Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 09-05-14, 22:28
Το avatar του χρήστη Michalis...
Michalis... Ο χρήστης Michalis... δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

kgf (Γιώργος, αν κατάλαβα καλά?) απάντησες πολύ σωστά στη ερώτηση σου Φυσικά και δεν υπάρχει κανένα όφελος για τα ψάρια οταν τα μπλέκουμε...Απλά να τα βλέπουμε εμεις και να λέμε τι ωραία επιλογή κάναμε... όπως άλλωστε ισχύει και για οποιοδήποτε ενυδρείο και ας είναι το απόλυτα βιοτοπικό...
Αυτό που λέω από την αρχή -και επιμένω- είναι πως αν δεν είναι το ενυδρείο μας εντελώς βιοτοπικό -ουτε καν βιοτοπικής προσέγγισης πιστεύω- τότε ισχύει αυτό που λέει ο Κλεόβουλος δηλαδή έχουμε όσο και να μην το θέλουμε "αφυσικη συγκατοίκηση" είτε είναι τα ψάρια μας από την ίδια ήπειρο είτε όχι.
Μου φαίνεται λίγο υποκριτικό να λέμε "εντάξει έχω 3 είδη ψαριών αλλά είναι όλα από την Ασία και δεν υπάρχει πρόβλημα".
Η υπάρχει πρόβλημα σε ολου του είδους τις συγκατοικήσεις (πλην βιοτοπικής) ή όχι.

Κλεόβουλε έχεις δίκιο για τον τίτλο...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-05-14, 23:02
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Michalis... Εμφάνιση μηνυμάτων

... απάντησες πολύ σωστά στη ερώτηση σου

το ξερω

Φυσικά και δεν υπάρχει κανένα όφελος για τα ψάρια οταν τα μπλέκουμε...Απλά να τα βλέπουμε εμεις και να λέμε τι ωραία επιλογή κάναμε... όπως άλλωστε ισχύει και για οποιοδήποτε ενυδρείο και ας είναι το απόλυτα βιοτοπικό...

δεν ειναι ακριβως ετσι.στη μια περιπτωση κοιταμε μονο αυτο που θελουμε εμεις,και στη δευτερη κοιταμε και το τι θελουνε τα ψαρια

Μου φαίνεται λίγο υποκριτικό να λέμε "εντάξει έχω 3 είδη ψαριών αλλά είναι όλα από την Ασία και δεν υπάρχει πρόβλημα".

γιατι? μπορει να εχω σε ενυδρειο ραμιρεζι με καρδιναλιους και οτοκυκλους.
που θα ειναι το προβλημα?
Η υπάρχει πρόβλημα σε ολου του είδους τις συγκατοικήσεις (πλην βιοτοπικής) ή όχι.

δεν ειναι ετσι.προβλημα θα υπαρχει οταν δεν γινει σωστη επιλογη συγκατοικων ουτε καν στις βασικες παραμετρους,αναγκες και συνηθειες.οπως γινεται πολλακις
και το εχω κανει κιεγω παλιοτερα.
ολα τα υπολοιπα παραδεχομαι οτι ειναι λεπτομερειες που μπορει πολυ κοσμο να μην τον ενδιαφερουν,και δικαιωμα του ειναι
ενδιαφερουν εμενα ομως
προσωπικα,πλεον μονο species tank θα εφτιαχνα.
με εξαιρεση καποια συγκεκριμενα ψαρια,που ειναι ευρεως γνωστο και παρατηρημενο(και απο επιστημονες και απο χομπιστες) οτι ειναι συμβατα και ζουνε απροβληματιστα μαζι.
ΑΝ ηθελα να κανω κοινωνικο.

με την ιδια λογικη,ολοι λενε οτι οι γαριδες μπορουνε να ζησουνε ανετα με συγκατοικους iriatherina,cpd,η white cloud.
ολοι συμφωνουν οτι μπορει να γινει αυτος ο συνδιασμος χωρις σοβαρα προβληματα για τις γαριδες.
εγω δεν θα το εκανα.
και η αληθεια ειναι πως οποιος ασχολειται "σοβαρα" με τις γαριδες η εστω τον ενδιαφερει η να ζησουνε καλα,μονες τους θα τις εχει σε ενυδρειο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-05-14, 23:20
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=63544
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....560#post793560
Παλιά 09-05-14, 23:26
Το avatar του χρήστη Michalis...
Michalis... Ο χρήστης Michalis... δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Είσαι πολύ επιλεκτικός και προσεκτικός με τα ενυδρεία που φτιάχνεις και σε παραδέχομαι.Δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου...
Αυτό που θέλω να μου πειτε είναι αν έχω εγώ άδικο -και κυρίως το γιατί-, όταν λέω πως αυτό που πρέπει να κοιτάμε, όσοι έχουμε κοινωνικά ενυδρεία, είναι οι παράμετροι και όχι η προέλευση. Τις συνθήκες που ζουν τα ψάρια θα πρέπει να προσέχουμε όχι το διαβατήριο τους...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-05-14, 23:41
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Νομιζω δεν ζητησα διαβατηριο ουτε εγω.
Ζητησα να ειναι συμβατα σε ολα αυτα που γραφω.

Ας μπορω πρωτα να καλυπτω σε ενα ενυδρειο αυτα που ζητησα, και το βιοτοπικο ενυδρειο ειναι απλα ενα βημα παραπερα στο χομπι για τους πιο απαιτητικους.
Βασικα το μυστικο της επτυχιας σε ενα "κοινωνικο" ενυδρειο εκτος της συμβατοτητας, ειναι να βρεθουν κατοικοι που φερνουν ισορροπια στο ενυδρειο αντι να την χαλανε.

Μη ξεχναμε οτι πολλα ειδη που ζουν στον ιδιο βιοτοπο, δεν μπορουν να ζησουν μαζι σε ενυδρειο.
Απλα ειναι πιο ευκολο να βρουμε συμβατους συγκατοικους και να υπαρχει και ισορροπια στο ενυδρειο, αν ψαχνουμε ψαρια απο τον ιδιο βιοτοπο.
Και ακομα πιο μεγαλες πιθανοτητες επιτυχους διατηρησης ενυδρειου, ειναι να στηνουμε ενυδρεια σχεδον με μονο ενα ειδος ψαρια (αυτο που μας ενδιαφερει δλδ) και στην πορεια να κοιταμε μονο αν χρειαζεται και καποιο/α ακομα ειδος ζωντανου (οχι απαραιτητα ψαρι) για να φερνει ισορροπια στο ενυδρειο.
Παλιά 09-05-14, 23:42
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

@michalis

μα δε διαφωνει κανεις μαυτο
απτην αρχη εγραψα οτι δεν διαφωνω.
φυσικα το πρωτο που θα κοιταξεις ειναι οι παραμετροι και τα προφιλ των ψαριων που σε ενδιαφερουνε.δυο πολυ χρησιμα ποστ τα εβαλε ο σπυρος.
αν διαβασεις τα προφιλ ετσι οπως τα γραφει τοτε θασαι μια χαρα.
δεν λεει κανεις να μην κανεις κοινωνικο απο δυο ηπειρους(η και περισσοτερες αν μπορεις)

απλα θελει προσοχη

θα μπορουσα να απαντησω στο αρχικο σου ποστ:

"δεν υπαρχει θεμα,διαβασε τα προφιλ ωστε να δεις ποια ειδη ειναι συμβατα και ποια οχι,
κοιταξε τις παραμετρους νερου που θελουνε,και αν το νερο που μπορεις να τους προσφερεις ειναι μεσα στα ορια για ολα τα ειδη,τοτε βαλτα"

αντε,πες οτι απαντησα ετσι και δεν φτασαμε τις δυο σελιδες
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές