|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πρεπει να κανεις πειραματα κατα τη γνωμη μου. Η ισορροπια στα θρεπτικα, ωστε να μην εμφανιστουν ενοχλητικες αλγες, δεν ειναι κατι που μπορουμε να προβλεψουμε με κανονες.
Απλα πρεπει να βρεις τη σωστη δοσολογια λιπανσης, τη σωστη ρουτινα στις αλλαγες, το σωστο φωτισμο και σταθερη παροχη CO2. Τα αλγοφαγα δε θα λυσουν το προβλημα. Απο φωτισμο τι εχεις (watts και τυπο λαμπτηρων)?
|
||||
|
||||
![]()
2χ45 τ5 αν δεν κάνω λάθος σιν ότι έχω βαλη ανακλαστιρες.....
|
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι απλες ηλεκτρολογικες ή ενυδρειακες?
Μια sylvania grolux και μια απλη daylight θα ηταν καλος συνδυασμος. Ο φωτισμος ειναι αρκετα καλος για ευκολα εως μετρια φυτα και λιγος για πιο απαιτητικα. Το DIY CO2, απο την αλλη, ειναι οριακο εως και μη αποτελεσματικο για τα λιτρα σου, εκτος και αν μπουν 2-3 μπουκαλια στη σειρα. Παντα, ομως, με σταθερη (οσο γινεται) παροχη. Η μη σταθερη παροχη, μπορει να δημιουργησει πολλα προβληματα.
|
||||
|
||||
![]()
Οι λάμπες είναι η δικές του αυτές που έχει το ενιδρειο τις juwel μόνο ανακλαστιρες πρόσθεσα,έχω σκοπό τέλη με αρχές του μινα να βάλω αυτές που μου είπες αλλα δεν ξέρω να βάλω τα ίδια watt η παραπάνω?????οσο για co2 DIY το έχω σε 4λ δοχείο και σκέφτηκα να του βάλω δίπλα και ένα 2λ εσυ τι λες?????????????αλλα όπου και να έχει δεν είναι αλενχομενο....
|
|
||||
|
||||
![]()
Λαμπες δεν μπορεις να βαλεις με περισσοτερα watts, γιατι το ballast τους ειναι για 45 watts. Αν θελεις επιπλεον φωτισμο, πρεπει να κανεις πατεντα για να βαλεις και αλλη λαμπα.
Για το CO2 φυσικα και δεν ειναι ελεγχομενο, αλλα μπορεις να τσεκαρεις κατα ποσο σταθερη ειναι η παροχη, ελεγχοντας με ενα bubble counter. Απο εκει και περα, πρεπει απλα να υπαρχει σχετικα σταθερη θερμοκρασια στο χωρο και ιδια αναλογια μαγιας/ζαχαρης.
|
||||
|
||||
![]()
Τα ballast ποια????οκ για το co2 δουλεύω τωρα με το 4 λ μπουκάλι θα του βάλω και ένα διλιτρο και βλέπω,μέχρι να βάλω co2 με μπουκαλα κανονικά....".δεν μου είπες τα φιλαράκια που έχουν μάλλον staghorn algae τι κάνουμε να τα κόψο????
|
|
||||
|
||||
![]()
Για το ballast (μετασχηματιστη), εννοω οτι δεν μπορεις να βαλεις λαμπες με περισσοτερα watts απο αυτα που δινει. Μονο αν αλλαξεις ballast.
Η μπουκαλα σιγουρα θα σου λυσει τα χερια, αν θελεις να ασχοληθεις με φυτεμενα. Για αλγες, διαβαζεις εδω. Περισσεια θρεπτικων και χαμηλα επιπεδα CO2, η πιθανοτερη αιτια δημιουργιας της.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γαρίδες Tiger Shrimp + Καφέ Αλγη | fotis80 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 02-12-10 23:55 |
Γαρίδες (red nose) | Kwstas_3 | Γαρίδες του γένους Caridina | 18 | 15-04-10 15:10 |
Γαρίδες | kospets | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 10-04-10 11:43 |