|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Οχι φίλε μου δεν είναι θολό το νερό αλλά διαυγέστατο. Ξέρω τι είναι το bacterial bloom και δόξα το Θεό απέχει πολύ από αυτό. Καθαρό ειναι νερό σα διαύγεια αλλά υπάρχουν σωματίδια που κόβουν βόλτες σα τη σκόνη στο δωμάτιο οταν μπαινει το φως του ηλιου για να καταλάβεις τι εννοώ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως έχεις υπερβολική ροή στο ενυδρείο...και έγινε πλέον πλυντήριο????
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
![]()
Δε νομίζω. Το πρόβλημα ξεκίνησε οταν ακόμα είχα το ένα φίλτρο. Η αλήθεια είναι οτι μόλις βάζω σε λειτουργία και το fluval το πρόβλημα επιδυνώνεται αλλά πολύ λιγάκι δε πιστευω ωστόσο οτι το έκανα και πλυντήριο το ενυδρείο, καθως η ροη του fluval δεν είναι και τίποτα σπουδαίο μέσα στα 340 λίτρα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ηταν σχετικά μεγαλη ο ροη και εβλεπα αυτο που λες "σκονη" στο ενυδρειο η οποια ηταν συνεχως αιωρουμενη και δεν "καθοταν" ποτε Ακομη κι οταν εστρεψα τον κυκλοφορητη να χτυπαει το τζαμι, η "σκονη" παρεμενε, ειχε ομως μειωθει Δοκιμασε να αλλαξεις τη διαταξη των φιλτρων και κυρίως τις εξόδους τους - πχ αν εχεις spraybar γυρισε τα να χτυπανε σε τζαμι
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Γράψε τον τρόπο που έχεις τοποθετήσει τα υλικά στο φίλτρο, ανάλογα με την ροή του (από το πρώτο στην είσοδο...προς το τελευταίο στην έξοδο). Προφίλτρο έχεις;
Το ενυδρειακό βαμβάκι (ΔΕΝ χρησιμοποιούμε υαλοβάμβακα στο ενυδρείο) πυκνό (που ΔΕΝ έχεις "ανοίξει") στο τελευταίο στάδιο... τα κρατάει. Το αλλάζεις κάθε 10-15 μέρες.- |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Στο Fluval 205 (680lt/h αν θυμάμαι καλά) έχω τα τέσσερα σφουγγάρια του, ενα καλάθι βιολογικό υλικο - 2 καλάθια υαλοβαμβακα με purigen. ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Undertaker : 06-05-14 στις 22:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
δοκιμασε να βαλεις ενα εσωτερικο φιλτρο μονο με υαλοβαμβακα να δεις αν καθαρισει το νερο
και καντω συστηματικα οταν βλεπεις το προβλημα να τα ΄΄μαζευει΄΄
|
|||
|
|||
![]()
Το έχω κάνει και αυτό βάλει ενα εσωτερικο και ενα δεύτερο DIY μονο με υαλοβάμβακα αλλα.... πάπαλα!
|
|
||||
|
||||
![]()
μπορεις να βαλεις φωτο ή βιντεο;;;
|
||||
|
||||
![]()
παντως αν εχεις τοση ενυδρειακη βατα και εξακολουθουν να υπαρχουν πολλα αιωρουμενα,κατι αλλο πρεπει να φταιει.νομιζω ομως οτι θα κοιταζα τη ροη και τα φιλτρα πρωτα.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αιωρούμενα σωματίδια | sailim | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 10-02-10 22:46 |
Αιωρούμενα σωματίδια | kostas_dimi_xapsas | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 14-02-09 01:12 |
Αιωρούμενα σωματίδια | thediscusman | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 17-02-05 23:59 |
Άσπρα σωματίδια στο νερό. | oscar | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 03-08-04 17:10 |