|
Διατροφή Ζωντανές τροφές, κατεψυγμένες, συνταγές |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Ναι ναι κάπως έτσι ....
Αν οι αρμόδιοι θεωρήσουν ότι χρειάζεται να μετακινηθεί σε κάποιο άλλο σημείο του φόρουμ έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν..... Αντε και ξέρω ότι μερικά παιδιά μαγειρεύουν πολύ καλάαααααααα......
__________________
Η πολλή αγάπη ανοίγει πόρτες, γκρεμίζει τοίχους και κτίζει γέφυρες πάνω απο τη θάλασσα. ---------------------------- Το ενυδρείο μου σήμερα |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Συνταγη 1 (κυριως για δισκους αλλα το τρωνε τα περισσοτερα ψαρια)
Συστατικα - 1 ολοκληρη μοσχαροκαρδια - 1 σακκουλακι κατεψυγμενο σπανακι - 500γρ κατεψυγμενη γαριδα με το κελυφος -5 μπανανες -6 ταμπλετες πολυβιταμινες (προαιρετικα) -9 σκελιδες σκορδο -ζελατινη ζαχαροπλαστικης -ετοιμη τροφη σε flakes και/ή granules -3 καροτα καθαρισμενα -σακκουλακια διατηρησης τροφιμων. Εκτελεση Καθαριζω καλα την καρδια απο ινες νευρα αρτηριες και κρατω ωραιο καθαρο φιλετακι. Ξεπαγωνω το σπανακι και τις γαριδες. Καθαριζω μπανανες, σκορδα και καροτα. Λιωνω τις πολυβιταμινες σε νερο (***σημ .για πολυ μερακληδες*** αφου πρωτα βγαλω τον υμενα τους.) Λιωνω τη ζελατινη σε νερο χλιαρο..... Παιρνω ενα πολυμιξερ ή εναλλακτικα μπλεντερ. Προσθετω ολα τα υλικα και τα χτυπαω..... Οχι πολυ μην γινουν νιανια περιπου σαν ρυζι να γινει το κρεας.... Παιρνω το μιγμα και το ριχνω στο σακκουλακι.... Το παταω με το χερι μου για να γινει μια επιπεδη πιττα. Κλεινω το σακκουλακι και το βαζω καταψυξη. Φυσικα μιλαμε για πολλα σακκουλακια..... Οταν θελω να ταϊσω κοβω κομματακι το βαζω σε ενα φλιτζανακι με νερο απο το ενυδρειο και το ξεπαγωνω. Μετα το ριχνω μαζι με το ζουμι στο ενυδρειο και γινεται το ελα να δεις..... Μου ανοιξα την ορεξη..... |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Ξεπάγωμα οποιασδήποτε τροφής (πόσο μάλλον γαρίδας) και στην συνέχεια για δεύτερη φορά κατάψηξή της, νομίζω οτι είναι θανατηφόρα!!!
|
#4
|
|||
|
|||
![]()
Ενσταση
![]() Μην το ριχνεις μαζι με το ζουμι στο ενυδρειο! Το ζουμι ετσι κι αλλιως δεν το τρωνε, και φορτωνεις χωρις λογο με θρεπτικα το νερο. (Υποθετω οτι το κανεις για να "μυρισουν" το φαι και να παθουν τη γνωστη φρενιτιδα, αλλά δεν χρειαζεται). Καλο ειναι κατα την προετοιμασια, οτιδηποτε κατεψυγμενο χρησιμοποιειται, να μπαινει τελευταιο και κατεψυγμενο οπως ειναι στο μπλεντερ, κι αμεσως μετα να μπαινει το μιγμα στην καταψυξη. Η συνταγη του Πρυτανη ειναι και λιγο δικοπο μαχαιρι, μιας και εχει σαν βαση την καρδια, για την οποια γινονται και θα γινονται πολλες συζητησεις για το αν ειναι καταλληλη ή οχι. Μπορει να αντικατασταθει με ασπρη σαρκα ψαριου (γλωσσα κι αλλα φιλετα). Η παραπανω συνταγη ΔΕΝ κανει για φυτοφαγα ψαρια (mbunas, tropheus). |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Είμαι της ιδέας ότι εδώ που έχει μεταφερθεί το θέμα θα χαθεί μέσα στίς πολλές δημοσιεύσεις..... εγώ θα προτιμούσα να ήτανε κάπου που να έχουμε όλοι συνεχη επαφή μαζί του θέματος για να γράψουν όσοι θέλουν τις συνταγές τους. Ισως να χρειάζεται διαφοροποίηση το θέμα αυτό το αφηνω στους ειδικούς... αφού σαν ιδέα άρεσε ας μη χάσουμε την ευκαιρία να φτάξουμε ενα μικρό βιβλιαράκι με συνταγές για τα ψαράκια μας.... επίσης όταν μεταφερθεί, αν γίνει αυτό, παρακαλώ βάλτε σημείωση σε ποιά κατηγορία μεταφέρεται το θεμα.
ευχαριστώ.
__________________
Η πολλή αγάπη ανοίγει πόρτες, γκρεμίζει τοίχους και κτίζει γέφυρες πάνω απο τη θάλασσα. ---------------------------- Το ενυδρείο μου σήμερα |
#6
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
απο το βραδακι θα υπάρχει μεσα στο "βιβλιογραφια γλυκου νερου" και ένα (κλειδωμενο) θεμα με συνταγές και γενικα που θα αφορα τις τροφές Οποιος έχει να προσθεσει κατι απλα θα το στέλνει σε μενα Αλέξανδρος
__________________
Το τσιράκι |
#7
|
||||
|
||||
![]()
τη φαγατε τη συνταγη μου......... Το θεμα της μοσχαροκαρδιας ειναι ενα θεμα που εχει αναπτυχθει αρκετες φορες.... Αν καποιος την επιλεξει αυτη ειναι μια συνταγη δοκιμασμενη και αρκετα επιτυχημενη....... Καλο ειναι να μην ειμαστε τοσο απολυτοι στις εκφρασεις μας.... Η επανακαταψυγμενη γαριδα ΘΑΝΑΤΟΣ....ΚΑι εγω τι ταϊζω κουφαρια;;;;;; Ενταξει οι δισκοι δεν ειναι και τα πιο κινητικα ψαρια αλλα πιστευω οτι αν ειχαν πεθανει(φτου φτου....) θα το καταλαβαινα....... Τολη το ξερω αυτο που λες αλλα το κανω κυριως για το σκορδοζουμι που ελπιζω οτι βοηθαει το ανοσοποιητικο και προσλαμβανεται πιο ευκολα ετσι.....
Ενας συνχομπιστας που γνωρισα μου ειπε και αυτη τη συνταγη την οποια δεν εχω δοκιμασει...... Σε μπλεντερ χτυπαμε σαρδελα, γαριδα, σπανακι ή σπιρουλινα. Τα κανω μπαλακια και τα βαζω σε λαδοκολλα μεσα στον φουρνο και χρησιμοποιω τον αερα.... Τα αφηνω μεχρι να ξεραθουν και τα χρησιμοποιω ως ξηρα τροφη... Μου ακουστηκε ενδιαφερουσα αλλα δεν εχω αερα στον φουρνο μου...... |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα μπορεις να στειλεις εναν συνδεσμο με τις συνταγές γιατι δεν τις βρήκα στην βιβλιογραφία γλυκού νερού
|
#9
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
για εμασ τουσ ανθροπουσ 2-3 ευδομαδεσ στο νοσοκομιο και την βγαλαμε καθαρι το πολλι με καμια σαλμονελλα ------------------------- Παράθεση:
Μπορω να κανω αυτι την τροφη με ενα απο αυτα τα κοματια (συκοτι , φιλετο , μερι (μπουτι) )?? αν και για το φιλλετο χλομο το βλεποω γτ ειναι αυτο που φευγει προτο ------------------------- Παράθεση:
τουλαχιστον για τα κρεατοπαρασκευασματα μπορεισ να εγκιιθεισ 1 χρονο αφοβα απο συντιριτικα δεν νομιζω να υπαρχει κατι ιδικα στα ψαρικα που τα βλεπεισ σοστα και τισ πλιστεσ φορεσ σε τροφιμα τετιου ειδουσ συντιριτικα δεν ειναι κατι παραπανο απο αλατι, ζαχαρη κ.α μπαχαρικα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Christophoros : 12-05-13 στις 15:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
#10
|
|||
|
|||
![]()
Από την Κυριακή ξεκίνησα να ταίζω μια νέα τροφή που έκανα.
Εχει βάση το χαβιάρι των μπακαλιάρων (πήρα το Σάββατο από λαική αυγομένους μπακαλιάρους και αφαίρεσα τα αυγά). Εβαλα επίσεις σπανάκι, καρότο και παντζάρι, αλεσμένα στο μπλέντερ (τα αυγα δεν τα αλέθουμε) και την ζελατίνη ζαχαροπλαστικής πριν καταψύξω το μίγμα. Το τρώνε (και οι δίσκοι και τα γκαπάκια, στο μικρό ενυδρείο) με μεγάλη όρεξη, και δεν λερώνει το νερό. ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|