|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Οι λάμπες είναι η δικές του αυτές που έχει το ενιδρειο τις juwel μόνο ανακλαστιρες πρόσθεσα,έχω σκοπό τέλη με αρχές του μινα να βάλω αυτές που μου είπες αλλα δεν ξέρω να βάλω τα ίδια watt η παραπάνω?????οσο για co2 DIY το έχω σε 4λ δοχείο και σκέφτηκα να του βάλω δίπλα και ένα 2λ εσυ τι λες?????????????αλλα όπου και να έχει δεν είναι αλενχομενο....
|
|
||||
|
||||
![]()
Λαμπες δεν μπορεις να βαλεις με περισσοτερα watts, γιατι το ballast τους ειναι για 45 watts. Αν θελεις επιπλεον φωτισμο, πρεπει να κανεις πατεντα για να βαλεις και αλλη λαμπα.
Για το CO2 φυσικα και δεν ειναι ελεγχομενο, αλλα μπορεις να τσεκαρεις κατα ποσο σταθερη ειναι η παροχη, ελεγχοντας με ενα bubble counter. Απο εκει και περα, πρεπει απλα να υπαρχει σχετικα σταθερη θερμοκρασια στο χωρο και ιδια αναλογια μαγιας/ζαχαρης.
|
||||
|
||||
![]()
Τα ballast ποια????οκ για το co2 δουλεύω τωρα με το 4 λ μπουκάλι θα του βάλω και ένα διλιτρο και βλέπω,μέχρι να βάλω co2 με μπουκαλα κανονικά....".δεν μου είπες τα φιλαράκια που έχουν μάλλον staghorn algae τι κάνουμε να τα κόψο????
|
|
||||
|
||||
![]()
Για το ballast (μετασχηματιστη), εννοω οτι δεν μπορεις να βαλεις λαμπες με περισσοτερα watts απο αυτα που δινει. Μονο αν αλλαξεις ballast.
Η μπουκαλα σιγουρα θα σου λυσει τα χερια, αν θελεις να ασχοληθεις με φυτεμενα. Για αλγες, διαβαζεις εδω. Περισσεια θρεπτικων και χαμηλα επιπεδα CO2, η πιθανοτερη αιτια δημιουργιας της.
|
||||
|
||||
![]()
Οκ διλαδη αν αλλάξω τα ballast θα μπωρο να βάλω τις λάμπες που είπαμε παραπάνω σε περισσότερα waat στο ίδιο μικος??????(τι τημη πεζουν τα ballast και που θα τα βρω)?σταδιακα σιγά σιγά θα αλλάξω λάμπες θα πάρω μπουκαλα co2 κομπλε και α/ο, αλλα σιγά σιγα γιατη θα μας βγάλει η γυναίκα έξω.......
|
|
||||
|
||||
![]()
Για να μην μπερδευεσαι, καθε τυπος λαμπας εχει συγκεκριμενα watts και μηκος. Δεν θα βρεις δηλαδη, Τ5 λαμπα στο ιδιο μηκος με του ενυδρειου σου σε περισσοτερα watts. Για να κανεις αναβαθμιση φωτισμου, πρεπει να βαλεις επιπλεον λαμπες.
|
||||
|
||||
![]()
οκ το καταλαβα!οποτε αν βαλω τιν sylvania grolux και μια απλη daylight μαζη και τους ανακλαστηρες θα εχω ενα σωστο φοτιζμο για τα ευκολα φυτα που εχω?????
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γαρίδες Tiger Shrimp + Καφέ Αλγη | fotis80 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 02-12-10 23:55 |
Γαρίδες (red nose) | Kwstas_3 | Γαρίδες του γένους Caridina | 18 | 15-04-10 15:10 |
Γαρίδες | kospets | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 10-04-10 11:43 |