|
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
ΚΑΛΗΜΕΡΑ !μαλλον θελει πολυ διαβασμα!!!τα αγαπαω κ δεν θελω να τα δωσω!το σκεφτομαι ομως ..για ολα δυσκολο .τα σκαλαρια αντε τα δινω σε γνωστο τισ keyhole θα δυσκολευτω κ σε πετ σοπ δεν τα δινω γτ θα καταληξουν σε χειροτερο περιβαλλον απο μενα..!Εκανα τωρα μετρηση με στικ αλλα θα παρω κ υγρο κ τα αποτελεσματα ηταν :Νο3 25 ΝΟ2 πρεπει να ειναι 0 αλλα επειδη ειναι χαρτινο στο στικ κ βραγμενο παει στο 0,5...ph 6,8 -7,kh 6 εγω τισ βλεπω ψηλονορμαλ..εχω δει κ πολυ χειροτερα!Το προβλημα απ οτι καταλαβαινω οπως μ ειπεσ κ εσυ κ μαλλον εχεισ δικιο ειναι μακροχρονιο..Δοκιμασα σκορδοζουμο....δεν θα ελεγα οτι τουσ αρεσε αλλα τ εφαγαν..κ αυτο π δεν τρωει εφαγε ενα φιλαρακι..θα δωσω αυτο τ ζουμι θα κλεισω τ φωσ μπασ κ σωσω τ ψαρι κ μετα θα δωσω τα αγγελοψαρα .κ εαν βρω κ τισ κιχληδεσ.απο την αρχη τελειωσ εννοεισ κ το στησιμο???γτ αυτο ειναι λιγο δυσκολο..αυτο π μ αρεσει εμενα ειναι να ειναι φυτεμενο το ενυδρειο οποτε απεριψα τα χρυσοψαρα κ αφου με τα αγγελοψαρα δεν τα καταφερα, θα βρω απλα ενα ειδοσ να μην εχει πολλεσ απαιτησεισ, δεν με νοιαζει αρκει να ζει καλα κ να εχω καποια ψαρακια να κολυμπανε μεσα στα φυτα..δεν υπαρχει λογοσ να τα βασανιζω !κ οι μονομαχοι μ αρεσουν αλλα με ta corydoras δεν ξερω εαν ειναι ιδιεσ οι συνθηκεσ...Και μια ερωτηση σοσ....υπαρχει τροποσ να αλλαξω τ υποστρωμα χωρισ να δωσω τα κοριντορασ?και εχω ακουσει για την αμμο οτι δεν ειναι τοσο καλη γτ δημιουργει κενα χωρισ οξυγονο κ ειναι βλαβερο... ?!?! ειναι τοσα πολλα!
|
|
||||
|
||||
![]()
εβαλα κ καποιεσ φωτο ευτυχως αυτοσ ο ιστοσ δεν εχει κανει την εμφανηση τ σημερα....
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αρα χωρις ανχος και στεναχωρια δινεις τα ψαρακια σε ενα καλυτερο σπιτι και ξεκινας απο την αρχη..αδειασμα-καλο καθαρισμα-ψαξιμο για πιθανα ειδη και κατα ενα μεγαλο μερος βιοτοπικο set up.. ολοι τα περασαμε αυτα και πρεπει παντα να τα περιμενεις ![]() επιλογες στα 180 λιτρα υπαρχουν παρα πολλες αλλα μαλλον λογω μικρου μηκους θα περιοριστεις σε επιλογες μικροτερων ενυδρειων.. εγω πχ στα 95 λιτρα λογω του 60 μηκους εβγαλα ακομα και τα γκαπυ γιατι ειχαν γινει πολλα και τωρα το εχω ενα ευτιχισμενο γαριδαδικο!!τη στιγμη που αλλοι στα ιδια λιτρα εχουν οτι βρηκαν στο πετ σοπ ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον,χαιρομαι γιατι φαινεται εχεις αρχισει και το πιανεις το νοημα ηδη
![]() στις ερωτησεις σου απανταω παρακατω με το κοκκινο... Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ειλικρινα ευχαριστω παρα πολυ!τα ταισα κ δευτερη φορα λιγο βεβαια με το ζουμι!(σκορδοζουμο)!κ εφαγε ο καημενος αλλα 2....δεν εχω ζευγαρι ,ειχα αλλα πεθανε η θυληκια κ εχει μεινει μονο αυτο,βεβαια κ στα αλλα 3 που εχω ,εχω καταλαβει το φυλο τους απο την συμπεριφορα τουσ.Συννεχιζω με τ σκορδοζουμο να δω τι θαγινει με αυτον τον ψαρι κ μετα θα τα δωσω.ποσο καιρο ομωσ θα τα εχω στο πλαστικο κουτι μεχρι να στρωσει καλα παλι το φιλτρο?δεν θα εχουν προβλημα ??τα κορυ εχουν ολα τα μουστακια τουσ..τα κοιταω προσεκτηκα γτ μετα μ ειπαν οτι θελουν αμμο..μ αρεσουν οι μονομαχοι να σωσω κ κανεναν
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αφου τρωει καλο ειναι.
αλλαγη νερου εκανες? μην το αφηνεις,καθε λεπτο που μενουνε τα ψαρια μεσα σε νιτρικα επιβαρυνονται περισσοτερο.και αφου εχεις ηδη προβληματα,δεν υπαρχουνε πολλα περιθωρια τωρα. το καθαρο νερο και το στρωμενο φιλτρο ειναι το α και το ω. ειναι σαν να σε εχουνε σε ενα δωματιο με καπνο.οσο αναπνεουνε νιτρικα ζημια τους κανει. οσο χρειαστει για να στησεις ξανα το ενυδρειο θα τα εχεις στο πλαστικο κουτι.με αλλαγες νερου φυσικα αυτο δεν το παραλειπεις.θα βαλεις το φιλτρο σου εκει και το θερμαντηρα και θα ειναι μια χαρα τα ψαρια. ξεκινα απο τωρα να διαβαζεις στις διαφορες κατηγοριες εδω στο φορουμ για να δεις ψαρια που σου αρεσουνε και να παρεις ιδεες. αν αποφασισεις για μονομαχο υπαρχουνε πολλα θεματα που μπορεις να διαβασεις. μολις αποφασισεις τι ψαρια θα βαλεις,συζηταμε πως μπορεις να το στησεις σωστα και φτηνα. μαζευεις τα υλικα που θα χρειαστεις και σε μια δυο μερες το πολυ θαναι ετοιμο. στρωσιμο δεν θα χρειαστει να κανεις,θα βαλεις μπολι. απο υγειες ενυδρειο αυτη τη φορα και θα μπολιασεις σωστα. πληροφοριες για το μπολι εδω μεχρι τοτε τακτικες αλλαγες νερου στο ενυδρειο και ταισμα καλο να δυναμωσουνε. θα σου προτεινα να αγορασεις ενα μπουκαλακι μελαφιξ και πιμαφιξ και να ακολουθησεις τις οδηγιες για θεραπεια με αυτα απο τωρα.πιστευω θα τα βοηθησει. τωρα μιας και το εχεις δει εσυ το συμπτωμα με το ασπρο που λες πανω στο ψαρι,μπορεις να μπεις εδω και να ψαξεις λιγο με βαση τις φωτογραφιες. http://www.jbl.de/en/online-hospital...-fish-diseases αν δεις κατι που μοιαζει με αυτο που εχεις δει στο ψαρι σου,γραψτο εδω. τωρα θα την κανεις μονη σου τη διαγνωση στην ουσια,αλλα χωρις φωτογραφιες δε γινεται διαφορετικα... παντως απο αυτο που περιγραφεις κιεμενα για fungus μου ακουγεται. σε καμια περιπτωση ομως δεν ειναι διαγνωση αυτο.χωρις φωτο,δεν... υπαρχουνε πολλες ασθενειες που μοιαζουνε. |
|
||||
|
||||
![]()
Μερικές επιπλέον τοποθετήσεις κι' από εμένα... αφού ήδη γράφτηκαν πολλά και σωστά ώστε να βοηθηθείς αρκετά...
1. Οι τροφές μετά από το άνοιγμα τους... καλό είναι να καταναλώνονται μέσα σε 3 μήνες το πολύ... διαφορετικά για μικρό επιπλέον χρονικό διάστημα, μπορείς να τις μουλιάζεις σε βιταμίνες. 2. Με μεγαλύτερη ευκολία δημιουργείται μεθάνιο στο βυθό που έχει χαλίκι (και ειδικά χοντρό όπως το δικό σου)... απ' ότι στην άμμο. 3. Το σκορδόζουμο είναι ένας τρόπος να καθαρίζουν εσωτερικά τα ψάρια... παρακινεί και τα "δύστροπα" να φάνε... αλλά σε μεγάλες ποσότητες και συχνό τά'ι'σμα "τσακίζει" το στομάχι τους... όπως να τρως όλη μέρα τζατζίκι και σκορδαλιά... γι' αυτό η συνήθης τακτική είναι 1-2 τα'ί'σματα την εβδομάδα (εκτός ειδικών περιπτώσεων). 4. Μια επίσης καλή τροφή για καθάρισμα του εντέρου... είναι η σπιρουλίνα που ΑΝ ΔΕΝ έχουν μάθει να την τρώνε... θα δυσκολευτείς να το καταφέρεις (2 τα'ι'σματα την εβδομάδα είναι αρκετά... εκτός περιπτώσεων με εντερικό πρόβλημα... αλλά αυτό το αφήνουμε για αργότερα). 5. Τα ψάρια πρέπει να τρώνε 3-5 φορές την ημέρα (εννοείται διαφορετικές τροφές σε κάθε τά'ι'σμα). 6. Τα φάρμακα... ΔΕΝ κάνουν μόνο καλό... διαλύουν και τα συκώτια των ψαριών, γι' αυτό ΑΝ μπορούμε να αποφύγουμε μια θεραπεία... είναι καλύτερο. Ειδικά όταν ΔΕΝ υπάρχει ασφαλής διάγνωση... του τι είναι αυτό που θέλουμε να καταπολεμήσουμε. Λάθος φάρμακο... μπορεί να σημαίνει θάνατο του ψαριού και ΧΩΡΙΣ λόγο. 7. Χαίρομαι που ήδη κατάλαβες ότι... κανένα ψάρι ΔΕΝ αδυνατίζει, μέσα σε μια μέρα. 8. Το νερό σου... είναι το φάρμακο. 9. Βήμα-βήμα θα τα διορθώσεις όλα... και (μάλλον) θα σώσεις και τα ψάρια που αγαπάς.... δίνοντας τους ένα καλύτερο περιβάλλον να ζήσουν... όπως τους αξίζει. 10. Θα πρέπει να μάθεις τα υλικά σου... το καθένα με το ακριβές όνομα τους... για να μας βοηθάς. Έχω βάλει αυτό αλλά ΔΕΝ ξέρω πως το λένε... δυστυχώς δύσκολα θα βρει απάντηση. ![]() ΑΝ δε... βάζεις και καμιά τελεία στο μακροσκελές κείμενο... ακόμα καλύτερα. ![]() ΥΓ. Επειδή όπως σωστά το έθεσες... ο καθένας γράφει αλλά άντε να ξέρεις ΑΝ πραγματικά είναι και σωστό... να σου δώσω τα διαπιστευτήρια μου ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ναι αλλα δεν θα χαλασει ο θερμοστατης ?(επειδη τα λιτρα του κουτιου δεν θα ειναι ιδια..)εκανα μια το πρωι ..πρεπει να κανω μεχρι να πεσει ? φοβαμαι μην τα ταραξω κιωλας οσο να ναι το εχουν συνηθησει τ νερο.το ενυδρειο απο εκει π τ πηρα μ ειπαν οτι ηταν 240 κ μετα σε αλλο μαγαζι οτι ηταν 180λ..σε εναν υπολογισμο π βρηκα στο ιντερνετ μ βγηκε 175 λιτρα..ειναι οντωσ τοσο ?μπορεις να μ πεις εαν ειναι απο τισ διαστασεις ?.ενα λαθος π ανακαλυψα ειναι πωσ εβγαζα πιο λιγο νερο απο το 30%...σιγουρα θα επιλεξω το ειδος με τισ λιγοτερεσ απαιτησεις κ ελαχιστα ψαρακια..
------------------------- το μονο υλικο π δεν ηξερα ειναι ο denilit το οποιο ετσι μ το ειπαν στο μαγαζι κ μ ειπαν οτι ειναι κατι σαν τα μακαρονια.ταιζω κ σπιρουλινα 1 φορα την ενβδομαδα κ 1 μερα νυστια..οι 3 φορεσ την ημερα δεν ειναι εφικτες,η 2 ναι.Ειδατε ομως οτι ακομα κ εδω πχ σκορδομουζο οι γνωμες μπλεκονται!δυστηχωσ απ οτι εχω καταλαβει το οικοσυστημα τουσ ειναι τοσο περιπλοκο κ εχει τοσεσ πολλεσ παραμετρουσ κ τ καθε ψαρι ακομα κ απο το ιδιο ειδος εχει τισ δικεσ τ αναγκεσ παιζει κ ρολο απο που τ πηρα τι εχει τραβιξει..μονο φυτα τα κορυ κ ενα μονομαχο με μονομαχινεσ μαλλον θα βαλω,,2 χρυσοψαρα να κανουν βολτεσ κ καλα ειναι!αντε θα βαζω κ τελειες!!!απο το επομενο! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dimitra ts : 02-05-14 στις 22:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τα λίτρα του ενυδρείου (μετράμε το χώρο με νερό... όχι εξωτερικά τα τζάμια)...
Μήκος Χ πλάτος Χ ύψος : 1000 = Δηλαδή 57 Χ 57 Χ 57 ; 1000 = 185,193. Κανονικά αφαιρούμε και 10-15%... για την διακόσμηση και τον βυθό.- |
|
||||
|
||||
![]()
μονο το νερο εχω μετρησει στισ διαστασεις,,.καλα πουλανε ενυδρεια σ λενε ειναι 240 λιτρα..αλλα τελικα ειναι 185...
|
|
||||
|
||||
![]()
1. Ο θερμοστάτης είναι ένας μηχανισμός που ανοίγει και κλείνει... ώστε ο θερμαντήρας να ζεσταίνει το νερό. Η λειτουργία του είτε σε 30 λίτρα μπει είτε σε 130... θα είναι η ίδια. Απλά θα ανοίγει για λιγότερη ώρα... στο λιγότερο νερό. Ανάλογα και με την εξωτερική θερμοκρασία (ΑΝ είναι πολύ μεγάλη η διαφορά με το ενυδρείο)... μπορεί να ΜΗΝ είναι σε θέση να φτάσει καν... στο σημείο της ρύθμισης του.
2. Στο Leroy πλαστικό κουτί αποθήκευσης 67 λίτρων (και ένα ακόμα δώρο)... με 10 ευρώ. 3. ΔΕΝ νομίζω ότι υπάρχει κάποια διαφωνία με την τοποθέτηση των άλλων μελών στο σκορδόζουμο... επιπλέον εξηγήσεις έδωσα. ΑΝ διαβάσεις πιο προσεκτικά... "Το σκορδόζουμο είναι ένας τρόπος να καθαρίζουν εσωτερικά τα ψάρια... παρακινεί και τα "δύστροπα" να φάνε... αλλά σε μεγάλες ποσότητες και συχνό τά'ι'σμα "τσακίζει" το στομάχι τους... όπως να τρως όλη μέρα τζατζίκι και σκορδαλιά... γι' αυτό η συνήθης τακτική είναι 1-2 τα'ί'σματα την εβδομάδα (εκτός ειδικών περιπτώσεων)."... αυτό έγραψα.- ![]() 4. Όταν ένα είδος απαιτεί μαλακό και όξινο νερό... είτε είναι μονομάχος... είτε κορυντόρας... είτε σκαλάρια... τα ίδια πράγματα θα πρέπει να κάνεις. Στην Αθήνα πάντως οι μετρήσεις του νερού σε γενικές γραμμές είναι... PH: 7.4-7.6, GH: 6-8, KH: 3-6... σε αυτές καλό θα είναι να αποφύγεις τέτοια είδη. Επιπλέον καλό θα ήταν να βάλεις ψάρια από την ίδια γεωγραφική περιοχή... δηλαδή να ΜΗΝ μπλέξεις κάποια Ασιατικά ψάρια με κάποια Ν. Αμερικής... απλά επειδή απαιτούν ίδιες παραμέτρους νερού. Ψάξε από ΠΡΙΝ για το τι ταιριάζει... ΑΝ ΔΕΝ θέλεις να κάνεις επεξεργασία του νερού.- |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΜΟΝΟΜΑΧΟ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ!!!! | CHRIS4204 | Bettas | 15 | 08-12-11 23:25 |
Dεν τρωει το σκαλαρι | gianniwpopi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 18-07-11 08:07 |
Μια βοηθεια παιδια | johnm62 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 09-06-09 00:06 |
ΒΟΗΘΕΙΑ! ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ??? | ghat | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 12-07-05 16:03 |