Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-05-14, 15:36
PETROS_AFRICANOS Ο χρήστης PETROS_AFRICANOS δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑ
Προεπιλογή

Ξαναμπήκα για να ενημερώσω ότι τα έξοδα αποστολής είναι 7¤ για όλη την Ελλάδα εκτός Αττικής.για ν' απαντήσω στους δυο σας θα πω ότι η χρηματική διαφορά σε αυτό οφείλεται και ότι ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ 'ΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ,εσείς κρυφό καμάρι;Αν κάποιοι βάζουν λάσπες στα ενυδρεία τους,αλάτι ΚΑΛΑΣ,κι αγγούρι για τροφή δεν σημαίνει ότι είναι σωστό κι όμως έχω ακούσει αυτά κι άλλα πιο τρελά αλλά δεν τα υιοθετώ ούτε τα συστήνω.Οπότε μην συστήνετε κι εσείς τεστ που όλος ο κόσμος ξέρει ότι δεν είναι αξιόπιστα ή δεν τα γνωρίζει καθόλου.Όταν θα κινδυνεύσουν τα ψάρια σας και δείτε ότι θα τα προλαβαίνατε αν κάνατε σωστά τεστ τότε να μιλάτε.Εγώ πλήρωσα και τα λάθη μου και τα λάθος τεστκι από τότε που χρησιμοποιώ ΑΡΙ κοιμάμαι ήσυχος.Εύχομαι να καταλάβετε το πιο φρόνιμο πριν να ζήσετε ένα ανάλογο σοκ με το δικό μου.
-------------------------
Το φθηνότερο δεν είναι το καλύτερο γιατί αν θέλετε το μικρότερο έξοδο πάρτε stickers.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PETROS_AFRICANOS : 06-05-14 στις 15:36 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-14, 15:53
Το avatar του χρήστη stratigos24
stratigos24 Ο χρήστης stratigos24 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα-Βυρωνας
Προεπιλογή

Επειδη ο κοσμος δεν τα ξερει τα κανει αυτοματα και αναξιοπιστα (ειναι και νεα τεστ, δεν ειναι πολλα χρονια)? Επειδη ειναι πιο φθηνα, ειναι και αναξιοπιστα? Δεν τα εχουν απο οτι βλεπω πολλοι, αρα πως ξερουν οτι ειναι αναξιοπιστα? Και εχοντας παλαιοτερα και api τεστ, να πω οτι μια χαρα μου δειχναν τις μετρησεις και δεν τα κραζω σε καμια περιπτωση και ΟΥΤΕ παροτρυνω να παρει κανεις τα aquili. Εγω τα πηρα, εβαλα σε σχεση με της sera που εχω τεστ τα αποτελεσματα τους και αν κανεις θελει να τα παρει λογω της φθηνης τους τιμης ή για οποιοδηποτε αλλο λογο, ας το κανει.

Ακομα, εκανες μετρηση με api και με aquili και ειδες η aquili να λεει λαθος?

Αμα σου πω εγω δηλαδη, ελα Πετρο, εχω το ταδε ταδε προβλημα και μετραω με aquili gh ταδε, kh ταδε, no3 ταδε, ph ταδε κλπ, τι θα μου πεις? Να παω να παρω πρωτα api και να συνεχισουμε την κουβεντα μετα? Ή θα σου αρεσε να σου πω μια ωραιοτατη μετρηση απο sticks γιατι με οσο κανουν τα τεστ της aquili μονο στικακια παιρνεις? Και σε ξαναρωταω: Γιατι να μην ειναι της tetra τα καλυτερα, ή της elos ή της salifert ή της jbl και να ειναι τα api? Επειδη το λενε οι πιο πολλοι και εχει γινει καραμελα? Και ακομα, μπορει η api να εχει την πιο αξιοπιστη μετρηση αμμωνιας, η salifert το καλυτερο ph, η sera το καλυτερο δεν ξερω γω τι κλπ..
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PETROS_AFRICANOS Εμφάνιση μηνυμάτων
Το φθηνότερο δεν είναι το καλύτερο γιατί αν θέλετε το μικρότερο έξοδο πάρτε stickers.
Tωρα αληθεια το λες αυτο? Το εγραψα και πιο πανω, οσο εχουν τα sticks τοσο κανουν ολα (πλην αμμωνιας,...ουτε τα χαρτακια εχουν αμμωνια, ουτε το τεστ κιτ της aquili) της aquili και βγαζουν και 1000 τεστ παραπανω απο οτι τα χαρτακια και εννοειται πιο αξιοπιστα...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 06-05-14 στις 15:53 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-14, 16:35
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Παιδιά, προσωπική άποψη,
πρώτα από όλα πρέπει να είμαστε βέβαιοι πως τα τεστ μας δείχνουν σωστά αποτελέσματα, και έστω τα aquili και σύμφωνα με αυτά που αναφέρουν κάποιοι φίλοι παραπάνω δεν φαίνεται να έχουν κάποιο πρόβλημα, άρα θεωρούμαι πως δείχνουν σωστά.
Το επόμενο είναι η σχέση τιμής / πλήθος τεστ, από αυτά πάλι που αναφέρθηκαν παραπάνω δεν έχουμε ακριβείς μετρήσεις αλλά θεωρητικά κάποιοι φίλοι είπαν γύρω στα 100 τεστ.
Έχουμε και λέμε τώρα, εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ τα API και τα παίρνω από ebay.

Το τεστ της aquili NO2 βγάζει γύρω στα 100 τεστ και κοστίζει 3,99 + μεταφορικά, το τεστ της API το παίρνω από ebay, μου κοστίζει περίπου στα 7,50-8 Ευρώ, δεν έχει μεταφορικά, και σύμφωνα με τον κατασκευαστή βγάζει 180 τεστ, και εγώ με το κόλπο που έχω αναφέρει σε άλλα θέματα κάνω τα διπλάσια , 360 τεστ, άρα για το συγκεκριμένο τεστ θα χρησιμοποιήσω API γιατί θεωρώ το Aquili ακριβότερο.
Το τεστ NO3 , το Aquili κάνει 3,99 + μεταφορικά και βγάζει 100 τεστ, της API κάνει 8,5 Ευρώ χωρίς μεταφορικά , βγάζει 90 τεστ που τα κάνω 180, και από ότι παρατήρησα το τεστ της Aquili είναι σε σκόνη το ένα αντιδραστήριο που προσωπικά δεν το έχω συνηθίσει, εδώ έχουμε περίπου την ίδια σχέση τιμής / πλήθος τεστ αν η αγορά των Aquili γίνει και με κάτι άλλο μαζί να μοιραστούν τα μεταφορικά, αλλιώς για 1 κομμάτι μόνο του με συμφέρει της API.
Πιστεύω πως με τον ίδιο τρόπο πρέπει να γίνει σύγκριση και με τα υπόλοιπα τεστ. Δεν ξεχνάμε πως με τα επώνυμα προιόντα και ειδικά των μεγάλων εταιριών, ένα σημαντικό μέρος του κόστους οφείλεται στο ότι πληρώνουμε και το marketing της εταιρίας, τη διαφήμιση, φούμαρα κατ'εμέ. Κάντε λοιπόν τέτοιου είδους συγκρίσεις πριν κάνεται οποιαδήποτε αγορά.

Πρώτα από όλα όμως σύγκριση στη ποιότητα.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-14, 16:41
Senior Member

Προεπιλογή

Σωστα Tακη οσα λες και μπραβο σου που ΞΕΡΕΙΣ για ποιον λογο επιλεγεις οτι επιλεγεις. Προσωπικα, μεχρι να κανω τοσα τεστ (με τον διπλασιασμο που λες) θα εχουν ληξει τα τεστ της api αλλα ειναι η χρηση που κανει ο καθενας, ποσα ενυδρεια εχει κλπ..

Γενικα και οχι σε σενα το παρακατω:

Κανεις δεν προτυνε σε κανεναν παρε aquili αντι για μακουιλι, λογω αυτου, εκεινου του αλλου κλπ. Αντιθετα, δεν μπορω να καταλαβω καποιους που γινονται fanboys εταιρειων..(αλλο να πω την αποψη μου και αλλο να προσπαθω να την επιβαλλω).

Και εδω παραθετω και ενα παλιο θεμα περι αξιοπιστιας των τεστ που εχει καποια ωραια ποστ προς σκεψη.. (αν και παλιο το θεμα, πολλα εχουν αλλαξει απο τοτε, αλλα εχει καποιες σκεψεις ατομων περι τεστ και αν οντως ειναι απαραιτητη η απολυτα σωστη μετρηση οταν τηρουμε σωστα τις ρουτινες κλπ..)

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=33501
Παλιά 06-05-14, 16:50
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stratigos24 Εμφάνιση μηνυμάτων
Κανεις δεν προτυνε σε κανεναν παρε aquili αντι για μακουιλι, λογω αυτου, εκεινου του αλλου κλπ. Αντιθετα, δεν μπορω να καταλαβω καποιους που γινονται fanboys εταιρειων..(αλλο να πω την αποψη μου και αλλο να προσπαθω να την επιβαλλω).
Εγώ φίλε stratigos24 λέω πως καλά κάνετε και αναφέρεται για τα τεστ aquili για να μαθαίνουμε όλοι τι επιλογές υπάρχουν και να συγκρίνουμε τις μας συμφέρει ή τι μας αρέσει. Και προσωπικά αν βρεθώ σε έκτακτη ανάγκη και πρέπει να πάρω τεστ από την Ελληνική αγορά, σίγουρα θα προτιμήσω τα Aquili από τα API, γιατί τα API από εδώ είναι ακόμα πολύ ακριβά.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-14, 16:53
Senior Member

Προεπιλογή

Και να σου πω και κατι Τακη? Προσφατα ο φιλος με τον οποιο πηραμε τα aquili μαζι επρεπε να προμηθευτει και αμμωνια γιατι δεν ειχε το κιτ. Του ειπα παρε salifert γιατι ειχε 10 ευρω ενω η api 15. Oμως δεν προσεξα οτι η salifert λεει 50 τεστ και η api 130... (και νομιζω εληγε και πιο μετα το api..κανα χρονο +)

Το αστειο ειναι οτι ο φιλος το προσεξε αλλα μου το ειπε οταν ειχαμε φυγει απο το μαγαζι...αχαχ.
Παλιά 06-05-14, 17:02
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stratigos24 Εμφάνιση μηνυμάτων
Και να σου πω και κατι Τακη? Προσφατα ο φιλος με τον οποιο πηραμε τα aquili μαζι επρεπε να προμηθευτει και αμμωνια γιατι δεν ειχε το κιτ. Του ειπα παρε salifert γιατι ειχε 10 ευρω ενω η api 15. Oμως δεν προσεξα οτι η salifert λεει 50 τεστ και η api 130... (και νομιζω εληγε και πιο μετα το api..κανα χρονο +)

Το αστειο ειναι οτι ο φιλος το προσεξε αλλα μου το ειπε οταν ειχαμε φυγει απο το μαγαζι...αχαχ.
Για αυτό είπα και πριν , τα τεστ εκτός από την ποιότητα να κοιτάμε και τη σχέση τιμής/απόδοσης. Αυτό ισχύει για τα πάντα

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-14, 17:03
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από takis_gt Εμφάνιση μηνυμάτων
λέω πως καλά κάνετε και αναφέρεται για τα τεστ aquili για να μαθαίνουμε όλοι τι επιλογές υπάρχουν και να συγκρίνουμε τις μας συμφέρει ή τι μας αρέσει.
Ειναι ακριβως αυτο που γραφεται σε ενα ποστ στο θεμα που εβαλα και πιο πανω:

''Η διαφωνία μου είναι ότι πρέπει να δίνουμε περισσότερη προσοχή στο τι χρειάζεται ένας νέος (και οχι μονο να συμπληρωσω εγω) που μόλις ξεκινά ένα ενυδρείο και να μην του προτείνουμε με τόση ευκολία πράγματα σαν να έχουν μηδενικό κόστος.
Αν κάτι το χρειάζεται ναι, θα το προτείνουμε να το πάρει. Αν κάτι μπορεί να το αποφύγει θα πρέπει να τον βοηθήσουμε να το αποφύγει.''

http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...9&postcount=25
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από takis_gt Εμφάνιση μηνυμάτων
Για αυτό είπα και πριν , τα τεστ εκτός από την ποιότητα να κοιτάμε και τη σχέση τιμής/απόδοσης. Αυτό ισχύει για τα πάντα

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 06-05-14 στις 17:03 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-14, 17:14
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Μια που μιλάνε για τεστ, έχω παρατηρήσει πως οι περισσότερες εταιρίες αναφέρουν στα τεστ πως είναι για 50 χρήσεις, εκτός από την API. Επίσης κάπου παραπάνω ή σε άλλο θέμα είδα πως της SERA είναι 15 ml και της Aquili 18 ml ή αντίστροφα, της API είναι 30 ml. Δεν κάνω διαφήμιση της API με τίποτα, απλά αναφέρω τι έχω παρατηρήσει στο περιεχόμενο των τεστ.
Επίσης να πω, πως με αυτά που διαβάζω , σίγουρα αυτά που συμφέρουν καλύτερα να αγοραστούν από την Ελληνική αγορά, φαίνεται πως είναι τα Aquili

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές