|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Η αποψη μου:
Το pH δεν ειναι ο αμεσος παραγοντας δημιουργιας αλγης. Διαβασε τα αρθρα περι αλγων στην κατηγορια των φυτεμενων. που εξηγουνται καλυτερα. Και τα Buffers δεν ειναι λυση. Ουτε καν προσωρινα. Παρε ωσμωση ή αλλαξε ψαρια.
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνησω και εγω για τα buffers. Δεν ειναι και η καλυτερη μεθοδος για να χαμηλωσεις το ph σου. Περα απο την ανισορροπια που προκαλουν με τις αναλογες συνεπειες στα ψαρια, οσα γνωριζω περιεχουν και υψηλα φωσφορικα, με αποτελεσμα τις περισσοτερες φορες την εξαρση αλγης.
Οπως σου ειπε ο delta παραπανω, διαβασε εδω περι αλγης και πως να καταφερεις να εχεις ενα ισορροπημενο ενυδρειο, χωρις αλγες. Ο σωστος τροπος ειναι να αποφυγεις την εμφανιση της και οχι να προσπαθησεις να την αντιμετωπισεις, οταν εμφανιστει.
|
||||
|
||||
![]()
Το acid buffer δεν περιεχει φωσφορικα, αλλα δεν εχει σημασια.
Ουτε οικονομικα ουτε απο θεμα ποιοτητας του νερου, συγκρινεται με την χρηση ωσμωσης.
|
||||
|
||||
![]()
To discus buffer, ομως, περιεχει. Την ειχα παθει στο ξεκινημα μου και φυσικα δεν ξαναχρησιμοποιησα κατι αναλογο.
|
||||
|
||||
![]()
Οκ σας ευχαριστω πολυ!!!!αν πάρω α/ο τι μου προτείνετε απο που?και θα βάζω σκέτη α/ο?70% α/ο και 30 βρύση???η όλο α/ο με κάποιο σιμπλιρομα???????και πάλη ευχαριστω και συγνώμη.
|
|
||||
|
||||
![]()
Για α/ο ενα πολυ αξιοπιστο καταστημα, ειναι αυτο. Θα βρεις πολλα θεματα στο φορουμ για διαβασμα, ωστε να κανεις τη σωστη επιλογη οσμωσης και παρελκομενων.
Τωρα για το ποσοστο α/ο και βρυσης, μονο στην πορεια θα διαπιστωσεις τη σωστη αναλογια, παντα με πολυ σταδιακες αλλαγες στις παραμετρους του νερου σου.
|
||||
|
||||
![]()
Ναι σωστά αλλα απο ότι έχω διάβαση το σκέτο νερό α/ο δεν κάνει πρεπει η με βρύση η με κάποιο συμπλήρωμα σωστά????και κατη άλλο η πσαροσινθεση είναι σωστή (τεριαστη)??? 10 νέον 5 λεμον 2 κλόουν 2 ραμιρεζι 2 κακατουοιδες.και 2 σκαλαρια με 3 πρικοξ που θα τα βγάλω,και λέω να το αφήσω έτσι η να προσθέσω 5 ροδοστομα η 1 ραμιρεζι ακόμα άκου γνώμες..............και κατι άλλο έχω της Serra Co2 start το πλαστικό δοχείο που βάζω μέσα ταμπλετες για το διοξείδιο,ξέρετε κατι για αυτο????σιν ότι έχω και DIY co2 που δουλεύω μια χαρα ( μέτρησης δεν έχω κάνει) μόνο για βιτρίνα νιτροδη και πεχα έχω...........ευχαριστω!!!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
buffer | ρόδος | Υφάλμυρο νερό, ένας ξεχωριστός κόσμος | 6 | 03-05-10 00:19 |
buffer ph | iliastra | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 14-05-09 00:59 |
buffer 6.86 | skippergr | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 30-12-06 09:54 |
buffer 6,5 | safi | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 27-11-05 18:20 |