|
Διατροφή Ζωντανές τροφές, κατεψυγμένες, συνταγές |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Αλέξανδρε μου αν το βάλεις εκεί που λές, στη βιβλιογραφία γλυκού νερού και δεν φαίνεται σαν κατηγορία ξεχωριστή π.χ. Συνταγές για να φτιάξετε μόνοι σας τροφές για τα ψάρια σας ή κάτι παρόμοιο, δηλαδή αν το βάλεις στα γενικά μέσα σαν υπόμνημα να ξέρεις ότι δεν θα το κοιτάξουν πολλοί αν όμως όπως κοιτάνε τις κατηγορίες και τα θέματα, δούν κάπου έστω και τη λέξη μονο "συνταγές" θα θελήσουν να ανοίξουν τη σελίδα και να τη διαβάσουν και ίσως προσθέσουν τις δικές τους συνταγές... Αυτή είναι η γνώμη μου ,τώρα δική σου η επιλογή και η απόφαση.
ευχαριστώ
__________________
Η πολλή αγάπη ανοίγει πόρτες, γκρεμίζει τοίχους και κτίζει γέφυρες πάνω απο τη θάλασσα. ---------------------------- Το ενυδρείο μου σήμερα |
#2
|
||||
|
||||
![]()
πανε του βρόντου οι συνταγές εεεεεεεε κανείς φαίνεται δεν ενδιαφέρεται για να ξεκινήσει μια νέα κατηγορία με αυτό τον τίτλο....
Φυσικά στους αρμόδιους πέφτει η βαρύτητα για τη δημιουργία της εγώ απλά εισηγήθηκα κάτι που φάνηκε ότι άξίζει να γίνει και να φτάσει κάπου ,τώρα γιατί δεν συνεχίστηκε η προσπάθεια δεν μπορώ να ξέρω, απλά λέω κρίμα γιατί θα μαζεύαμε αρκετες για να φτιάξουμε ένα μικρό βιβλιαράκι με συνταγές μπορούσαμεν να τις χρησιμοποιήσουμε ακόμα και στο περιοδικό μας...
__________________
Η πολλή αγάπη ανοίγει πόρτες, γκρεμίζει τοίχους και κτίζει γέφυρες πάνω απο τη θάλασσα. ---------------------------- Το ενυδρείο μου σήμερα |
#3
|
||||
|
||||
![]()
panitsa μην ανυσηχεις...θελει λιγο χρονο για να γινει.
Απο οτι καταλαβα και ο Τολης και ο ahar συμφωνησαν να γινει. |
#4
|
||||
|
||||
![]()
εντάξυ γιώργο απλα θέλησα να το κινήσω λίγο για να μη ξεχαστή σαν ιδέα, ευχαριστώ πάντως που απάντησες
__________________
Η πολλή αγάπη ανοίγει πόρτες, γκρεμίζει τοίχους και κτίζει γέφυρες πάνω απο τη θάλασσα. ---------------------------- Το ενυδρείο μου σήμερα |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Φίλοι μου, έχω αγοράσει ένα πακέτο με διάφορα ψαρικά, γαρίδες στρείδια μύδια και θά ήθελα να φτιάξω φαγητό για τα μωρά μου, για βοηθήστε με. Δώστε ιδέες για το πως θα φτιάξω το φαγητό ... Τα ψαράκια μου neon, harlequin, erithozonous, corrys, pleco, clown kai gappies τα αγαπημένα μου.
Ευχαριστώ περιμένοντας τις συνταγές σας
__________________
Η πολλή αγάπη ανοίγει πόρτες, γκρεμίζει τοίχους και κτίζει γέφυρες πάνω απο τη θάλασσα. ---------------------------- Το ενυδρείο μου σήμερα |
#6
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
πολυβιταμινή (εγω βαζω centrum), ζελατινη ζαχαροπλαστικής . Συνταγες Για τα πλεκο και γενικα βυθοψαρα... ----------------------------------------- βραζεις λιγο το καρότο να μαλακώσει βραζεις λιγο το σπανακι να ξεπαγώσει και να μαραθει ελαφρια... Βραζεις τις γαριδες για 5 λεπτα τις αποφλειώνεις κρατας τα κελυφη (σημαντική πηγη καρότινης και ασβεστιου)... πέρνεις το αγαπημενο σου μουλινεξ μπλεντερακι-μιξερακι - κοφτη (εχω ενα αποκλειστικα δικο μου γιατι εκει φτιαχνω και τα δολωματα) και ριχνεις το σπανακι το καροτο , αυγο , γαριδες , 1 πολυβιταμινη (χωρις την καψουλα βεβαια) και ανακατευεις μεχρι να έχει υφη αλοιφης. Νερο δεν βαζεις βγαζουν μπολικο τα λαχανικα. Στο μεταξυ έχεις βαλει να ετοιμαζεται η ζελατινη... Ανακατευεις την ζελατινη με την αλοιφουλα σου και με μια σπατουλα το ανακατευεις για κανα διλεπτο να παει παντου... Περνεις δισκακι, ταψακι , αλουμινοχαρτο κατι τελος παντων αντικολλητικο (και Λαδοκολα κανει) και απλωνεις απανω την αλοιφη. να εχει παχος περιπου μισο με ενα εκατοστο. Το βαζεις στην καταψυξη και περιμενεις.. σε 5 λεπτα που έχει παρει και παγωνει , το βγαζεις και με το πλατυ μερος ενος μαχαιριου χαράζεις οριζοντιες και καθετες τομες σε μεγεθος μερίδας Το ξαναβάζεις στο ψυγειο και το ξεχνας για κανα 3ωρο! Οτι περισευει το ριχνεις στο ενυδρειο να κανουν παρτυ τα ψαρια ... (εγω ξεπλενω το μουλινεχ μεσα στο ενυδρειο... να δεις τι γινεται.... εννοειται οτι μετα κανω 2 μερες να ταισω.) Με το περαν του 3ωρου η τροφη σου είναι ετοιμη... Μπορεις καλλιστα να βαλεις μια ποσοτητα μεσα σε σακουλακι με ζιπλοκ και να την πιεσεις να απλωσει σε μια επιφανεια και μετα να την βαλεις μεσα στο ψηγειο. Απλα δεν μπορεις να την χαραξεις και μετα την κοβεις με το μαχαιρι ή σπας κομμάτια... Εγω έχω προσθεσει σε αυτο το μιγμα και καρδια βοδινου ή φιλετο στηθος γαλοπουλα (ποιο ελαφρυ) και το τρωνε οι δισκοι μου σαν παλαβοι. Το ιδιο μιγμα δινω και στα ΓΚΑΠΑΚΙΑ μου... Επισις στους δίσκους βαζω και τα κελυφη απο τις γαριδες αφου πρωτα όμως τα βρασω πολλλλλυυυυ καλα και στο μιγμα ριχνω και 1-2 κουταλιες του γλυκου απο το ζουμι του βρασιματος. και οταν το κανω αυτο το μπλεντερ δουλευει επιπλεον 10 λεπτα για να μην μεινουν κομματακια... Επισις καλα αποτελεσματα είχα όταν χρησιμοποιήσαν απο τα ψαρεματικα μου , ενα "αλευρι" γαριδας στο μιγμα . Αλλα επειδη δεν ξερω τα συστατικα του (κατα 95% ιχθυαλευρο) το αποφευγω. Αλέξανδρος
__________________
Το τσιράκι |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ Αλέξανδρε,
θα το δοκιμάσω και θα σου πω τα αποτελέσματα. Ελπίζω και άλλοι φίλοι να φτιάχνουν κάτι άλλο διαφορετικό ας μας γράψουν και αυτοί τις δικές τους συνταγές. Διευκρίνηση: Να βάλω όλο το πακέτο οπως ειναι κατεψυμένο; προσθέτοντας και ακολουθώντας περεταίρω την υπόλοιπη συνταγή;
__________________
Η πολλή αγάπη ανοίγει πόρτες, γκρεμίζει τοίχους και κτίζει γέφυρες πάνω απο τη θάλασσα. ---------------------------- Το ενυδρείο μου σήμερα |
#8
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|