|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Για νεοεισερχόμενα ψάρια... σε μισό κουβά (5 λίτρα)... ένα κουταλάκι του γλυκού (γεμάτο)... για 15-30 λεπτά (η εταιρία... προτείνει 30 λεπτά)... με αεραντλία.
Για τα φυτά... προτείνει παραμονή για 2 ώρες (η αεραντλία θεωρώ ότι... είναι περιττή).- ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ Νίκο, να μαθαίνουμε και εμείς οι νεότεροι (στο χόμπι) από εσάς τους αρχαιότερους (στο χόμπι)
|
||||
|
||||
![]()
Βρήκα και τις οδηγίες στο διαδίκτυο... ορίστε...
http://www.aquaristik.de/shop/downlo...5139251398.pdf ------------------------- Παράθεση:
------------------------- Αυτό το υλικό το έβγαζε μια εταιρία (Dr. Brustmann) η οποία είχε καταπληκτικά προ'ι'όντα... δυστυχώς αυτό είναι το μόνο που κυκλοφορεί ακόμα (από άλλη εταιρία... πλέον).- ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diskus fan : 22-04-14 στις 21:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
place, providing slight aearation. ". Προφανώς, μετά το μπάνιο πετάς το νερό του δοχείου και για την επανάληψη της επόμενης ημέρας ξαναβάζεις καινούργιο. Η προληπτική δόση χορηγείται σε όλο το ενυδρείο και την αναφέρει σαν 'prophylactic' και είναι ένα κουταλάκι του γλυκού ανά 50λτ νερού ενυδρείου. Όταν λέει καραντίνα εννοεί όταν προμηθευτείς τα ψάρια, πριν τα πρωτο - βάλεις στο ενυδρείο, τα βάζεις προσωρινά σε άλλο δοχείο και χορηγείς το ektozon με στόχο να τα απολυμάνεις από παράσιτα που είναι πιθανό να κουβαλούν μαζί τους, ακόμα και αν φαίνονται υγιή. |
|
||||
|
||||
![]()
να κανω μια τελευταια ερωτηση ?
για την προληπτική δοση μια φορα στις 15 μερες... ποτε θα πρεπει να αλλαζω το νερο? θα πρεπει να κανω τις ρουτινες μου κανονικα? σιγουρα επιρρεαζει το tds, μηπως το 25-30% που αλλαζω ανα εβδομαδα ΔΕΝ ειναι αρκετο ωστε να κατεβει το tds? ελπιζω να εγινα κατανοητος τι θελω να πω... μηπως παω για καλο και δεν το κανω σωστα και εχω αλλο θεμα μετα... |
|
|||
|
|||
![]()
Κράτα τις ρουτίνες σου κανονικά, αλλά για τί ψάρια μιλάμε & κάθε πότε κάνεις την αλλαγή; Γιατί φοβάσαι τόσο την αύξηση του TDS;
Δεν έχω κάνει συνεχή προληπτική χρήση, οπότε ίσως είναι καλύτερα να ακούσεις τους πιο έμπειρους. Πάντως δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα. Βέβαια, υπάρχει και η άποψη ότι η συνεχής χρήση ακόμα και ενός δοκιμασμένου προϊόντος όπως αυτό ίσως να μην είναι τόσο καλή ιδέα. |
|
||||
|
||||
![]()
δισκους
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
ναι συμφωνω με τις αλλαγες νερου...
απλα μιλησα με κανενα δυο παιδια σε ενα καταστημα και μου ειπαν οτι δεν πειραζει μια φορα στο 15ημερα να κανω προληπτικη χρηση του εκτοζον, αλλωστε ειναι αλατι οχι φαρμακο, για την προστασια των δισκων μου... απλα επιδη ειναι αλατι γιαυτο μου γεννήθηκε η απορια για το tds |
|
||||
|
||||
![]()
Αλλοι βαζουν και χοντρο αλατι στους δισκους τους.
Παιζει ομως ρολο και το ειδος του δισκου, πως ειναι μαθημενος κλπ Το ektozon εχει αλατι, αλλα η δοσολογια του ιδιου του ektozon οπως εγραψα, ειναι μηδαμινη. Αν κανεις αλλαγες μειωνεις την διαλυση του ektozon. Σε 15 μερες, τι θα εχει μεινει απο ektozon? Τιποτα. Οταν κανουμε αγωγη γενικοτερα με καποιο προσθετο και παραλληλα γινεται αλλαγη νερου, προσθετουμε στο νερο της αλλαγης της αναλογη δοση του σκευασματος για τα λιτρα αυτα, ετσι ωστε να κρατησουμε το ποσοστο διαλυσης μεσα στο ενυδρειο, στο ιδιο επιπεδο και μετα την αλλαγη. Εκτος αν οι οδηγιες λενε κατι αλλο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
1. Αυτό θα αποφύγω να το σχολιάσω... αφού ΔΕΝ γνωρίζω τι ακριβώς ειπώθηκε συζήτηση... και κάτω από πιο πρίσμα λέχθηκαν... αυτά που περιγράφεις. 2. Προληπτική χρήση... για να κάνει τι; 3. Αλάτι είναι (σε πολύ μεγάλο ποσοστό... όμως όχι μόνο αλάτι)... αλλά θα πρέπει να υπάρχει και κάποιος λόγος για την χρήση του. Εσύ έχεις κάποιον; 4. Προστασία των δίσκων σου... από τι; 5. ΑΝ εσύ έχεις πονόκοιλο... θα ρίξεις ωτικές σταγόνες... για να σου περάσει; 6. Για όλα τα προβλήματα... υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες... και λύσεις.- |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ektozon για FinRot? | chasoulasj | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 12-02-08 14:45 |
Νεός στο Hobby | inca1099 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 01-07-07 22:01 |
BIO-BALLS της HOBBY | maikl | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 14-04-07 15:21 |
Προτάσεις σε αρχάριο στο hobby | elf | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 01-06-04 16:23 |