Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-05-14, 16:50
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stratigos24 Εμφάνιση μηνυμάτων
Κανεις δεν προτυνε σε κανεναν παρε aquili αντι για μακουιλι, λογω αυτου, εκεινου του αλλου κλπ. Αντιθετα, δεν μπορω να καταλαβω καποιους που γινονται fanboys εταιρειων..(αλλο να πω την αποψη μου και αλλο να προσπαθω να την επιβαλλω).
Εγώ φίλε stratigos24 λέω πως καλά κάνετε και αναφέρεται για τα τεστ aquili για να μαθαίνουμε όλοι τι επιλογές υπάρχουν και να συγκρίνουμε τις μας συμφέρει ή τι μας αρέσει. Και προσωπικά αν βρεθώ σε έκτακτη ανάγκη και πρέπει να πάρω τεστ από την Ελληνική αγορά, σίγουρα θα προτιμήσω τα Aquili από τα API, γιατί τα API από εδώ είναι ακόμα πολύ ακριβά.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-14, 16:53
Το avatar του χρήστη stratigos24
stratigos24 Ο χρήστης stratigos24 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα-Βυρωνας
Προεπιλογή

Και να σου πω και κατι Τακη? Προσφατα ο φιλος με τον οποιο πηραμε τα aquili μαζι επρεπε να προμηθευτει και αμμωνια γιατι δεν ειχε το κιτ. Του ειπα παρε salifert γιατι ειχε 10 ευρω ενω η api 15. Oμως δεν προσεξα οτι η salifert λεει 50 τεστ και η api 130... (και νομιζω εληγε και πιο μετα το api..κανα χρονο +)

Το αστειο ειναι οτι ο φιλος το προσεξε αλλα μου το ειπε οταν ειχαμε φυγει απο το μαγαζι...αχαχ.
Παλιά 06-05-14, 17:02
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stratigos24 Εμφάνιση μηνυμάτων
Και να σου πω και κατι Τακη? Προσφατα ο φιλος με τον οποιο πηραμε τα aquili μαζι επρεπε να προμηθευτει και αμμωνια γιατι δεν ειχε το κιτ. Του ειπα παρε salifert γιατι ειχε 10 ευρω ενω η api 15. Oμως δεν προσεξα οτι η salifert λεει 50 τεστ και η api 130... (και νομιζω εληγε και πιο μετα το api..κανα χρονο +)

Το αστειο ειναι οτι ο φιλος το προσεξε αλλα μου το ειπε οταν ειχαμε φυγει απο το μαγαζι...αχαχ.
Για αυτό είπα και πριν , τα τεστ εκτός από την ποιότητα να κοιτάμε και τη σχέση τιμής/απόδοσης. Αυτό ισχύει για τα πάντα

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-14, 17:03
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από takis_gt Εμφάνιση μηνυμάτων
λέω πως καλά κάνετε και αναφέρεται για τα τεστ aquili για να μαθαίνουμε όλοι τι επιλογές υπάρχουν και να συγκρίνουμε τις μας συμφέρει ή τι μας αρέσει.
Ειναι ακριβως αυτο που γραφεται σε ενα ποστ στο θεμα που εβαλα και πιο πανω:

''Η διαφωνία μου είναι ότι πρέπει να δίνουμε περισσότερη προσοχή στο τι χρειάζεται ένας νέος (και οχι μονο να συμπληρωσω εγω) που μόλις ξεκινά ένα ενυδρείο και να μην του προτείνουμε με τόση ευκολία πράγματα σαν να έχουν μηδενικό κόστος.
Αν κάτι το χρειάζεται ναι, θα το προτείνουμε να το πάρει. Αν κάτι μπορεί να το αποφύγει θα πρέπει να τον βοηθήσουμε να το αποφύγει.''

http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...9&postcount=25
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από takis_gt Εμφάνιση μηνυμάτων
Για αυτό είπα και πριν , τα τεστ εκτός από την ποιότητα να κοιτάμε και τη σχέση τιμής/απόδοσης. Αυτό ισχύει για τα πάντα

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 06-05-14 στις 17:03 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-14, 17:14
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Μια που μιλάνε για τεστ, έχω παρατηρήσει πως οι περισσότερες εταιρίες αναφέρουν στα τεστ πως είναι για 50 χρήσεις, εκτός από την API. Επίσης κάπου παραπάνω ή σε άλλο θέμα είδα πως της SERA είναι 15 ml και της Aquili 18 ml ή αντίστροφα, της API είναι 30 ml. Δεν κάνω διαφήμιση της API με τίποτα, απλά αναφέρω τι έχω παρατηρήσει στο περιεχόμενο των τεστ.
Επίσης να πω, πως με αυτά που διαβάζω , σίγουρα αυτά που συμφέρουν καλύτερα να αγοραστούν από την Ελληνική αγορά, φαίνεται πως είναι τα Aquili

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-14, 17:18
Senior Member

Προεπιλογή

Nαι:

Sera 15ml.

Aquili 18ml.

Api 30ml.

Aρα συνολικα και μακροχρονια η api βγαινει πιο φθηνη (αναλογικα με την τιμη και το συνολο των τεστ των περισσοτερων εταιρειων), αρα και ειναι αναξιοπιστη...χαχαχαχα

Περα απο την πλακα...και γιατι να μην κανεις ''διαφημιση'' στην api πχ στην προκειμενη για τον λογο που ανεφερες?
Παλιά 06-05-14, 19:10
Το avatar του χρήστη tsoui
tsoui Ο χρήστης tsoui δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Κατω Πατησια
Προεπιλογή

Εχω της Api αλλα πιστευω της jbl είναι μακραν καλυτερα στην χρωματικη συγκριση των <<τιμων>> της api είναι κατά τη γνωμη μου δυσανάγνωστα χρωματικα αλλα συμφερουν οικονομικα σε σχεση με τα jbl, τωρα ποια είναι πιο αξιοπιστα ότι και να λεμε είναι στον αερα και βασιζομαστε εμπειρικα με βαση την πλειοψηφια.Για οποιαδήποτε εταιρεια, αν καποιος εχει την απορια ας παει ένα δειγμα νερου (ενυδρείου) στο χημειο να του κανει συγκεκριμένες μετρήσεις και μετα να συγκρινει με τα τεστ του τοτε θα υπαρχει ένα μετρο σύγκρισης
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-14, 19:22
PETROS_AFRICANOS Ο χρήστης PETROS_AFRICANOS δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑ
Προεπιλογή

Συγγνώμη stratigos24 έγραψα σ' ένα ποστ την άποψη μου και σε ένα άλλο σχολίασα την κριτική σου στα σχόλια μου και τον τρόπο που στηρίζεις την δική σου άποψη μειώνοντας τον άλλο.Έχεις γράψει 7 ποστ για εμένα,μπορείς σε παρακαλώ να σταματήσεις να κομπάζεις γιατί το φούσκωμα του..........πετεινού δεν θα σου πηγαίνει σίγουρα.Πότε πρόλαβες να έχεις εμπειρία στα 24 σου χρόνια και με τι ψάρια ασχολείσαι;Η άποψη μου για σένα μιας κι αναφέρθηκες σε μένα είναι ότι είσαι κακοήθης.Ο Τάκης που έγραψε στο θέμα είναι πολύ καλός γνώστης και πρέπει να τον ευχαριστήσουμε γιατί έχει βρέξει τόσα τεστ όσα έχουμε βρέξει καμιά εκατοστή από όλους έμας μαζί.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-14, 19:35
Senior Member

Προεπιλογή

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω το ποστ σου...

Σε μειωσα που σε ρωτησα ποσα τεστ εχεις δοκιμασει περαν απο api? (για να μας πεις δηλαδη απο που εχεις βγαλει το συμπερασμα οτι ειναι τα καλυτερα το ρωτησα...). Στα υπολοιπα 7 ποστ που λες, γινοταν συζητηση γενικα...(εκτος αν καποιος εχει τη μυγα)

Η ηλικια που κολλαει (ειμαι και λιγο παραπανω απο οτι εγραψες αλλα οκ, δεν ξερω που κολλαει πραγματικα..).

Oσον αφορα την εμπειρια τωρα...το προφιλ μου λεει ελαχιστη..

Με το τι ψαρια ασχολουμαι? Παλι αυτο τωρα που κολλαει? Αλλα τεστ θελουν καποια ψαρια και αλλα καποια αλλα?

Ειπα τιποτα για τον Τακη?
Παλιά 06-05-14, 21:16
Το avatar του χρήστη Diskus fan
Diskus fan Ο χρήστης Diskus fan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαϊδάρι, Αθήνα.
Προεπιλογή

Φίλοι μου... ας ξεκινήσω με το απλό...
1. Δυστυχώς κανένα test από αυτά που αγοράζουμε... ΔΕΝ είναι ακριβές. Αν το συγκρίνουμε με ένα εργαστηριακό.... η απόκλιση τους είναι σημαντική.
2. Από τα τόσα χρόνια ασχολίας, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι... αξιόπιστα θεωρώ τα API, SALIFERT, JBL (όχι απαραίτητα... με την σειρά που γράφτηκαν).
3. Είναι μεγάλη η διαφορά τιμής τους με το εξωτερικό... και ΔΕΝ καταλαβαίνω τον λόγο.-
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές