|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Α, κατάλαβα, δεν είναι κακό πάντως να βάλεις τροφή ή αμμωνία μέχρι να βρείς μπόλι, θα αρχίσει να δημιουργείται βιολογία, αργά βέβαια αλλά σταθερά
|
||||
|
||||
![]()
μπορεις να συνδυασεις αμμωνια και μπολι, ετσι εχεις πολυ γρηγορο στρωσιμο, ΑΛΛΑ κατα την προσωπικη μου γνωμη (διαισθητικα καπως θα ελεγα και με οσες γνωσεις εχω χωρις να ειμαι βιολογος) πιστευω πως το ιδανικο ειναι το οσο πιο αργο στρωσιμο (ωστε να διεξαχθουν κι αλλοι κυκλοι στο ενυδρειο εκτος απο αυτον του αζωτου που ξερουμε, πχ ο κυκλος του βυθου για τον οποιο κανουμε περισσοτερο υποθεσεις χωρις να γνωριζουμε 100%, αλλα βλεπουμε τα αποτελεσματα του στα ευαισθητα ειδη )
|
||||
|
||||
![]()
Το θεμα ειναι να μη φταιει τιποτα αλλο, πχ υλικο βυθου, πετρες, διακοσμητικα κλπ, τα οποια νομιζω πως θα μεινουν μεσα.
|
||||
|
||||
![]()
Σπυρο, αυτο δεν αποκλειεται, δηλαδη καποια υλικα να αποτρεπουν καπως τη δημιουργια βακτηριων, αλλα κι ετσι να ναι καποτε θα στρωσει (αν εχεις χρονο για σκοτωμα κανεσε κανενα κουβα δοκιμη με ασημι που θεωρειται βακτηριοκτονο και θα δεις αποτελεσματα)
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
έβαλα τόση ώστε έφτασε κοντά στο 0,5 mg και δεν έπεφτε καθόλου για 1 μήνα πως το εξηγείς αυτό |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θωμα το καθε ενυδρειο εχει τη δικη του συμπεριφορα, δε χρειαζονται ιδιαιτερες αναλυσεις κι εξηγησεις γι αυτο... Καποια στρωνουν αμεσως (ναι ετυχε ακομα και σε 6 μερες το καλυτερο ρεκορ που καταγραφτηκε) και καποια μπορει και σε 2 μηνες (η χειροτερη καταγραφη)... Αυτα ειναι βεβαια ακραιες περιπτωσεις και το συνηθισμενο ειναι 25-45 μερες Πιστευεις η παραγωγη αμμωνιας απο σαπισμα τροφης θα ειναι ποιοτικοτερη απο αυτη του φαρμακειου?
|
|||
|
|||
![]()
μήπως η αμμωνία που μου έδωσε δεν ήταν καθαρή τι να πω
μπορεί να φταίει και κάτι άλλο. η αμμωνίας από σάπισμα τροφής δεν ξέρω αν είναι ποιοτικότερη αλά θα πάρει περισσότερο χρόνο φαντάζομαι. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και εχει και κι αλλα πραγματα που χρειαζονται για την αναπτυξη της βιολογιας και την ωριμανση ενος ενυδρειου, οχι μονο αμμωνια.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
χμμμ τωρα γι αυτο δε μπορω να πω κατι... Εχω στρωσει με αμμωνια απο φαρμακειο, απο χημικα, ακομα και με μαγειρικη αμμωνια σε σκονη και τα αποτελεσματα ηταν παντα οκ (οχι μονο ενυδρεια, αλλα και πειραμματα σε κουβαδες που οσο να ναι εχουν λιγοτερες πιθανοτητες υπαρξης αρχικων βακτηριων). ΥΠΟΘΕΤΩ -χωρις να ειμαι απολυτος- πως αν την αγορασες απο φαρμακειο και ειχε εντονη μυρωδια αμμωνιας πως πρεπει να ειναι καθαρη αμμωνια (τωρα αν ειναι ξεθυμασμενη και δεν ειναι αρκετα δυνατη αυτο ειναι αλλη ιστορια)
|
|||
|
|||
![]()
η αμμωνία που έχω έχει πολύ έντονη μυρωδιά
|
|
||||
|
||||
![]()
καλα μην την πολυαναπνεεις, δεν ειναι και το οτι καλυτερο
![]() ![]() Αν ξερεις πως ειναι η οσμη της αμμωνιας και αυτη που εχεις εχει την ιδια λογικα πρεπει να ειναι καθαρη αμμωνια σε καποιο ποσοστο (νομιζω το max ειναι 30%) ------------------------- διαβασε αυτο : http://www.seriouslyfish.com/cycling-an-aquarium/ ειναι απο τα κατατοπιστικοτερα αρθρα σχετικα με τον κυκλο του αζωτου
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nick74 : 13-04-14 στις 23:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Πρόσεχε όταν πας να την μυρίσεις, είναι ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ
|
||||
|
||||
![]()
είναι λίγο παράξενο να μη πέφτει, δεν έχω στρώσει βέβαια χωρίς μπόλι να σου πώ ακριβώς τι μπορεί να έγινε, τις 2-3 φορές που έχω στρώσει φίλτρα , το έχω κάνει με αμμωνία και μπόλι και στην εβδομάδα ήταν έτοιμα και μπήκαν ψάρια
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρώτη μου προσπάθεια!! | chrisvari | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 33 | 20-02-14 19:50 |
Νέος στο χόμπι | Nidis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 27 | 11-12-13 10:17 |
Πρώτη προσπάθεια !!!! | sunsity | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 46 | 16-12-12 21:19 |
νέος στο χόμπι ψάχνει για συμβουλές | gemini_str | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 04-06-04 00:05 |