Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-04-14, 21:14
panosleonr Ο χρήστης panosleonr δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74 Εμφάνιση μηνυμάτων
βασικα κατι ακουγεται παραξενο... NO2 με αυτη τη μεθοδο εχεις σε καμια βδομαδα οπως και να το κανεις, ακομα και σε κουβα με ενα φιλτρο...
Να ελεγες πως αργουν τα no3 το καταλαβαινω (αυτα αλλοτε τα εχεις γρηγορα κι αλλοτε περιμενεις αρκετα) αλλα no2 παντα σε οτιδηποτε πειραμα και να εχει γινει εχουμε πολυ γρηγορα...
...η ερωτηση ισως ειναι λιγο χαζη, αλλα υπαρχει τιποτα που πιστευεις πως λειτουργει ως απολυμαντικο μεσα στο ενυδρειο σου?
για αυτο εχω σκασει και εχω διαβασει σχεδον οτι υπαρχει για τον κυκλο του αζωτου και το στρωσιμο.. 34 μερες σημερα και ειμαι λες και ξεκινησα εχθες ρε γ@μωτο.. Εκτος απο την πρωτη μερα που απολυμανα το ενυδρειο με ξυδι και εβρασα τη ριζα δεν εβαλα κατι αλλο..μονο αντιχλωριο..2 λιτρα σιποραχ και 2 λιτρα eheim substrat pro..το μονο που εκανα ειναι στις 2 βδομαδες που ειχε γεμισει το νερο μπιχλα απο την ριζα, αλλαξα filterwool γιατι ειχε μπουκωσει...αλλα και παλι περασαν 2 βδομαδες απο τοτε...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-04-14, 21:53
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panosleonr Εμφάνιση μηνυμάτων
το μονο που εκανα ειναι στις 2 βδομαδες που ειχε γεμισει το νερο μπιχλα απο την ριζα, αλλαξα filterwool γιατι ειχε μπουκωσει...αλλα και παλι περασαν 2 βδομαδες απο τοτε...
οχι αυτο δεν προκαλει προβλημα, εγγυημενα...
Εχω το συνηθειο να φυτευω κατα τη διαρκεια του στρωσιματος οποτε τα filterwool τα κανω κ...λο και τα αλλαζω... δεν ειναι και τοσο κρισιμη η βιολογια που κατακρατανε τετοια υλικασε σχεση με τα λεγομενα "βιολογικα υλικα"...
Και καθε μερα να το αλλαζες παλι δεν θα ετρεχε τιποτα...
τεσπα ειναι λιγακι περιεργο το οτι δεν εχεις δει no2, αλλα δεν αποκλειεται να φταιει και το τεστ σου η ο τροπος που μετρας (δε μπορω να το εξηγησω... αν δεν ειχες no3 θα ελεγα οκ, απλα ετυχε να αργησει, αλλα no2? )

Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-04-14, 22:14
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
οχι αυτο δεν προκαλει προβλημα, εγγυημενα...
Εχω το συνηθειο να φυτευω κατα τη διαρκεια του στρωσιματος οποτε τα filterwool τα κανω κ...λο και τα αλλαζω... δεν ειναι και τοσο κρισιμη η βιολογια που κατακρατανε τετοια υλικασε σχεση με τα λεγομενα "βιολογικα υλικα"...
Και καθε μερα να το αλλαζες παλι δεν θα ετρεχε τιποτα...
τεσπα ειναι λιγακι περιεργο το οτι δεν εχεις δει no2, αλλα δεν αποκλειεται να φταιει και το τεστ σου η ο τροπος που μετρας (δε μπορω να το εξηγησω... αν δεν ειχες no3 θα ελεγα οκ, απλα ετυχε να αργησει, αλλα no2? )
Να ρωτησω και κατι αλλο που με απασχολει? Εστω οτι μετραω λαθος Νο2 Νο3... η αμμωνια δεν θα επρεπε να επεφτε εστω και λιγο τοσες μερες....απο την πρωτη μερα που εβαλα 3-5mg/l δεν εχω προσθεσει καθολου και ειναι κολλημενη στην ιδια τιμη..διαβασα οτι τα βακτηρια καταναλωνουν αμμωνια και παραγεται νο2..σωστα?34 μερες μετα και χωρις τεστ Νο2 .Νο3 να ειχα δεν επρεπε να εχει πεσει η τιμη της αμμωνιας?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-04-14, 23:01
Senior Member

Προεπιλογή

υποτειθεται πως η αμμωνια πεφτει και την ανεβαζουμε συμπληρωνοντας κι αλλη αμμωνια...
ετσι οπως το περιγραφεις μοιαζει με αποστειρωμενο...
Νερο εβαλες απο βρυση? (οχι πως και αν εβαζες διαφορετικο δε θα επρεπε πια να εχει ηδη αποικειες, αλλα ετσι με ψιλοχαζες ερωτησεις ψαχνω μπας και δουμε τι μπορει να φταιει)

Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-04-14, 23:09
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
υποτειθεται πως η αμμωνια πεφτει και την ανεβαζουμε συμπληρωνοντας κι αλλη αμμωνια...
ετσι οπως το περιγραφεις μοιαζει με αποστειρωμενο...
Νερο εβαλες απο βρυση? (οχι πως και αν εβαζες διαφορετικο δε θα επρεπε πια να εχει ηδη αποικειες, αλλα ετσι με ψιλοχαζες ερωτησεις ψαχνω μπας και δουμε τι μπορει να φταιει)
νερο βρυσης εβαλα...οχι καλα κανεις και ρωτας...μπορει να εχω κανει κατι λαθος που για μενα να ειναι ασημαντο μιας και ειμαι αρχαριος.. παντως απο οτι διαβαζω στις απαντησεις σας μαλλον ειναι λαθος η αμμωνια μου....κατι θα ειχε μαλλον μεσα και δεν αφηνει να αναπτυχθουν βακτηρια...δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-04-14, 00:16
Το avatar του χρήστη aaaooll
aaaooll Ο χρήστης aaaooll δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Κομοτηνή
Send a message via Skype™ to aaaooll
Προεπιλογή

δεν μπορείς να πας λίγο νερό για ανάλυση να δούμε τι συμβαίνει? (και τι περιέχει αντίστοιχα...)
Αξία Ανεκτίμητη!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-04-14, 00:34
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Ετσι απο περιεργεια μετρα πεχα
Παλιά 15-04-14, 07:07
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από aaaooll Εμφάνιση μηνυμάτων
δεν μπορείς να πας λίγο νερό για ανάλυση να δούμε τι συμβαίνει? (και τι περιέχει αντίστοιχα...)
Aναλυσεις νερου κανουν στο χημειο του κρατους,το ξερω επειδη εκανε την πρακτικη της η κοπελα μου εκει, ηθελαν πριν 2 χρονια ενα κατοσταρικο να στο ελέγξουν και αναμονη για να πας το δειγμα σου και τις απαντησεισ κανα 3μηνο....σε τρεις μηνες μεχρι και κοκα κολα να εβαζα αντι για νερο θα ειχε στρωσει που λεει ο λογος..φανταζομαι σε εξωτερικο εργαστηριο θα ειναι πολυ πιο ακριβα...στην αθηνα μενω και πιο συγκεκριμενα στο πολυγωνο...δεν εχω ακουσει κατι για το νερο μας εδω
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Ετσι απο περιεργεια μετρα πεχα
τo ph ειναι 7,5 με 8 στο νερο μου....με τετρα τεστ πεχα, υγρο..

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panosleonr : 15-04-14 στις 07:07 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-04-14, 00:28
Senior Member

Προεπιλογή

αυτο δεν το χω ξανακουσει, αλλα ξερω γω? υποτειθεται αυτα τα πραγματα ειναι καθαρα...

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές