|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
To ektozon (όπως και το αλάτι ή ζάχαρη κλπ.) διαλύονται ανάλογα με την ποσότητα του νερού... που τα έχεις ρίξει να διαλυθούν (φαντάζομαι... τα μαθαίνουν ακόμα στα σχολεία αυτά).-
![]() ΥΓ. Αυτό το προληπτικά... εγώ ΔΕΝ το καταλαβαίνω. Είδες ότι είχαν κάτι τα ψάρια σου... πάνω στο σώμα τους; |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
έχυσα όλο το νερό από το ποτήρι στο ενυδρείο κρατώντας μόνο τους αδιάλυτους κόκκους στον πάτο με ελάχιστη ποσότητα νερού. Ξαναέβαλα νερό στο ποτήρι από τη βρύση και προσπάθησα πάλι να διαλύσω αυτούς τους λίγους πεισματάρηδες κόκκους αλλά μάταια. ![]() ![]() Επαναλαμβάνω ότι χρησιμοποίησα μοτεράκι για νες αρκετή ώρα (μέχρι που φοβήθηκα ότι θα το κάψω στο τέλος). Απ' ότι καταλαβαίνω, εσύ χρησιμοποιείς συχνά ektozon και, προφανώς, δεν παρατηρείς να μην διαλύεται όλο, σωστά; Ευτυχώς, τα ψάρια είναι μια χαρά. Είπα να το χρησιμοποιήσω προληπτικά αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν θέλει! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Όταν το χρησιμοποιώ... το διαλύω σε μπουκάλι νερού (με δυνατό κούνημα) οπότε ΔΕΝ το έχω παρατηρήσει/προσέξει (στο μπουκάλι είναι σαν αφρισμένο)... και το ρίχνω στον κουβά, όπου έχω νεοφερμένα ψάρια για καθαρισμό.
Το ektozon ανεβάζει το redox (οξειδοαναγωγή) και το tds.- |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Για νεοεισερχόμενα ψάρια... σε μισό κουβά (5 λίτρα)... ένα κουταλάκι του γλυκού (γεμάτο)... για 15-30 λεπτά (η εταιρία... προτείνει 30 λεπτά)... με αεραντλία.
Για τα φυτά... προτείνει παραμονή για 2 ώρες (η αεραντλία θεωρώ ότι... είναι περιττή).- ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ Νίκο, να μαθαίνουμε και εμείς οι νεότεροι (στο χόμπι) από εσάς τους αρχαιότερους (στο χόμπι)
|
||||
|
||||
![]()
Βρήκα και τις οδηγίες στο διαδίκτυο... ορίστε...
http://www.aquaristik.de/shop/downlo...5139251398.pdf ------------------------- Παράθεση:
------------------------- Αυτό το υλικό το έβγαζε μια εταιρία (Dr. Brustmann) η οποία είχε καταπληκτικά προ'ι'όντα... δυστυχώς αυτό είναι το μόνο που κυκλοφορεί ακόμα (από άλλη εταιρία... πλέον).- ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diskus fan : 22-04-14 στις 21:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
place, providing slight aearation. ". Προφανώς, μετά το μπάνιο πετάς το νερό του δοχείου και για την επανάληψη της επόμενης ημέρας ξαναβάζεις καινούργιο. Η προληπτική δόση χορηγείται σε όλο το ενυδρείο και την αναφέρει σαν 'prophylactic' και είναι ένα κουταλάκι του γλυκού ανά 50λτ νερού ενυδρείου. Όταν λέει καραντίνα εννοεί όταν προμηθευτείς τα ψάρια, πριν τα πρωτο - βάλεις στο ενυδρείο, τα βάζεις προσωρινά σε άλλο δοχείο και χορηγείς το ektozon με στόχο να τα απολυμάνεις από παράσιτα που είναι πιθανό να κουβαλούν μαζί τους, ακόμα και αν φαίνονται υγιή. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ektozon για FinRot? | chasoulasj | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 12-02-08 14:45 |
Νεός στο Hobby | inca1099 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 01-07-07 22:01 |
BIO-BALLS της HOBBY | maikl | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 14-04-07 15:21 |
Προτάσεις σε αρχάριο στο hobby | elf | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 01-06-04 16:23 |