|
|
|||
|
|||
![]()
δεν ξερω ακριβως ποσο ειναι αλλα πρεπει να ειναι λιιιγο λιγοτερο απο 1 κιλο.
Εκανα τα εξης σημερα ![]() 1) προσθεσα στο φιλτρο μου ανθρακα/ζεολιθους 2) προσθεσα νερο (γιατι ειχε πεσει πολυ η σταθμη 3) καθαρισα λιγο απο αλγη θα ανεβασω φωτογραφιες σε λιγο. |
|
|||
|
|||
![]()
Για δειτε τωρα. Παρεπιπτοντως το ενυδρειο δεν ειναι και τοοοσο μικρο. εχει μακρος που δεν φαινεται σε φωτογραφιες. οι φωτογραφιες το μικραινουν αρκετα.
|
|
||||
|
||||
![]()
βραχο θες 5 κιλα τουλαχιστον ..αλλιως βιολογια σου δεν επαρκει.πως εχεις ξεκινησει τοσο στραβα δεν μπορω να καταλαβω ? και ξαναλεω βγαλε το νασο ειναι κριμα να χαθει το ψαρι φιλε μου.
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
το ψαρι δεν ειναι τοσο τεραστιο και το βλεπω να κινιτε ανετα μεσα στο ενυδρειο. ουτε συμπτωματα στρες αντιμετωπιζει. Ασε που τρωει και την αλγη. αν δω οτι αντιμετωπιζει προβλημα το ψαρι εννωειται και θα φροντισω. προς το παρων ομως το αφηνω. |
|
||||
|
||||
![]()
ok οπως θες φιλε μου κριμα παντως για το ψαρι και την τυχη του
![]() ![]() ![]() ας συνεχισουν οι υπολοιποι καλη συνεχεια απο εμενα. |
|
|||
|
|||
![]()
το οτι μεγαλωνει το συγκεκριμενο ψαρι το ξερω. αλλα ειναι ακομα ΠΟΛΥ μικρο. κατι που οπως ειπα ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ απο τις φωτογραφιες. ευχαριστω για τις συμβουλες. και το αν το ψαρι εχει καποιο προβλημα τοτε εγω θα το καταλαβω, δεν ειμαι καινουριος με τα ψαρια, ασχολουμε καμποσα χρονια κυριως με γλυκου νερου ομως.
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα Χρηστο , ο ζεολιθος που εχεις βαλει στο φιλτρο θα αναπτυξει βιολογια οποτε οταν τον αφαιρεσεις θα διαταραχθει η βιολογια του ενυδρειου. , το πιο σωστο ειναι να βαλεις λιγο βραχο ακομα και να διορθωσεις την κυκλοφορια σου αν υπαρχουν νεκρα σημεια , αντιφωσφορο εχεις ; Εχε στον νου σου πως αν και ισχυουν τα ιδια οσον αφορα την απονιτροποιηση , εμπλεκονται πολλα που μπορουν να οδηγησουν ενα συστημα στο να ειναι υγιες και εντυπωσιακο η να καταντησει να πεθαινει το ενα ζωντανο πισω απο το αλλο γιατι παραμετροι οπως η θερμοκρασια, η αλατοτητα , τα φωσφορικα , το kh. Ολα επηρεαζουν και επειδη η πλοιοψηφια των ζωντανων ειναι αγρια πιασμενα ειναι πολυ ευαισθητα .
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]()
μαλιστα. αντιφωσφορο οχι δεν εχω αυτη τη στιγμη στο ενυδρειο. ειχα ομως πριν καιρο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Το νερό πως το προετοιμάζεις και ξέρεις την αλατότητα του;Έχεις ρεφεκτόμετρο ή αλατόμετρο;Καλό θα ήταν να βάλεις στο πρόγραμμα μια Α/Ο (το νερό απο την εξάτμιση μόνο έτσι αναπληρώνεται...) και φυσικά τεστάκια για να είσαι πιο σίγουρος. Πιο αλάτι χρησιμοποιείς;
|
|
|||
|
|||
![]()
βυθιζομενο πυκνομετρο-αλατομετρο εχω. Το αλατι το βαζω σε απιονισμενο νερο και το κουναω για να γινει ενα με το νερο. Δε θυμαμαι μαρκα. ειναι ενα μαυρο κουτι που εχει και μπλε και ασπρο. και τα βαζω και τα 2. αν θες μαρκα να παω να δω.
|
|
||||
|
||||
![]()
Χρήστο γεια σου κι από εμένα. Σε καλωσορίζω κι εγώ στα αλάτια και είμαι πρόθυμος για όσες συμβουλές έχεις ανάγκη και μπορώ να σου δώσω. Κατ'αρχάς συμφωνώ με την πρώτη συμβουλή του Κώστα : Διάβασε ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ αυτά που γράφτηκαν στο χώρο των ενυδρείων θαλασσινού νερού. Τα αλάτια θέλουν συνέπεια και γνώση. Μην κάνεις όλα τα βήματα μαζί και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει (και εμάς μαζί που θα χαρούμε με τις φωτογραφίες σου
![]() Συνοψίζω, λοιπόν, ότι χρειαζόμαστε: α) ΜΕΛΕΤΗ. Θα σου δώσει τις βάσεις, πάνω στις οποίες θα βρουν εφαρμογή οι συμβουλές μας. ΜΗ ΒΑΡΕΘΕΙΣ. Χωρίς διάβασμα, όλα όσα σου λέμε θα σε πελαγώνουν. β) Κατάλληλο εξοπλισμό (πες μας τι ακριβώς έχεις, να σου πούμε τι/αν χρειάζεσαι). Να ξέρεις, τα αλάτια θέλουν και κάποια έξοδα, διαφορετικά ας τα αφήσουμε για την κατάλληλη στιγμή. γ) Παύση στην αγορά ζωντανών οργανισμών, μέχρι να στρώσουμε σωστά το ενυδρείο σου (θα σε βοηθήσει και στην εξοικονόμηση των χρημάτων για ό,τι άλλο χρειαστείς ![]() δ) Κατανόηση και αποδοχή των συμβουλών (όλοι θέλουμε να κάνεις ένα όμορφο ενυδρείο). Να μη σε κουράσω άλλο, οι δυνάμεις σου πρέπει να αναλωθούν στο διάβασμα. Καλή συνέχεια και μη με παρεξηγήσεις αν φάνηκα κάπου αυστηρός. Είμαστε εδώ και περιμένουμε όλοι να θαυμάσουμε, στο τέλος, ένα ακόμα όμορφο δημιούργημα. Πάντα φιλικά. |
|
|||
|
|||
![]()
Για την αλγη τι κανω ? , περιμενω να την φαει οολη το ψαρι ή να κανω θεραπεια με algaefix ?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ενυδρεια αλμυρου νερου | XRHSTOS | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 7 | 08-05-12 14:54 |
ΕΠΕΙΓΟΝ! Διακοπη νερου ενω εχω αφησει το ενυδρειο πανω σε αλλαγη με το 60% του νερου | Superpzarr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 18-02-11 22:44 |
Βασικές γνώσεις για ενειδρύο αλμυρου νερου | Carebean pirate | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 15 | 21-06-06 14:59 |
εξοπλισμος για 2000 λιτρα αλμυρου νερου | Πανικος Σωτηριου | Εξοπλισμός Θαλασσινού νερού | 4 | 19-11-05 00:09 |