|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τη BISON PLASTIC η οποία ειναι σχετικά παχυρευστη και δεν στεγνώνει τόσο γρήγορα όσο το χλωροφόρμιο.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κατάλληλη για την κόλληση όλων των ειδών των οικιακών πλαστικών όπως: σκληρό PVC,ABS & Perspex®
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://en.wikipedia.org/wiki/Poly%28...ylate%29#Names Το θεμα ειναι αν συμφερει η τιμη 5-6e ευρω περιπου τα 25ml
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() παντος οσο εχω ψαξει παιζει πολυ κολληση με χλωροφορμιο δοκιμασμενα χρονια.. οποτε μαλλον για εκει με βλεπω... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ρώτησα λοπόν το φαραμακοποιό μου και μου είπε πως μπορεί να μου φέρει μόνο σε συσκευασία λίτρου με 15-20 Ευρώ, ρώτα και εσύ, θεωρώ πως η τιμή αυτή για 1 λίτρο είναι από υπερβολικά φθηνή έως αστεία, ειδικά όταν έπαιρνα 10 Ευρώ τα 100ml ή και ακόμα όταν πήρα 30 Ευρώ το 1 λίτρο. Ρώτησα και αλλού όμως, σε αποθήκη χημικών, και λόγω επαγγελματικής σχέσης μου το δίνουν 10 Ευρώ το λίτρο, ε όπως καταλαβαίνεις θα κάνω και μπάνιο ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εκτος αν κανω λαθος... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Κάτι άλλο , εξαιρετικά σημαντικό, μου το τόνισε και ο φαρμακοποιός. Το χλωροφόρμιο είναι εξαιρετικά πτητικό, και θέλει ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ φύλαγμα, πρόσεξε που και πως θα το φυλάξεις. Επίσης πλαστικό μπουκάλι θέλει δοκιμή μήπως λιώσει, σε γυάλινο σκουρόχρωμα μπουκάλι με πολύ καλό καπάκι ίσως είναι η καλύτερη λύση. Οταν αγόρασα τη κόλλα (που είπαμε πως τελικά μάλλον είναι 100% χλωροφόρμιο) μου την έδωσαν σε αλουμινένιο μπουκάλι με διπλό καπάκι. Μου έχει πει ο Σταμάτης (BOUBOULAS) πως το έβαζε στη κατάψυξη αλλά και πάλι του έχανε. Σε ψυγείο με τρόφιμα βέβαια δεν θα το έβαζα γιατί όπως είδες και πιο πάνω λέει πως προκαλεί καρκινογενέσεις. Και επειδή εδώ μας διαβάζουν πολύ , θεωρώ πως τέτοια υλικά δεν είναι αστεία και θέλουν ΙΔΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. Για αυτό προσοχή παιδιά όταν ασχολείστε με επικίνδυνα υλικά
![]() ------------------------- Παράθεση:
Θανάσση όταν δεις την ευκολία που έχει, σε βλέπω συνέχεια να φτιάχνεις και κατι, μικρό ή μεγάλο.
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 03-07-14 στις 11:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οσο για το μπουκαλακι νομιζω ενα γυαλινο ειναι οτι πρεπει... λογικα και με το πλαστικο δεν εχει θεμα αλλα ποτε δεν ξερεις....!!!! καλα δεν το συζηταω... και μονο το οτι μπορεις να κανεις μετατροπες ανα πασα στιγμη το κανει πολυ ευκολο υλικο. επισης αν παρεις μεγαλο κομματι, μπορεις να του δωσεις ενα ζεσταμα οτι σχημα θελεις... να φτιαξεις οτι σχημα ενυδρειο θελεις... για σκεψου το.... ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εδω εχει και σε βιντεο μερικα tips για τα ακρυλικά, που μπορει να σου φανουν χρησιμα ή να σου δωσουν ιδεες.
http://www.youtube.com/playlist?list...ihTf59T1COF3wb Για συγκόλληση προτεινεται χλωροφορμιο (τριχλωρομεθάνιο) απο φαρμακειο (γνωστος του να εισαι) με συριγγα, και κολλες διχλωρομεθανιου ("Di-clo"). Παντα προσοχη με αυτα τα χημικα και παιρνωντας τις καταλληλες προφυλαξεις (ειναι καρκινογονα)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γρατζουνιές σε plexiglass | Nrgman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 22-09-06 13:05 |
Ενυδρείο απο plexiglass. | Nrgman | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 21 | 08-09-06 14:46 |
Που μπορώ να βρώ plexiglass??? | GFON | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 1 | 24-02-06 11:37 |
Plexiglass | sps4ever(niktso) | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 12-05-04 17:58 |
plexiglass | Tolis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 0 | 10-12-02 18:53 |