|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
μπορεις να βαλεις φωτο ή βιντεο;;;
|
||||
|
||||
![]()
παντως αν εχεις τοση ενυδρειακη βατα και εξακολουθουν να υπαρχουν πολλα αιωρουμενα,κατι αλλο πρεπει να φταιει.νομιζω ομως οτι θα κοιταζα τη ροη και τα φιλτρα πρωτα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Στη παρουσίαση σου θυμάμαι είχες πέτρες ψαμμίτη?
Ο ψαμμίτης είναι ουσιαστικά άμμος μαζί με κάποιο συνδετικό υλικό. Αν το τελευταίο είναι ευκολοδιάλυτο, πιστεύω ότι αυτό είναι το πρόβλημα. Όταν τρίβεις την πέτρα με το χέρι διαλύεται? |
|
||||
|
||||
![]()
To fluval 205 έχει πολύ μικρή ροή και αν το "μπουκώσουμε" με υλικά πέφτει κατά πολύ η ονομαστική ροή του.
Στα περισσότερα κινέζικα η ονομαστική ροή δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική και με το "μπούκωμα" σε υλικά η ροή πέφτει ακόμα πιο πολύ. Αν θέλεις το νερό σου κρύσταλλο και έχεις την οικονομική δυνατότητα, ένα μεγάλο και καλό φίλτρο(π.χ. 2080 ή FX5) για τα λίτρα σου θα έκανε την δουλειά. Αν δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα δοκίμασε να "ελαφρύνεις" τα φίλτρα σου από τα υλικά(μη γεμίζεις τα καλάθια μέχρι επάνω) και αν είναι δυνατό ανέβασε τα όσο πιο ψηλά μπορείς κοντά στη βάση του ενυδρείου. Δοκίμασε και πες μας ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σε παρόμοια περίπτωση που είχα, τελικά έβγαλα τα ψάρια από το ενυδρείο και αφού ανακάτεψα το χαλίκι για σηκώσει από το βυθό ακόμα περισσότερα, έκανα αλλαγή σε όλο το νερό. Μετά γέμισα το ενυδρείο με νερό και έβαλα και τη κατάλληλη ποσότητα αντιχλώριο. Τέλος έκανα προσαρμογή στα ψάρια μου και τα έβαλα μέσα.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Δοκίμασε να τα ξεμπουκώσεις λίγο ώστε να ανέβει η ροή.
|
|||
|
|||
![]()
Χαμένο τη έχω και ισχύει αυτό που λες οτι εύκολα τρίβεται αλλα 5 μηνες δεν είχα κανένα πρόβλημα, τωρα μου παρουσιάστηκε. Μου κάνει εντύπωση πως οταν δουλεύει και το fluval, σηκώνονται περισσότερα. Ίσως αλλάξω πέτρες, θα το σκεφτώ γιατι ο ψαμμίτης μου αρεσει πολυ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Λογικό μου φαίνεται όταν δουλεύει το φλούβαλ (μεγαλύτερη ροή) να έχεις περισσότερα σωματίδια.
Και οι 5 μήνες μπορεί να ήταν το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε το συνδετικό υλικό του ψαμμίτη που έχεις (δεν ξέρουμε την σύσταση του) για να αρχίσει να διαλύεται. Εγώ θα πρότεινα να αλλάξεις πέτρες. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Θα το κανω με την αλλαγή του νερού την Κυριακή. Βασικά τον υαλοβάμβακα θα ξεμπουκώσει λίγο γιατι μάλλον το έχω παρακάνει. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Undertaker : 07-05-14 στις 12:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() ![]() Μπορεί το πρόβλημα να είναι κι αυτό που επισημαίνει ο ¶λεξ. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αιωρούμενα σωματίδια | sailim | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 10-02-10 22:46 |
Αιωρούμενα σωματίδια | kostas_dimi_xapsas | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 14-02-09 01:12 |
Αιωρούμενα σωματίδια | thediscusman | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 17-02-05 23:59 |
Άσπρα σωματίδια στο νερό. | oscar | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 03-08-04 17:10 |