω τσιμπήματα να μου σταθεροποιηθεί το κομμάτι, μετά πιο μεγάλα τσιμπήματα και στο τέλος γαζί. Δεν πρέπει να κάνουμε γαζί μετά τα πρώτα τσιμπήματα γιατί θα λιώσουν και αυτά. Όλη αυτή η διαδικασία σε 5 λεπτά, μη φανταστείτε πως περιμένω ώρες, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Γαζί εννοώ συνεχόμενη ροή κόλλας σε όλο το σημείο επαφής, και τσιμπήματα εννοώ σταγονίτσες. Πάντα να έχετε αρκετές σύριγγες όχι μεγαλύτερες από 5ml, το πολύ υλικό στη σύριγγα μπορεί να στεγνώσει και οι σύριγγες χαλάνε σχετικά εύκολα. Επίσης αν η σύριγγα λειτουργεί ακόμα και θέλετε να συνεχίσετε αργότερα ή την άλλη μέρα, λίγο πλύσιμο με νερό και είναι μια χαρά. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως οι σύριγγες των 10ml μου χαλάνε με το 3ο ή 4ο γέμισμα ενώ οι 3αρες ή 5αρες αντέχουν πιο πολύ. Όταν γεμίζεται τη σύριγγα να κλείνεται το μπουκάλι της κόλλας γιατί εξατμίζεται εύκολα. Ποτέ δεν χρησιμοποιώ το μεγάλο μπουκάλι του λίτρου, αλλά βάζω κάθε φορά σε ένα μπουκάλι από σιρόπι 50ml περίπου και τραβάω από αυτό, το μεγάλο το ανοίγω όταν είναι βάλω υλικό στο μικρό. Αν δείτε μεγάλο κενό στην ένωση μπορείτε στο σημείο αυτό να το ξύσετε με τη σύριγγα να δημιουργήσετε μικρά γρέζια που λιώνουν με τη κόλλα και γεμίζουν το κενό ή και ακόμα να βάλετε τριμμένο υλικό στο σημείο και ρίξετε αρκετή κόλλα. Δεν είναι απαραίτητο να βάζετε σφικτήρες εκτός και αν υπάρχει μεγάλη ανωμαλία που δεν έρχεται εύκολα, όπου ακουμπάνε τα δυο σημεία που πρέπει να κολλήσουν και πέσει κόλλα γίνονται ένα σώμα. Κόλλα εννοώ τη κόλλα για πλεξιγκλάς ή χλωροφόρμιο και όχι Bisson κλπ. Στη πραγματικότητα δεν είναι κόλλα, το υλικό αυτό λιώνει τα κομμάτια του πλεξιγκλάς και αφού στεγνώσει έχουν γίνει ένα σώμα, για αυτό προσοχή μη σας στάξει στο πλεξιγκλάς, θα κάνει λεκέ και δεν το προσλαβαίνεται με τίποτα. Όπως επίσης μη πιάσετε το πλεξιγκλάς και τα χέρια σας να έχουν κόλλα, αυτό που θα φτιάξετε θα έχει μόνιμα την υπογραφή σας με τα δαχτυλικά σας αποτυπώματα. Έχω δει βέβαια στο YouTubeτρόπους να διορθώνεται τέτοιες ατέλειες, ένα τρόπος είναι με φλόγιστρο ή καμινέτο, με τον ίδιο τρόπο γίνεται και το φινίρισμα στις άκρες του πλεξιγκλάς, σαν να λέμε ροντε που κάνουμε στα τζάμια ------------------------- Παράθεση:
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 03-07-14 στις 17:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τακη σε ενα απο τα βιντεακια που εχω δει, βαζει ο τυπος μια γωνια για να μπει σωστα το κομματι, το στερεωνει με λιγη ταινια σε 2-3 σημεια και το κολλαει με την μια ολο....
πως το ακους αυτο...?? το εχεις δει??
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Επίσης στεγνώνει το ίδιο γρήγορα ; ή το αφήνεις καμια μέρα να τραβήξει ; ------------------------- Παράθεση:
Γενικός κανόνας, όσο πιο μεγάλη επιφάνεια επαφής έχεις τόσο πιο εύκολα και πιο γρήγορα κολλάς
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 03-07-14 στις 17:34 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
οποτε εμενα που ειναι ισια κομμενα και 5χιλ. με γωνια και στερεωμα θα με βολεψει... για να γινει μια και καλη η κολληση...
|
||||
|
||||
![]()
πια Bison παιρνεις και plexiglass απο Μυκαλης παιρνεις;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Επίσης πλεξιγκλας διαφανές ή άσπρο έχει και το Leroy 3αρι 50Χ50 5 Ευρώ , 100Χ50 10 Ευρώ , έχει και φύλλα 100 Χ 150 που μπορείς να του ζητήσεις να σου κόψει , αλλά θα πάρεις όλο το φύλο και δεν κόβει κομμάτια μικρότερα απο 10cm (για λόγους ασφαλείας λέει , αλλά εγω δεν το καταλαβαίνω αυτό) ------------------------- Ναι , θα είναι πολύ εύκολο, δεν θα το πιστεύεις πόσο εύκολα κολλάει, αρκεί να το κρατήσεις σταθερό για πολύ λίγο, μη ξεχνάς πως μπορεί τα κομμάτια να γλιστρήσουν στα πρώτα δευτερόλεπτα στη κόλλα ή στο χλωροφόρμιο
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 03-07-14 στις 17:53 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αν όχι οκ ξεχάστε το... Αν ναι τότε δεν μπορεί να κάνει κάποιος τις 4 πλευρές του ενυδρείου έτσι και να κολλούσε μόνο τον πάτο; Κόντρες (αν μπαίνουν στα πλεξι) πάνω κάτω και κομπλέ; Sorry για την εκτός θέματος ερώτηση αλλά επειδή ψάχνομαι να πάω σε μεγαλύτερο ενυδρείο ίσως αυτή είναι η λύση μου... |
|
||||
|
||||
![]()
Η διαφορά της κόλλας για το πλέξι με το χλωροφόρμιο δεν είναι σημαντικές εκτός της τιμής Με την κόλλα κολλά πολύ πιο γρήγορα και πιο σταθερά και καταναλώνεται λιγότερη ποσότητα. Επίσης η κόλλα δεν εξατμίζεται τόσο γρήγορα. Το χλωροφόρμιο ακόμα και μέσα στο ψυγείο μετά από μερικούς μήνες εξατμίζεται.
Το πλέξι μπορεί άνετα να πάρει οποιοδήποτε σχήμα μετά από ζέσταμα. Θέλει μεγάλη προσοχή γιατί αν το κρατήσουμε παραπάνω την φλόγα θα κάνει εσωτερικά φουσκάλες Με το ζέσταμα χάνονται και μικρές γρατζουνιές δακτυλιές από την κόλλα κτλ Αν φτιάξουμε κόλλα από τα ρινίσματα βγαίνει σε μια μελί απόχρωση. Και αργεί σημαντικά να στεγνώσει. Δεν κάνει για να κολλήσουν κομμάτια μεταξύ τους παρά μόνο για να γεμίσει καινά και να μπει σαν ενίσχυση μεταξύ γωνιών. Το σημαντικότερο για να γίνει σωστή κόλληση είναι ο τρόπος κοπής του. Αν έχει κοπεί με υδροκοπή η με laser ή με κάποιον άλλο βιομηχανικό τρόπο, κολλά πάρα πολύ εύκολα. Αν κοπεί με δυσκοπρίονο ή σέγα και στο χέρι θέλει πολύ κατεργασία το σόκορο ώστε να γίνει τελείως επίπεδο και πάλι θα μας παιδέψει στο κόλλημα. Τέλος γρατζουνιέται πολύ εύκολα και με τον καιρό κιτρινίζει Συν ότι έχει την τριπλάσια τιμή από ότι το τζάμι. Πάντως Θανάση μην το πολύ παιδεύεις. Πάρε χλωροφόρμιο να ξεμπερδεύεις και όχι μεγάλη ποσότητα. Για την κατασκευή που θες να κάνεις 200 ml φτάνουν και περισσεύουν.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() +1000
|
|||
|
|||
![]()
Σας ευχαριστώ για τις τεκμηριωμένες (όπως πάντα) απαντήσεις σας.
¶ρα παραμένω στο κυνήγι αναζήτησης ενυδρείου ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
παιδια ευχαριστω πολυ ολους σας!!!! απο μερα σε μερα θα ξεκινησω το κολλημα!!!
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Στην Αμερικη ολες οι κατασκευες ενυδρειων γινονται με πλεξι και το γιαλυζουν μετα ,βεβαια το κοστος ειναι μεγαλο.Εδω δεν εχει διαδοθει τοσο ισως φταιει οτι ειναι και μονοπωλειο η αγορα υλικων ,Τι να κανουμε σιγα -σιγα θα αποκτησουμε και εμεις εμπηρεια
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γρατζουνιές σε plexiglass | Nrgman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 22-09-06 13:05 |
Ενυδρείο απο plexiglass. | Nrgman | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 21 | 08-09-06 14:46 |
Που μπορώ να βρώ plexiglass??? | GFON | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 1 | 24-02-06 11:37 |
Plexiglass | sps4ever(niktso) | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 12-05-04 17:58 |
plexiglass | Tolis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 0 | 10-12-02 18:53 |