|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Στο 180 λιτρο στο γραφειο.
Με ενα ανεμιστηρακι scythe27.5 να δουλευει στις μισες στροφες. Στο shrimproom εσωτερικη θερμοκρασια, 31 υγρασια 40 . Τα ενυδρεια ειχαν στις crs me scythe ανεμιστηρι 24,2 στα υπολοιπα 26. Το απογευμα ανεβηκε η υγρασια 55 με θερμοκρασια 29 τα ενυδρεια ειχαν, crs 25.5 και τα αλλα 28 . Ειναι περιπου τα ιδια λιτρα τα ενυδρεια. Εξωτερικη θερμοκρασια 39 το μεσημέρι. Γιαυτο Σπυρο σου ελεγα , οτι η ρημαδιασμενη υγρασια προκαλει προβλημα στην εξατμιση. Αν πιασει καμια μερα υγρασια 70-80 τελος ,με τους ανεμιστηρες θα εχουν ενα βαθμο διαφορα απο τον χωρο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() -------------- Ιδεα δεν εχω απο θερμοκρασιες στα ενυδρεια Ειμαι Κρητη ![]()
|
||||
|
||||
![]()
25.0 - 25.3C στα χρυσοψαρα
25.9 - 26.2C στις red cherry 26.0 - 30.0C στο χωρο
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και τι εχω παρατηρησει με υγρασια κοντα στου 50 ... Σε 3 ενυδρεια το ιδιο μεγεθος 40 λίτρα περιπου που ελεγχονται απο ενα controller μιας και εχουν τον ιδιο εξοπλισμο , απλά ανεμιστηρια ισα ισα που κουνανε το νερο, φθανουν στους 27, η ρυθμιση ειναι στους 26,5 . Σε άλλο ενυδρειο περιπου 30 λιτρο με ξεχωριστο controller ρυθμισμένο στους 24,5 οπου εχω ενα konig τον 12 αρι τον μεγάλο με κανονικες στροφες , κυματιζει όλο το ενυδρειο και πιάνει 26,8... Και άρχισα να σκέφτομαι .... Μηπως επειδη πεταει υπερβολικό ζεστό αερα απο επανω το θερμαινει το νερο? Κατι τρέχει εδω... Οταν πιασει υγρασια στον χωρο .. 70 -80 % τα ανεμιστηρα δεν κανουν τπτ, μπορει να εχουν και ενα βαθμο διαφορα θερμοκρασιας απο τον χώρο... Εκει πεφτουν αλλαγες με παγωμένο νερο ... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καταρχην τσεκαρε του αισθητηρες των κοντρολερ. (calibration)
Ετσι κι εγω καποτε σε ενα ενυδρειο (ενα τα αλλα ενυδρεια κατεβαζαν ανετα) παλευα να κατεβασω στους 25 απο τους 33 και δεν κατεβαινε με τιποτα κατω απο 27 και προσθετα κι αλλα ανεμιστηρια. Μετα καταλαβα οτι το θερμομετρο του, εδειχνε θερμοκρασια 4 βαθμους πιο ψηλα απο οτι ηταν πραγματικα. Το ειχα φτασει στους 23C (10 χαμηλοτερα απο του χωρου) και ηθελα κι αλλο ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στο ιδιο δωμάτιο εχω 3 conrollers και τους εχω δοκιμασει ολους του βαζοντας τους ταυτοχρονα σε ενα ενυδρειο. Εκτος απο αυτο ολα τα ενυδρεια εχουν και δικό τους θερμομετρο οπου και συμφωνει με τον καθε controller.... Στο δωμάτιο μέσα τρεχουν 8 ενυδρειακια... ![]() Αν δεν σου κάνει κοπο απο περιεργεια εχεις τπτ που να μετράει υγρασια? ειχα δοκιμάσει και μηχανηματακι για να μαζεψει την υγρασια απο τον δωματιο , αλλα αυξανε την θερμοκρασια του χωρου κατα 2 βαθμους... Η μόνη λυση ειναι aircodition... Αυτο ομως που θελω να πω ειναι οτι δεν βλέπω τεραστια διαφορα μεταξυ ανεμιστηρα οπου κυματιζει την επιφανεια του νερου με ανεμιστηρα που ισα ισα την κουναει... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μονο ετσι συγκρινεις σωστα. Μηπως ειναι χαλασμενος? Με ενα 12αρη konig, κρατησα περσι, μειον 5 απο του χωρου, 500 λιτρα ενυδρειο.
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό είναι προφανές, το νοιώθει και ο άνθρωπος, όταν έχει υγρασία νοιώθουμε ότι κάνει περισσότερο ζέστη γιατί δεν μπορεί να πέσει η θερμοκρασία μας με την εξάτμιση.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τέλος, πέρα από τη δύναμη του ανεμιστήρα μεγάλο ρόλο παίζει και η επιφάνεια της εξάτμισης. Μήπως αυτό το ενυδρείο είναι 'ψηλό'; Μήπως είναι κύβος; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν εχει διαφορα αν ειναι ανοιχτες ή οχι οι λαμπες... Τα ενυδρεια ολα ειναι ανοιχτα, δεν εχουν καπάκι και οι λάμπες ειναι 10 cm ψηλοτερα. ο φωτισμος ειναι μια λαμπα τ8 30 watt κοντα στα 90 cm, για δυο ενυδρειάκια με διαστασεις αν θυμαμαι καλα, 40*30*25 με την χρήση ενος konig στο ενα αλλα στελνει και στο αλλο ενυδρειο , και το αλλο συστημα ειναι μια λαμπα τ5 με 28 watt για 3 ενυδρειάκια, με διαστασεις . 40*30*30, οπου εχει απλα ανεμιστηρακια. ------------------------- Παράθεση:
Αλλα δεν μπορω να εχω συνεχεια το airco γιατο ενυδρειο... δεν με περνει. Καθημερινα εγω βλέπω εξατμιση 3 δακτυλα, στο 180 λιτρο... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nicpapa : 07-08-14 στις 23:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μια τελευταία ερώτηση: Μήπως το ενυδρείο με το Konig, αυτό που δεν μπορείς να του ρίξεις τη θερμοκρασία, έχει μέσα του κάποια συσκευή (π.χ. κάποιον κυκλοφορητή) που τα άλλα δεν έχουν; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απο θερμοκρασιες πως παμε? | maikl | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 08-06-11 13:39 |
σαν σημερα!!!!!! | mpampi19 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 07-02-11 21:09 |
Τα Νεα (χθες και σημερα) | Tolis | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 20 | 10-05-10 14:29 |
Frontosa και θερμοκρασιες... | sarevock | Tanganyika | 2 | 02-01-09 20:36 |