|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εξωτερική θερμοκρασία 30,2
Εσωτερική θερμοκρασία 30,9 Τροπικό 130 λίτρα 26,8 (με STC-1000 και 2 ανεμιστηράκια 8αρια στα 12V) Γαριδάδικο 30 λίτρα 27,1 (Χωρίς STC-1000 με 1 ανεμιστράκι 8αρι στα 12V που δουλεύει συνέχεια) Χρυσοψαράδικο στη ταράτσα 55 λίτρα 27,1 (Με STC-1000 και 1 ανεμιστηράκι 12αρι στα 12V) Τελικά παιδιά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η επιφάνεια του ενυδρείου, το τροπικό με επιφάνεια 1,10 Χ 32 έχει τη μικρότερη θερμοκρασία σε σχέση με τα άλλα (γαριδάδικο 32 Χ 32 & χρυσοψαράδικο 40 Χ 40) και τα ανεμιστηράκια του τροπικού έχω παρατηρήσει δεν δουλεύουν συνέχεια. Στο γαριδάδικο που είναι το μικρότερο, το ανεμιστηράκι εδώ και πολλές ημέρες είναι μόνιμα σε λειτουργεία στα 12V και η θερμοκρασία είναι η μεγαλύτερη, σήμερα είδα τη μεγαλύτερη, αν πιάσουν τα 35αρια βλέπω τις γαρίδες βραστές Edit : Και μόλις τώρα είπαν στο καιρό πως αύριο θα φτάσει 38 στην Αττική, βλέπω τις γαρίδες ανάποδα, με βλεπω να πάω να πάρω μακαρόνια ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εξωτερικη θερμοκρασια δεν ξερω.
25.6 - 28.0 στο fishroom, 24.3 - 24.7 στα χρυσοψαρα 25.0- 25.3 στις γαριδες Παράθεση:
Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα το πρωί
Θερμοκρασία δωματίου 30,2 (Εξωτερική 45, χτύπαγε ο ήλιος τον αισθητήρα) Τροπικό 26,7 (με STC-1000, 2 80αρια στα 12V) Γαριδάδικο 26,9 (Χωρίς STC-1000, 1 80αρι στα 12V μόμιμα σε λειτουργία) Χρυσοψαράδικο ταράτσας 25,1 (Με STC-1000, 1 120αρι στα 12V) Στο γαριδάδικο πρόσθεσα ένα 120αρι στα 12V και έβαλα το 80αρι στα 6V και θα πάρει 12V αν ανάψει ο STC-1000 στο τροπικό (Είναι δίπλα το ένα στο άλλο). Με το 120αρι στα 12v και το 80αρι στα 6V, μέσα σε 20 λεπτά η θερμοκρασία κατέβηκε στους 26,4, το απόγευμα που θα γυρίσω σπίτι θα δω τα αποτελέσματα. Τελικά το μικρό θέλει πιο πολλά ανεμιστηράκια από το μεγάλο
|
||||
|
||||
![]()
sorry..δεν εγραψα σωστα..μονιμα χειμωνα καλοκαιρι αλλα το βραδυ κλεινει.δεν χρειαζεται ετσι κι αλλιως..
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιατι εχω διαβασει οτι το μεγαλυτερο προβλημα στη διατηρηση της θερμοκρασιας, το εχουν τα ενυδρεια σε γραφεια και δουλειες γενικοτερα, οπου την ημερα λειτουργει κλιματισμος, ο οποιος το βραδι κλεινει.
|
||||
|
||||
![]()
το παρακολουθω το βραδυ οταν κλεισω τον κλιματισμο και μετα παλι το πρωι..
εχτες το βραδυ ειχα 26.3 και σημερα το πρωι πριν αναψω κλιμα 26.8.. οποτε παιζω στον μισο βαθμο σε συνθηκες καυσωνα κατι που ειναι ανεκτο απο τα ψαρια.τωρα για το αν συμφερει να δουλευει ενα κλιματιστικο 15 ωρες την ημερα ειναι αλλο θεμα.. να πω οτι το κλιματιστικο εγω το δουλευω ειτε εχω ενυδρειο ειτε οχι.απλα λογο ενυδρειου το αφηνω να δουλευει και οταν λειπω απο το σπιτι.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αλήθεια εαν αυξησω την ισχυ ή βαλω αλλο ενα ανεμιστηρακι θα μειωθει κιαλλο η θερμοκρασια??? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Επίσης ένας σημαντικός παράγοντας είναι να υπάρχει άνοιγμα στο καπάκι να μπορεί να φεύγει ο αέρας. Και τα 3 ενυδρεία έχουν τα ίδια καπάκια ; Επίσης παίζει ρόλο και ο φωτισμός, τυχόν αεραντλία ή και ακόμα η ανατάραξη της επιφάνειας του νερού, η θέση τους στο χώρο κλπ. Τα ανεμιστηράκια αν δεν τα λειτουργείς στα 12V , σίγουρα θα έχεις διαφορά στην απόδοση αν αυξήσεις τα Volt. Αν θες να προσθέσεις ανεμιστηράκι, θα σου πρότεινα αν έχεις το κατάλληλο χώρο να βάλεις 120αρι, πολύ πιο αποδοτικό και με πολύ λιγότερο θόρυβο από τα μικρότερα.
|
||||
|
||||
![]()
μια λιγο μαλλον ασχετη απορια. ο κοντρολλερ ο STC-1000 μπορει και μετραει σωστα τη θερμοκρασια του χωρου εκτος νερου? ξερει καποιος?
|
|
||||
|
||||
![]()
και βέβαια τη μετράει, ίσως όχι τόσο γρήγορα όσο μέσα στο νερό αλλά τη μετράει κανονικά. Για έξω από το νερό νομίζω πως οι μεταλλικοί αισθητήρες είναι πιο άμεσοι
|
||||
|
||||
![]()
Μιας και σήμερα ανέβηκε λίγο η θερμοκρασία έβαλα πάλι μπρος το jbl cool control. Μια ερώτηση:
Έχασα το μετασχηματιστή του (δεν παρεχότανε μαζί με το jbl cool control, χωρία παίρνεις εναν 12v από κάποιο κατάστημα με ηλεκτρονικά) και έβαλα εναν που βρήκα εδω στο σπίτι που είναι παλι 12v και δουλεύει. Το οτι περα απο τα 12v output λέει και 1.2 αμπερ είναι οκ;; Για αμπερ δε λέει απο όσο είδα κατι στο jbl manual. Ο παλιός που ειχα δε θυμαμαι ποσα ampere ήταν. Θα έχω θεμα;; Edit: Απο οσο γραφω σε παλαιοτερο θέμα εδω οταν πηρα τον προηγούμενο μετασχηματιστή ηταν 12v - 2A:: http://www.enydreio.gr/vb/showpost.p...3&postcount=83 "
Urban Mood: https://www.youtube.com/watch?v=pS0ClD5LJ7o Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 24-06-17 στις 19:33 Αιτία: Ο μαμα μετασχηματιστης του (ανοιξαμε το κουτι με τα ανεμιστηρια τα μαμα και ειδα τα χαρακτηριστικα του) ειναι 12v - 2.0A και |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=takis_gt;844745]Καταρχήν κάνε έλεγχο στα θερμόμετρα αν δείχνουν σωστά.
Εδω εχω ενα ερωτημα.. Χθες προσπαθωντας να ρυθμισω τον STC 1000 που εβαλα για πρωτη φορα, δεν ηξερα αν μπορω να εμπιστευτω το θερμομετρο μου (Tetra). Εβαλα ενα ακομη ιδιας μαρκας και μου ελεγε το ιδιο. Ενα τριτο ομως (αυτα τα πιο λεπτα και πιο μακρυα κιτρινα θερμομετρα) μου ελεγε 1.5 βαθμο πιο πανω..Τι να πιστεψω?? Υπαρχει καποιο θερμομετρο ..αναφορας?? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
29.2 ο χωρος, 27 το ενυδρειο (60 λιτρα με καπακι) με χρηση κοντρολερ με 40αρι ανεμιστηρακι. Καλα κρατει το μικρο ανεμιστηρι λοιπον και εδω εχω μια ερωτηση:
Με μεγαλυτερο και δυνατοτερο ανεμιστηρα (που θα αναβε και λιγοτερο μιας και θα κρυωνε το νερο πιο γρηγορα) θα ειχα λιγοτερη εξατμιση?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το ιδιο αποτελεσμα θα ειχες σε εξατμιση και με μεγαλυτερο ανεμιστηρι. Η διαφορα θα ηταν οτι ολα θα γινοταν πιο γρηγορα. (φυσικα θα ειχες και περισσοτερο θορυβο) ------------------------- Παράθεση:
Η ιδανικη ειναι 23-25. Προσωπικα τις διατηρω σε 22-26C αναλογα την εποχη, max 27 σε κανενα γερο καυσωνα και για λιγες μερες. ------------------------- Θερμοκρασιες: Εξω δεν ξερω Fisroom 25.0 με air. co. Χρυσοψαρα 24.4 (ρυθμιση controller 24.4 - 24.7 ) Red cherry 24.8. (ρυθμιση controller 24.9 - 25.2 ) Ανοιγει ελαχιστα η ψυξη στα χρυσοψαρα. Στον controller των γαριδων ειναι αναμενο το ενδεικτικο λαμπακι για θερμανση, αλλα εχω αποσυνδεσει το θερμαντηρα. .
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 26-06-14 στις 22:31 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη KOSTASGAVALAS : 26-06-14 στις 18:52 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Στη 50λιτρη γεννήστρα της τροφής των puffer, δηλαδή των σαλιγκαριών και των ...red cherry
![]() EDIT: Εδώ αναφέρει 30°C! Πάνε τόσο πολύ; ; ; Στο μεγάλο ενυδρείο (λόγω chiller) δεν έχω πρόβλημα σταθερότητας στη θερμοκρασία . |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Θερμοκρασία εξωτερική 31,2
Θερμοκρασιά δωματίου 31,9 Τροπικό 130 λίτρα σταθερό στους 26,8 (με STC-1000 και 2 ανεμιστηράκια 80αρια στα 12V) Γαριδάδικο 30 λίτρα 26,7 (Χωρίς STC-1000 με 1 ανεμιστράκι 120αρι στα 12V που δουλεύει συνέχεια και ένα 80αρι στα 6V , και όταν ανάβει ο STC του τροπικου δίπλα στα 12V) Τελικά το 120άρι έκανε δουλεία, με 1 βαθμό μεγαλύτερο απο χθες στο δωμάτιο, έχω 0,4 λιγότερο στο ενυδρείο Χρυσοψαράδικο στη ταράτσα 55 λίτρα 27,8 (Με STC-1000 και 1 ανεμιστηράκι 12αρι στα 12V)
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απο θερμοκρασιες πως παμε? | maikl | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 08-06-11 13:39 |
σαν σημερα!!!!!! | mpampi19 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 07-02-11 21:09 |
Τα Νεα (χθες και σημερα) | Tolis | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 20 | 10-05-10 14:29 |
Frontosa και θερμοκρασιες... | sarevock | Tanganyika | 2 | 02-01-09 20:36 |